Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Aşkta, acısı kadar tecrübelidir insan . Ama aşk acısı sayılarla değil , derinliklerle ölçülür. İnsan kalbinden kaç kişinin gelip geçtiği değil, kimim hangi derinlikte iz bıraktığı önemlidir.
Sayfa 142 - Destek yayınlarıKitabı okuyor
Lügat, bir isim ver bana hâlimden; Herkesin bildiği dilden bir isim! Eski esvaplarım, tutun elimden, Aynalar, söyleyin bana, ben kimim?
Sayfa 19
Reklam
Kitabını yazarken hep şunu düşündüm, ben kimim ki böyle bir işe kalkışıyorum? Ama atın da dediği gibi: " Aslında herkes el yordamıyla ilerliyor." 0 yüzden ben derim ki kanatlarınızı açın ve hayallerinizin peşinden gidin.
Sayfa 5
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 saatte okudu
Söyleme Bilmesinler yaşarken öldüğümü
Evlenip aynı çatı altında yaşıyorlar diye karı koca olur mu insanlar? Aynı ana babadan oldular diye birbirlerine sahiden kardeş olur mu çocuklar? Yıllar kalbimi dağlasa da içlerindeki o kor söner mi aşıkların? Her şeyi aşikar olanların sakladıkları sırlar daha mı çoktur? Öyle güzel bir roman okudum ki kimin derdine derman bulayım, kimin derdine ağlayalım,kime hak vereyim bilemedim. Gerçek hayatın bir yankısı gibi bir roman. Herkesin penceresinden farklı durumlar, serzenişler, huzursuzluklar… Herkesin yüzünde acı bir gülümseme olmalı bu romanı okurken. Ethem, Emin, Ekrem,Nurten, Hülya, Sevgi, Kazım, Mürüvvet, Çiğdem hepsi teker teker anlatıyor. Herkesin hikayesini dinledin. Haydi şimdide sen anlat sıra sende der gibi yazarımız. Ethem karakterini çok benimsedim. Kendi benliğini arıyor bunu yaparkende kimseye zarar vermiyor, saygı duyuyor hatta. O kadar benzemiyor ki kardeşlerine karakteri, duruşu.. Sadece bilmek istiyor ben kimim diye öğreniyor tabi sonra içi ferahlıyor dünyaya daha farklı bakıyor. Özellikle ailesine. İşte roman Ethem ve Nurten sayesinde güzelleşiyor.
Söyleme Bilmesinler
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 20234,610 okunma
Nietzsche’nin o “kaya gibi cümlesi” nasıldı? “Neysen o ol!” Ama kimim ben, diye sordu Breuer kendine. Ne olmam gerekiyordu?
Benliğin değişmeyen ögesi var mıdır, değişmeyen öge yoksa ben kimim?
Reklam
nicedir kavrayamam haller içinde halim.
uyuyamıyorum ama uyuyamamın sebebini bilmiyorum. ruhumda bir sızı var, kalbimi yokluyorum fazla dünyalık sindiği için hakikati kavrayamıyorum. hissediyorum ki o sızı büyük bir şeye vesile olacak gibi. bir yol var o yola nereden gideceğinizi biliyorsunuz ama ona rağmen yerinizde sayıklıyorsun. varmak istediğin bir menzil var ama o yolda çok eksiğin olduğu için varmak istemiyorsun. kuyulara kapmış yusuf gibiyim sarsıla sarsıla ağlamak istiyorum. aydınlık bile ruhumda bir sızı oluşturuyor. karanlıkta kalmak ruhuma dinginlik veriyor. ışık, çatlaklardan sızıyor içeriye.o ışık benim ruhumdaki sızı. ruhum öyle bir acı çekiyor ki ve bu acı son zamanlarda öyle bir şiddetini artırdı ki tohumun çatlaması yakın mıdır bilmiyorum ama umarım hayırlara vesile olur. Allah'ım kaybolmak istediğim bu yolda buldur beni bana. ben kimim ve neyin acısını çekiyorum? çektiğim bu acı beni daha iyi biri mi yapıyor, yoksa senden uzaklaştırıyor mu bilmiyorum. ama bildiğim bir şey var ki ruhum acı çekiyor ve artık ben eski ben olamam. ihsan hocadan dinlediğim önce bir dert sahibi ol, bulmazsan kendine bir dert satın al, orda da bulamazsan gel benden ödünç al dediği yola koy beni rabbim.ağır bir sicil gibi duruyorsun ayıplarımda (dünya)
Beni benimle bıraktığın ihtimallerin aydınlattığı sokak lambasının altında yazıyorum son şiirimi sevgilim. madem sözlerin yalandı gözlerin de mi yalandı derdim önceden. Bir yalan sözde olunca
339 syf.
9/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
Cemil Meriç ve Düşünceleri Üzerine
Cemil Meriç’in kaleme aldığı Bu Ülke adlı kitabında Türkiye'nin kültürel, entelektüel ve toplumsal yapısını analiz ettiği birkaç bölümden oluşan denemeler bulunuyor. Kitapta, Türkiye'nin tarihî, kültürel ve entelektüel mirasının yanı sıra, modernleşme sürecinde yaşadığı çalkantılar ve zorluklar da ele alınıyor. Cemil Meriç, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu derinlemesine irdeleyerek, toplumun ve bireylerin kimlik arayışlarına ve bu kimliklerin oluşumuna ışık tutuyor diyebiliriz. Ayrıca, Türkiye'nin tarihî ve kültürel bağlamıyla çağdaş dünyadaki konumunu da değerlendiriyor. Bu kitap aslında okuyucuya Türkiye'nin sosyal, kültürel ve tarihî derinliklerine dair derin bir fikir veriyor ve düşündürücü bir okuma sunuyor. İlk olarak Entelektüel Bir Otobiyografi başlığı altından anlatmaya başlamak isterim. Bu bölümde ben okurken en çok girişte kendi hakkında verdiği alıntı cümlesine tutuldum. “Kimim ben? Hayatını, Türk irfanına adayan, münzevi ve mütecessis bir fikir işçisi.” ... Cemil Meriç için asıl önemli olanlar; aydın kesimin gerçek bir aydın ve inan olması, Türkçenin kaybolmaması için üzerine bastığı eski kelimeler ve değer verdiği yabancı yazarlar. Kültürlenmek ve bilinçlenmek için kesinlikle okunması zorunlu tutulmalıdır.
Bu Ülke
Bu ÜlkeCemil Meriç · İletişim Yayınları · 201821,1bin okunma
“Bu sabah uyandığımda aynı kişi miydim ben ? Aynı kişi değilsem sorayım o zaman: Kimim Allahaşkına ben ?”
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.