Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bazı aileler eş-dost arasında biraz daha sözü dinlenir duruma gelmek için "Mükemmel insan" beklentisi içine girer. Dolayısıyla çocuklarının iyi meslekler edinmesini, okul hayatında başarılı olmasını ister. Halbuki her çocuk özeldir ve keşfedilmesi gereken kabiliyeti, çok başarılı olacağı bir ya da birkaç yetenek alanı muhakkak vardır. Kimi çocuk kinestetik zekalıdır, sporda başarılı olacaktır; kimisinin görsel hafızası iyidir. Halbuki çocuğun anne babası yönetmen ya da mimar değil doktor olmasını ister. İşte ebeveynliğin en zor yanlarından biri de budur. Çocuğu olduğu hal ile kabul etmek burada da büyük önem taşır. Çünkü çocuklar fıtratının dışındaki alanlara doğru zorlandıklarında kendilerini emniyetsiz hisseder.
Sayfa 101Kitabı okudu
400 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
SINIRSIZ kitabında yazar Jim Kwik hepimizi birer süper kahramana benzetiyor ve bir şeyi öğretmeyi değil nasıl öğreneceğini öğretiyor. Beynimizin yüzde yüzünü nasıl kullanabiliriz? Kitapta çeşitli alıştırmalar var. Hepimiz farklıyız kimimiz görselci, kimimiz işitsel, kimimiz kinestetik. Kendimizi tanırsak ve beynimizin nasıl işlediğini anlarsak hedeflerimize ulaşmak daha kolay olur. Bir insan olarak kendinizi maksimum seviyeye getirmek için faydalı ve öğretici bir kitap. İçinde hızlı okuma ile ilgili bir bölüm var. Denedim ve sonuç aldım
Sınırsız
SınırsızJim Kwik · Parola Yayınları · 2021227 okunma
Reklam
Görsel bir insana avantajları görüp görmediği sorulmalı, işitsel insan faydalarını duymalı ve bir kinestetik neden doğruymuş gibi hissettirdiğini bilmelidir.
Sayfa 101Kitabı okudu
_Psikolojik Harp_ İkna, Hipnoz, Büyü, Algı...
_Psikolojik harp, dünyanın en güçlü silahıdır. İnsan zihnini biçimlendirme sanatıdır. Aldatmadır, hiledir, düşünceleri manipüle etmek ve zehirlemektir. Düşmanı suya götürüp susuz getirmektir. Var olmayanı varmış gibi göstermek, var olanın zihinlerde reddedilmesini sağlamaktır. Başkalarının etkisi altında oldukları halde kendi iradeleriyle hareket
beden dili ;)
Kinestetik zekân, seni ve karakterini ele geçirdi.
Sayfa 15 - Kitapyurdu Doğrudan YayıncılıkKitabı okudu
İletişim konusunda çalışma yapan çoğu uzman, iletişim sürecinde sözsüz iletilerin önemini vurgular. Ancak bazıları, sözsüz iletilerin, sözel iletilere kıyasla çok daha ağırlıklı bir yeri olduğunu belirtirler. Örneğin, iletişim konusunda çalışmalar yapmış olan Albert Mahrebian (12), iletişim sürecinde, yüz ifadelerinin %55, ses tonunun %38 ve sözcüklerin %7 gibi ağırlıklar taşıdığını ifade etmektedir. Belki bu aşırı bir vurgulamadır. Çünkü, bu yüzdeler, kişilerin hangi algılama kanalından baskın olup olmadıklarını dikkate almamaktadır. Yüz ifadeleri, görsel algılama kanalı baskın kişilerde özellikle ağırlık taşıyacaktır. Ses tonu ve sözcükler duysal algılaması baskın kişilerde önemli olacakken, özellikle duygu taşıyan yüz ifadeleri, ses tonları ve dokunma içeren davranışlar, kinestetik algılaması baskın kişilerde ağırlık taşıyacaktır.
Sayfa 147
Reklam
En Yaygın 9 Zeka Türü !
