Night Prince Serisi 1

İlk Yayın Tarihi:
Haziran 2012
Artemis Yayınları
Orijinal Adı:
Once Burned (Night Prince #1)
Sıralamalar

·396 syf.·
2015 81. kitabı
Cat'in yakın arkadaşı sayılan Vlad hakkında daha çok bilgi veren bir kitap. Tam ismini söylemek gerekirse Wallachia'nın eski Voyvodası Vladislav Basarab Dracul. Ama beş yüzyıl önce Tepesh- Kazıkçı- olarak anılan tam olarak alevler içindeki adam. Küçükken elektrik kablosuna tutulan, komadan çıktıktan sonra sağ eliyle insanlara dokununca imgeler gören sol eliyle elektrik veren bir lanetliye dönüşen Leila. Sonu belirsiz biten ilk kitaptı sanki devamı var gibi ama belirsiz. Keyifli okumalar.
2020 55. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2020 21:25
Yazarın kalemini, seri içinde bir çok seriye bağlayaşını, her seride yazdığı muhteşem karakterleri İNANILMAZ seviyorum. Frost kalemiyle tanışmam Gece Avcısı serisiyle oldu. Seriden okunmayan bir kitabım kaldığı için bekletiyorum. Sonra arada Gece Avcısı Dünyası olarak ayrılan bir seriyi okudum. Ve şimdide Gece Prensi serisiyle devam ediyorum. Tamam Bonnes her zaman yerin farklı olacak ama Vlad... Yemin ediyorum en gerçek, tek gerçek Drakula sensin canım. Çok pardon kendisi ona böyle seslenilmesinden hoşlanmıyor ama yinede söylemeden geçemezdim. Muazzam bir karakterdi. O güçlü duruşunun yanına Leila gibi bir karakter cuk oturmuştu. Bilmem kaç yaşında vampirin yanında mıymık kız karakter olmadığı için aşırı mutluyum. Gerçi yazarın bu güne kadar okuduğum tüm kadın karakterleri de efsane karakterlerdi. İkili arasındaki karşı konulmaz çekim, bol aksiyon sahneleri, kurgunun işleyişi aşırı keyifliydi. Çok güçlü ama sevecen ve karanlık tarafları olan Vlad ve kendinden emin, gücünün farkında ama asla saçma salak davranıp beni canımdan bezdirmeyerek kendine hayran bırakan Leila sayesinde kitabı bayılarak okudum. Vlad ve Cat’in arkadaşlığını hepnsevmişimdir. Bu kitaplada ufak bir karşılaşma oldu. Benim için tam tadında bir fantastik seriye başlamış oldum. Yazar beni şaşırtmadı. Kesinlikle hiç okumadıysanız yazarı tavsiye ederim. Hele ki romantizm ve fantastik bir arada seviyorsanız -benim gibi- kesinlikle okuyun derim.
Ateş LanetiJeaniene Frost · Artemis Yayınları · 2013205 okunma
ÖNEMLİ!!! Lütfen benimle ayni hisleri paylaşıyorsanız KONUŞALIM!!!
Puan vermedi
Biraz uzun olacak lütfen dişinizi sıkıp sonuna kadar okuyun. Herkes kitapla ilgili yeterince detay vermiş, ben seri hakkında başka bir konuda konuşmak istiyorum. İlk önce serinin gerçek sıralamasını yardımcı olmak adına yazmak istiyorum: Night Huntress/Gece Avcısı -Reckoning: From Unbound (0.5) -Mezarla Randevu (1) -Happily Never After (1.5) -Tek Ayağı Mezarda (2) -Mezarın Dibinde (3) -Devil To Pay (3.5) -Mezara Mahkûm (4) -Kızıl Damla (Night Huntress World/Gece Avcısı Dünyası) -Sonsuz Karanlık (Night Huntress World/Gece Avcısı Dünyası) -One For The Money (4.5) -Mezarın Yüzü (5) -Şimdi Mezar Zamanı (6) -Ateş Laneti (Night Prince/Gece Prensi) -Home For The Holidays (6.5) -Mezardan Uyanan (7) -Outtakes From The Grave (7.5) (Gördüğünüz gibi seri aslında tüm ana kitapları, ara kitapları, kısa hikayeleri ile birlikte 16 kitaptan oluşuyor.) Ve ayrıca 2 adet yan serimiz var: Night Prince/Gece Prensi -Ateş Laneti (1) -Çifte Bela (2)
2023 23. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2023 23:13
Ateş Laneti, Gece Avcıları (Night Huntress) serisinin yan kitap serisi olan Gece Prensi (Night Prince) serisinin ilk kitabıdır. Gece Prensi serisinin sıralaması şu şekildedir: 1) Ateş Laneti (Once Burned) 2) Çifte Bela (Twice Tempted) (Serinin ikinci kitabı hakkında yaptığım inceleme: #220210647) 3) Bound by Flames (Türkçe çevirisi mevcut değil.) 