Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hz. Peygamberin Zeyd (r.a.)'ın Hanımı ile Evlenmesi
1. Hz. Muhammed’in, Hz. Zeynep'i gördüğü, çok beğendiği ve kalbinin meylettiği, ayetin de bundan dolayı indiği şeklindeki rivayetlere eski alimler uydurma demiştir. Ayrıca bunlar aklen de çelişiktir. Hz. Muhammed(a.s) Zeynep'i daha önce defalarca görmüştür ve kuzenidir. Zeyd ile evlenmesinde dünürcü olan Hz. Muhammed'in kendisidir.
Sayfa 79 - İnsan YayınlarıKitabı okudu
“Medine’ye yerleşmesinden vefatına kadar geçen zaman içerisinde Peygamber’in ailesi üç gün peş peşe buğday ekmeğinden karnını doyuramadı.” (Buhari) Yani Hz. Âişe, “Hicaz’a adalet dağıtan, fukarayı doyuran Peygamber’in böyle bir evi vardı” diyor.
Reklam
Selman büyük bir saygı ve övünç kaynağı idi. O sadece güçlü ve sağlam vücutlu değil, aynı zamanda yıllardan beri Beni Kurayzalılar arasında yaşadığı için kazmacılık ve taşımacılıkta da becerikliydi. Kendi aralarında "O, on kişinin işini yapıyor" dediler ve dostça bir tartışmaya giriştiler. Birçok yerden göç ettiği için Muhacirler: "Selman bizimdir" diye iddia ettiler. Ensar: "O bizden biri, bizim onda daha çok hakkımız var" diye karşı çıktı. Fakat Peygamber (s.a.v): "Selman bizden, yani Ehl-i Beyt'ten biri" (Peygamberin ailesi) dedi."
Sayfa 244Kitabı okudu
EBÛ ZER el-GIFÂRÎ أبو ذر الغفاري Ebû Zer Cündeb b. Cünâde b. Süfyân el-Gıfârî (ö. 32/653) Servet terâkümü konusundaki görüş ve mücadelesiyle tanınan sahâbî. Künyesiyle meşhur olduğundan adı âdeta unutulmuştur. Bu sebeple adının Berîr, Büreyr, Yezîd, Yüreyr, babasının adının Seken veya Abdullah olduğu da söylenmektedir. Haram aylarda bile baskın
Sayfa 32 - Test
EHL-İ BEYT BİZİM İÇİN NE İFADE EDİYOR? Peygamberimiz Hz. Muhammned'e (s.a.a) sadık olduğunu söyleyen her Müslüman, Hz. Peygamberin sözlerine dikkat eder. O, Veda Hutbesi'nde şöyle buyurmuştur: Size iki değerli şey bırakıyorum: Kurân ve itretim (Ehl-i Beyt) Peygamber'in (s.a.a) her iki emanetine ne kadar sahip çıkabildik.
Diğer taraftan Selmân, büyük bir saygı ve övünç kaynağı idi. O sadece güçlü ve sağlam vücutlu değil, aynı zamanda yıllardan beri Benî Kurayzahılar arasında yaşadığı için kazmacılık ve taşımacılıkta da becerikliydi. Kendi aralarında "O, on kişinin işini yapıyor" dediler ve dostça bir tartışmaya giriştiler. Birçok yerden göç ettiği için Muhacirler, "Selmân bizimdir" diye iddia ettiler. Ensar, "O bizden biri, bizim onda daha çok hakkımız var" diye karşı çıktı. Fakat Peygamber (s.a.v), "Selmân bizden, yani Ehl-i Beyt'ten biri" (Peygamberin ailesi) dedi.
Sayfa 313
Reklam
Hz. Âişe’den (ra) rivayet edildiğine göre Peygamber’in (sav) ailesi bir koyun kesti (ve fakirlere dağıttı). Hz. Peygamber (sav): –Ondan geriye ne kaldı, buyurdu. –Sadece kürek kemiği kaldı, denilince: –Şu hâlde kürek kemiği dışında hepsi duruyor demektir, buyurdu.
Hz. Hatice validemizin ilk eşinden olan çocuklarından ilki Hâris'tir. O, annesinin yanındayken nübüvvetin mesajlarını işitmiş ve hiç tereddüt göstermeden iman etmişti. Kaynaklarda belirtildiğine göre nübüvvetin ilk günlerinde Efendimiz (sas), içlerinde Hâris'in de bulunduğu bir grup sahâbî ile Kâbe'ye namaz kılmaya gitmişlerdi. Bu sahâbîler namaza durdukları bir zamanda Mekke'nin kara yüzlü insanları onların üzerlerine saldırmış, o anda ciddi bir kargaşa yaşanmış ve bu arbedede Hâris b. Ebî Hâle şehit olmuştu. Böylece risâletin davasına verilen ilk kurban peygamberin evinden biri oluyordu. Biz hep Sümeyye ve Yasir'i İslâm'ın ilk şehitleri olarak bilirdik. Ama bu rivayeti dikkate alırsak İslâm'ın ilk şehidi, Hâris, ilk şehit ailesi ise Yasir ailesidir [İbn Hacer, el-İsabe, 1, 333, 334; Muhammed Hamidullah, İslâm Peygamberi, 1, 96]
44 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.