Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Arjantin'de benimleydin. Dubai ve Abu Dabi'de öyle. Irak Basra'da da benimleydin. Hindistan'da olduğu gibi. 14 Mayıs'ta Brezilya Santos'da benimle olacaksın. Sonra, Singapur ve Çin'de. Ama en güzeli, İskenderun'da olacak. Eve dönmek istiyorum. Eve. Dönmek. İstiyorum.
•Gizem
•Gizem
Gelme diyorsun Bu gel demektir Birazdan güneş doğacak Doludizgin atlılar geçecek yüreğimden Seni düşüneceğim Gümüş mahmuzların parlaklığınca Yağmur nal izlerini örtmeden Sana geleceğim
Reklam
Hindistan Assamda. Bu ineğin sahibi geceleri köpekleri havladığı için kamera taktırmış ve bu inanılmaz olayı görmüş. Leopar her gece ineği ziyarete geliyor ve inek te onun başını yalıyormuş. Adam ineğin önceki sahibiyle konuşunca leoparın annesinin 20 günlükken öldüğünü ve ineğin onu sütüyle beslediğini söylemiş. O zamandan beri leopar ineğin annesi olduğunu düşünerek her gece onu ziyarete geliyormuş. Nankörlük sadece insanlara özgü.
Sen geldin; vefakâr duygular geldi Yakamozlar oynaşıyor sularda Benim de sırlara ermek çağımdır Buzlar vadisinde bir gelin, sevda Sevda benim özgül ağırlığımdır Sen geldin; güvertelere Umut yükleyip boşaltan gemilerin Hindistan cevizi kırdığı kırdığı limanlarda Ermiş kaptanlara muhabbet duyan Meczup tayfalar geldi İçim içime sığmıyor Çünkü hem sen geldin; hem bahar geldi...
.... Gelin Birazda Düşünelim: KÖLELİK Kölelik en genel tanımıyla, bir başka insanın “metası” olmaktır. Yani kişisel bir özgürlük ya da söz hakkı sadece sahibi tarafından belirlenmesi ve insandan ziyade “makine” olma durumudur. Dünyada uzun yıllar boyunca çeşitli şekillerde uygulanmıştır. İlk olarak yaklaşık 11.000 yıl önce ortaya çıkmıştır.
Elimden geldiğince Türkiye’ye ait herhangi bir ürünü zaten kullanmamaya dikkat ediyorum. Bu ürünleri boykot etmek ise herkesin görevi Türk işçileri çıkarıp Hindistan ve Afrika’dan işçi almış bu markaları kullanmayın.
Reklam
Dikildi Sancaklar Suriye Irak Vakit yok Girilecek artık Adalar var Keskin bir bıçak gibi bilenip alınan Ya Peki İsrailin lübnanda ne işi var İranın Türkiyede ne işi var Senaryolar kurulmuşsa Mazlumun ne suçu var Gemiler var Akdenize Dalgaları peşine alıp sürükleyen Libya cezayir Birlik olup dalgaları yutması gerekecek İtalya Fransanın tokadınımı bekleyecek Cevap vermesi gecikmeyecek Hindistan kaşlarını çatacak Ama Artık uyanacak
Merkez Hindistan’ın Chhattisgarh yöresinde ormanda yaşayan The Deer Horn Muria kabilesinin “Ghotul” adı verilen, genç kız ve erkeklere şarkı, bilgi, kabile dansı ve seks öğreten bir festivali vardır. Gece olduğunda törensel orgiler düzenlerler. Kızlar doğal bitkisel bir doğum kontrol likörü içerek hamilelikten korunurlar ve her gece farklı bir seks partneri seçerler. Eğer bitkisel içecek işe yaramaz ve kız hamile kalırsa, tüm köy bebeği sahiplenir ve kimse babasının kim olduğunu bilmez.
Enfes bir kitap
Üç kıtayı zangır zangır titreten büyük bir imparatorluğun çöküşüne tanık olduğu sıralarda Selma Sultan henüz yedi yaşındaydı. İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda dünyaya gelmesiyle başlayan hayat çizgisi zaten gerçek bir masal olarak yazılmıştı. Üstelik masal olamayacak kadar gerçek, gerçek olamayacak kadar masalsıydı bu hayat. İmparatorluk ailesi, saltanatın sona ermesiyle birlikte sürgüne gönderilip Lübnan'a yerleşmişti. Hem ülkesini hem de babasını yitiren Selma, orada "yamalı çoraplı prenses" oldu, hayatının ilk aşkını tattı ve ömründe hiç görmediği bir Hint racasıyla evlenmeyi kabul etti. Hindistan'da mihracelerin şatafatlı hayatını, Britanya İmparatorluğu'nun son günlerini ve Gandi'nin başlattığı bağımsızlık savaşlarını yaşadı. Ancak Lübnan'da olduğu gibi orada da yabancı kaldı. Sevmek istediği halk tarafından dışlanınca Paris'e kaçmaktan başka çare bulamadı. Sonunda gerçek aşkı orada buldu, ancak savaş yüzünden sevdiğinden ayrılmak zorunda kaldı. Bir kız çocuğu dünyaya getirdikten sonra, yirmi dokuz yaşındayken, yoksulluktan öldü. Selma Sultan'ın kızı olan bu romanın yazan Kenize Murad, Osmanlı sarayını ilk kez sarayın içinden, Fransız mandası Lübnan'dan, feodal Hindistan'dan bakarak gözlerinizin önüne seriyor bu romanda. Saraydan Sürgüne, büyük bir aşkı anlatan, ender bulunabilecek romanlardan... Bugün öylesine alıp okuduğum ama beni çok fazla etkileyen bir roman oldu:')
Saraydan Sürgüne
Saraydan Sürgüne
Kenize Mourad
Kenize Mourad
Ebrar's version (over share sırası bendee)
~Aslında iki ismim var ama ben ikincisini daha çok sevdiğim için kendimi hep onunla tanıtırım ~Göbek adım Overthink, kızlık soyadım ise Overthinklioğlu ~Güneş burcum Aslan, yükselenim Yay, Ay burcum da Aslan (galiba burçlara inanıyorum) ~Kişilik tipim ENTJ imiş (az önce test ettim) ~En sevdiğim hayvan aslan bence çok asil hayvanlar ~Böcek fobim
ZEYNEP