Gelin bu 9 zeka türünü maddeler halinde inceleyelim: Sözel-Linguistik zeka: Dil ve konuşma becerilerini kullanma yeteneği, bu zeka türünde gelişmiş olan insanların ifade becerileri yüksektir. Mantıksal-matematik zeka: Sayılar, problemler ve neden-sonuç ilişkileri üzerinde düşünme becerisidir. Matematiksel zeka, kişinin verileri analiz etme, rasyonel düşünme becerilerini kullanmasını sağlar. Görsel-Uzamsal zeka: Uzaysal ve soyut formlar üzerinde düşünme ve görsel kavramlar oluşturma yeteneğidir. Bu zeka türüne sahip insanlar genellikle sanat, resim ve bilgisayar etkinliklerinde daha başarılı olurlar. Müzikal zeka: Müzik dinleme, anlama ve oluşturma becerilerini içerir. Ritim, ton, armoni ve melodi gibi müzikal özellikleri anlamaya ve yaratmaya olanak tanır. Duygusal zeka: Kişinin; karakter özellikleri, duygular ve davranışlar üzerine düşünüp empati yapabilme becerisidir. Fiziksel-Kinestetik zeka: Fiziksel hareketleri ve çalışma becerilerini anlayıp kullanabilme yeteneğidir. Bedensel zekası gelişmiş kişiler spor, dans, tiyatro gibi alanlara daha yatkın olurlar. Doğasal zeka: Bu zeka türüne sahip insanlar doğal çevre ve canlılar üzerinde anlayış sahibi olurlar. Ekoloji, Biyoloji, Tarih ve Coğrafya gibi bölümlerde başarılılardır. Sosyal zeka: Kişinin diğer insanların duygu, düşünce ve davranışlarını kavrayıp anlamlandırma yeteneğidir. Sosyal zeka kişinin; iletişim, liderlik alanlarında gelişmesine ve sağlıklı ilişkiler kurmasına olanak sağlar İçsel zeka: Bu zeka türü kişinin kendi özünü tanıma ve anlama yeteneğidir. İçsel zeka, aynı zamanda kişilsel problemleri çözme ve kriz anlarını yönlendirme konusunda önemli bir etkendir.
Gardner’ın 1983 tarihli önemli kitabı Frames of Mind (Zihin Çerçeveleri), IQ görüşüne karşı çıkan bir bildiri niteliğindeydi ve hayatta başarılı olmak için tek tip bir zekânın şart olmadığı, yedi temel çeşitlemesi olan geniş bir yetenekler yelpazesi bulunduğunu öne sürüyordu. Gardner’ın listesi sözel ve matematiksel-mantıksal yatkınlık olmak üzere iki standart akademik zekâ türünün yanı sıra, olağanüstü ressam ve mimarlarda görülen uzamsal kavrama kapasitesini; Martha Graham veya Magic Johnson’da olduğu gibi fiziksel akıcılık ve zarafette kendini gösteren kinestetik dehayı; Mozart veya Yo Yo Ma gibi müzikal yetenekleri de kapsıyor. Bu listeyi, Gardner’ın “kişisel zekâlar” dediği şeyin iki yönü tamamlıyor: Örneğin Carl Rogers gibi büyük terapistlerde veya Martin Luther King Jr. gibi dünya liderlerinde kişiler arası ilişki becerileri; bir de Sigmund Freud’un dahice sezgilerinde olduğu gibi ortaya çıkan veya daha yalın bir biçimde bir kişinin hayatını gerçek hisleri doğrultusunda yaşamaktan aldığı hazda görülen türden psişik yetenekler.
Hangi stil size ait
Öğrenme stillerini üç ana başlıkta toplayabiliriz: 1- Görsel 2- işitsel 3 - Dokunsal / Kinestetik
Sayfa 106Kitabı okudu
Okuma zekâsı; bedensel-kinestetik zekâmızın gelişmesine direkt olarak katkı yapmaz ama okuduğumuz sağlık kitapları saye- sinde sağlıkla ilgili farkındalık düzeyimiz gelişir ve bu dolaylı bir katkı sağlar. Sağlık farkındalığı gelişen bir birey spor yapmak istediğinde, bedensel-kinestetik zekâsı artacaktır.
Reklam
Gardner'in ortaya koyduğu zekâ alanları aşağıdaki gibidir: Sözel-Dilsel Zekâ Mantıksal-Matematiksel Zekâ Görsel-Mekânsal Zekâ Bedensel-Kinestetik Zekâ Müziksel-Ritmik Zekâ Kişisel-İçsel Zekâ Kişilerarası-Sosyal Zekâ Doğa-Varoluşcu Zekâ
Çoğu insan çok yavaş konuşur. Bu insanlar genellikle hayatı kinestetik olarak yaşayan bireylerdir. His odaklı insanlardır. Duygusal olabilirler veya olmayabilirler ama içgüdülerine güvenirler. Cevap vermeden veya bir sohbete girmeden önce durumla ilgili ne hissettiklerini görmeleri gerekir. Hızlı konuşan insanlar, onları daha az zeki olarak görürler ve genellikle yavaş konuşan kişiyle iletişim kurmaktan sıkılırlar.
128 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.