Arapgir Hasreti

Sücaattin Erdem

Arapgir Hasreti Hakkında

Arapgir Hasreti konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
1
Okunma
Beğeni
116
Görüntülenme

Hakkında

Arapgirli’nin en belirgin vasfı, doğduğu büyüdüğü yere olan sevgi ve bağlılığını, hemşerilik duygusunu yitirmemesidir. Karakterimizi yoğuran coğrafya, yaşam serüvenimiz, eğilimlerimizi besleyen sevgiler, acılar, çileli mazi bizim buraya bağlılığımızın “örgüleri”dir. İçimde öteden beri Arapgir’i yazmak tutkusu birikmiş duruyordu. Bu birikimin yazıya dökülme macerasını “Önsöz”de dile getirdim. “Eksik bıraktığım şeyler olduğunun” farkındayım. Arapgir’de benden çok kalan, Arapgir’i iyi bilenlerin “şunu yazmamış, bunu yanlış hatırlıyor” gibi “samimi hayıflanmalarına” haklı itirazına peşinen saygı duyuyorum. Muhakkak onların dedesi babası da benim hikâyesini yazdığım kimseler kadar önemli insanlardı. Ben de “ancak yaşayabildiklerimi, duyduklarımı ve hissettiklerimi yazabildim.” Kendilerine sorma imkânı bulamadan, Arapgir’e mal olmuş lakap, şöhret ve hayat öykülerini kitabıma yazdığım saygıdeğer hemşerilerimin beni bağışlayacağını umarım. “Arapgir Uşahları”na yol gösterebilmiş olmak beni ziyadesiyle mutlu edecektir. Dilerim onlar geç kalmasın yazılmadık çok şey var.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 4 dk.Sayfa Sayısı: 320Basım Tarihi: Kasım 2021İlk Yayın Tarihi: 2004Yayınevi: Dergah Yayınları
ISBN: 9789756611753Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Sücaattin Erdem
Sücaattin ErdemYazar · 0 kitap
Yazar. 20 Eylül 1948, Arapgir / Malatya doğumlu. İlkokulu Arapgir’de okudu. Sivas’ta başladığı lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra bir süre Ziraat Bankasının Amasya ve Manisa şubelerinde çalıştı. Manisa Tarım Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra zamanını yazı çalışmalarına ayırdı. 1970 yılında Adımlar dergisinin (Erzurum) sahipliğini yaptı. Şiir, deneme ve hikâyeleri aralıklarla Hareket ve Dergâh dergilerinde yayımlandı. Arapgir Hasreti (2004) adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliğinin Şehir Kitapları dalında yılın yazarı seçildi. Ayrıca Bu Dağların Ardı (2008) adlı bir eseri daha vardır. “Sücaattin, Arapgir’in bundan elli yıl önceki halini tasvir ediyor. O dönem ve ondan önceki yılları dile getiriyor. Eserin kıymeti samimiyetinde, sıcaklığında, üslubunda (Kasten bazı yerel sözcükler kullanılıyor ve bunlar için eserin sonunda bir de sözlük veriliyor). Ayrıca kendini, ailesini, yakın tanıdıklarını ve bunların yaşantılarını ayrıntıları ile anlatıyor. Ayrıntıların zenginliği çok az eserde rastlanacak yoğunlukta. Bu anlatım, bu şahitlik esere bir araştırmanın yabancılığını, soğukluğunu değil, hayatın yanı başımızda işleyip duran sahihliğini katıyor.” (Mustafa Kutlu)