ZEYNEP

@zzynp_okuyanbiri
·
13 Nisan 22:58
(zeynep’s version)
Gece gece durduk yere böyle bir istek geldi (eklemeler yaptım kısa oldu çünkü) ❀ben zeynep (𝑻𝒂𝒚𝒍𝒐𝒓’𝒔 𝑽𝒆𝒓𝒔𝒊𝒐𝒏) ❀ taylora bağımlıyım ha bu arada favori albümüm reputation ben daha çok bağıra bağıra şarkı söyleyen tıplerdenim ❀ Spotify ilacım ❀ tdknin içinden geçmem bilmediğim anlamına gelmiyor ❀ Harry potter serisini ne kadar sevsemde hala
Reklam
Bir Şii Gazetecinin tespitleri. "Biz arlanmaz, utanmaz bir toplumuz. Ve tarihi gerçekler asla unutulmamalı! 1) Şam, İran ve Irak’ı kim fethetti? Ömer bin el-Hattab, Sünni. 2) Pakistan, Hindistan ve iki nehir ardındaki ülkeyi kim fethetti?
Cemalleddin Afgani, Afganistan'ın Kabil yakınlarında bir köyde doğmuştur. Hindistan'da akli ve nakli ilimleri oku-muş, Mısır'a gitmiştir. Ancak Mısır hükümeti kendisini sürgün etmiş, bunun üzerine Paris'e giderek öğrencisi M. Abduh ile birlikte "El Urveti-I Vüska" gazetesini çıkarmıştır. Bir ara İstanbul'a da davet edilen C. Afgani Sultan Abdulaziz devrinde yaptığı bir konuşma yüzünden azası olduğu Dar'ül Fünun'un kapatılmasına sebep oldu. Fesatçılığı anlaşılınca Türk uleması tarafından İstanbul'dan kovulmuştur.
Enes

Enes

@enesbir
·
14 Nisan 14:07
Mısır
Aynı düşünce sisteminin daha sinsi ve Afgani tarafından yaygınlaştırılmııştı. O, kontrollü bir devamı, Mısır'da Cemaleddin Ahmet Han gibi Kuran'ı doğrudan tartışmaya açmamış, geleneksel değerleri ve kurumla hırpalamaya çalışmıştır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.