4) Into the Fire (Türkçe çevirisi mevcut değil.) Jeaniene Frost’un okuduğum ilk romanı olsa da bu tarz konulu romanlar dahilinde iyi bir gelecek vaad edebilen bir yazar olduğuna inanıyorum, zaten öğrendiğim kadarıyla New York Times ve USA Today’ın en çok satan serinin yazarıymış kendisi. Gece Prensi serisinin doğmasına sebep olan Gece Avcıları serisi oldukça ilgi, alaka gören bir seri olmasının yanı sıra birçok ülkede basın hakları satılıp çevrilmiştir fakat pek hoş olmayan bir yani var ki Türkiye’de serinin kitaplarının çoğu yarım kalmış, baştan sağma bir şekilde çevrilmiştir. Mesele bu serinin son iki kitabı (Bound by Flames, Into the Fire) hâlâ daha çevrilmemiş, seri belli bariz bir şekilde yarım bırakılmıştır. Diğer seri hakkında (Gece Avcıları) çok bir bilgi sahibi olmasam da gördüğüm kadarıyla serinin ara kitaplarını yayınevi çevirip yayınlama gereğinde bulunulmaması oldukça sinir bozucu olduğunu söyleyebilirim. Gece Prensi, Gece Avcıları’nın yan serisi olmasına rağmen Ateş Laneti benim oldukça hoşuma giden bir roman oldu. Şahsi fikrimce bu yan seri dahil olmakla beraber tamamen serinin yaratıldığı evrene dahil romanlar oldukça rağbet görebilecek olduğunu düşünüyorum, eğer ki seriye ait ara ve yan kitaplarının hepsinin tam bir çevirisi söz konusu olsaydı. Ben bu serinin bu şekilde yarım bırakıldığını bilmiyordum. Bilseydim muhtemelen okumaya pek yanaşacağımı düşünmüyorum. Bu durum beni fazlasıyla rahatsız etti. Neyse, gelelim serinin
İnceleme
2020 65. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2020 22:41
Bu seriden, karakterlerden kopamıyorum. Sağ olsun, yazar da bize şölen hazırlarca karaktere yan serilerden kitaplar yazmış. Çok iyidi! Hepsi birbirinden iyi oluyor. Bu kitapta Vlad Tepesh, namı değer Dracula ama Vlad bunu duymasın. Evet, bir vampir olarak ateşi yönetebilen nadide bir parçadır kendisi. Ve şimdi Leila adında, geçirdiği bir kaza sonucunda elektrik yüklü, insanlara dokunarak en kötü günahını ve geleceğini gören ve onları olduğu zamanda da takip edebilen bir diğer nadide parçayla tanışmasını ve birlikte kişilere meydan okumalarını okuyoruz. Kesinlikle enfes. Tabii ki, tanışmaları bir araya gelmeleri öyle rastgele olmuyor. Vlad'ın peşinde olan ve onu tuzağa düşürmek isteyen düşmanlarının, bir şekilde Leila'dan haberleri olması ve bu yolla Vlad'a tuzak kurma çabalarıyla Leila da kendi, tek planını kuruyor ve Vlad ile birlik oluyorlar. Tabii ki her şey basit değil; çünkü iki nadide parça ve elektrik ile ateş yan yana gelince ortalık biraz karışıyor ve duygular birbirine karışıyor ve bir de bakıyoruz ki, birbirlerine çok yakışmışlar. Ama bu ne kadar sürer, nasıl devam eder ve tabii ortada olan bir düşmanla birlikte her şey biraz karışık. Leila insan olmasına nazar taşıdığı güç ve zekasıyla harika işler çıkarıyor. Vlad ise en ummadığı yerden vurulacak gibi. Kitabın sonu tam bir muallak ve ikinci kitabı merak etmemize sebep olacak şekilde bitiyor Ama aslında hiç bir şey bitmiyor... . Iki karakter de özel ama olaya başka bir boyuttan bakarsa; Leila, elektrik yüklü olduğundan kimseye dokunamıyor ve duygusal olarak bir boşlukta. Vlad ise kendini sevgiye kapatmış, basitlikten uzak hayatıyla, duygusal anlamda yine aynı şekilde boşlukta. Böylesi iki ruh birbirlerine o kadar ihtiyaç dolu ki... bunu aşırı bir şekilde hissediyorsunuz. Kendine has tavırlarıyla da oldukça
2019 99. kitabı
Vampirleri seviyorum:)) ara sıra böyle yakışıklı, güçlü, karanlık kahramanları okumak eğlenceli oluyor. Kadın karakter de tatlıydı. Güçlü ve şımarık olmayan, kendini bilen akıllı birisi Leila. Vlad da zaten enfes. Hikaye bol aşk ve tutkuyla soslandırılmış basit bir macera. Ama hain kim diye merak ettiriyor kendini. Yazarı da ilk defa okudum ve fena bulmadım. Bu tarz kitapları sevenler şans verebilir.
2016 266. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2016 20:34
Bu yan seri kitabını 9. kitap olarak okudum. Sıra meşhur Kont Drakula' ya gelmezse olmazdı. Her nefis bu acıyı çekmeli. Ateşle elektriğin dansını, Vlad' ın geçmişten gelen ölümsüz düşmanı ile kapışırken bir yandan Leila' yı korumaya çalışmasını okuyun. Tam bir görsel şölen. Leila ile Vlad' ın, ateşle elektriğin aşkı. Şahane bir aksiyon.
2021 2. kitabı
Jeaniene Frost'a BAYILIYORUM! Bu kitap aslında bir yan seri olan Gece Prensi serisinin ilk kitabıydı. En sonunda favori karakterim olan Vlad'ı konu alan bir kitap okudum, çok mutluyum. Bağımsız da okunabilecek bir seri. Her şeyi anlarsınız, endişeniz olmasın. Sadece yazarın kurduğu dünya size biraz yavan gelebilir çünkü bu kitapta yazar vampirler, gulyabaniler, hayaletler ve iblisler hakkında pek detaya girmemiş. Malum Gece Avcısı serisinde ve Gece Avcısı Dünyası romanlarında birçok detay öğrenmiştik... Bu kitapta yazar, baş karakterin bazı yeteneklerini öne sürüp bunların hepsini zaten biliyormuş gibi bir imaj yaratmış ve çok üstünde durmamış. Yine de anlaşılmayan bir yer kalıyor mu? Kalmıyor. Kitabı anlamanız için gereken tüm bilgiler içinde. İlk sayfalarından itibaren sizi yakalayan, hız kesmeden devam eden, heyecanlı ve seksi bir kitaptı! Her zamanki Jeaniene Frost işte... Tam bir reading slump düşmanı.
2016 250. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2016 22:12
Günün ikinci kitabı da bitti Bugün yine kendimi aştım sanırım ama WLad okumasam olmazdı. BeklediGiM kadar değil di ama beğendim o gücü o enerjiyi beğenmemek zaten çok zor Kızda çok iyiydi o geçmişi ve geleceği görme yetisi ayrıca o elektirik olayı çok iyi olmuş Konuyu tuttum bakalım nasıl devam edecek :) Dracula↪↩
Dracula Değil Vlad Tepeş: Ateş Laneti
Puan vermedi
Dracula, vampir dünyasının çekirdeğini oluşturan karakterdir, bilirsiniz. Adına pek çok kitap yazılmış, pek çok film çekilmiştir. Ateş Laneti de Dracula'nın modern romantik bir yorumu gibi. Yalnız, bu kitapta ona Dracula değil, Vlad diyoruz çünkü kendisi bu takma isimden nefret ediyor. Açıkçası, Vlad karakteri beklentilerimle uyuşuyordu, dolayısıyla beni pek şaşırtmadı; üstelik vampir türünün özellikleri alışılagelmiş şekildeydi, yazarın eklediği ya da revize ettiği pek bir şey olduğunu söyleyemem. Her vampir karakter gibi ketum, soğuk, tutkulu ama ben-kimseye-bağlanmam-çünkü-bir-kalbim-yok tipiydi, klasik. Beni asıl şaşırtan başkarakter Leila'ydı; sıradan görünmesine ve tuhaf bir sirkte çalışmasına karşın oldukça sıradışı bir yeteneğe sahipti, kitaptaki çoğu karakter de bunun farkında olduğu için Leila'nın başı beladan kurtulmuyor zaten. Ama...Leila'nın yeteneğinin oluş şekline anlam verebilmeniz için mantığınızı devre dışı bırakmanız lazım çünkü hiç ikna edici ya da etkileyici bir oluşum süreci gerçekleşmiyor. Okuduğum her an yadırgadım çünkü yazar bağlayamamış. Bunun dışında seride takıldığım pek bir şey olduğunu söyleyemem. Klasik ögeler tabii ki mevcuttu ama kitabı ilginç kılan detayları sevdim. Sadece bazı yerlerde, hatta çoğu yerde, Leila'nın bir ergen gibi davranmasına anlam veremedim; Vlad'ın olgunluğu yanında çok çocuksu kalıyordu. Her tartışmalarında aksi davranışları, tribe girmeleri, suçlayıcı davranışları beni biraz bezdirdi. Yine de kitabı çok sevdim ve akıcı olmasıyla da 2 güne bitirdim. Eğer siz de bu türü seviyorsanız bir şans vermenizi öneririm ancak Ateş Laneti'nin 3 kitaplık bir seri olduğunu göz önünde bulundurmalısınız.
Edebiyat & Roman

Jeaniene FrostYazar · 23 kitap
Jeaniene Frost, New York Times ve USA Today'in en çok satan Night Huntress serisi ve Night Huntress World romanlarındaki çalışmalarıyla tanınan Amerikalı bir fantezi yazarıdır. Romanlarının basım hakları 20 farklı ülkeye satılmıştır. Jeaniene zamanını, uzun zaman önce az yemek yaptığını ve sadece hafta sonları uyuduğunu kabul eden kocası ile birlikte Kuzey Karolina ve Florida arasında sürdürmektedir. Jeaniene yazmanın yanı sıra, okumayı, şiiri, film izlemeyi, eski mezarlıkları keşfetmeyi, mağaraları keşfetmeyi ve arabayla seyahat etmeyi sevmektedir. Uçaklar, çocuklar ve yemek kitapları onu korkutmaktadır. Jeaniene, Nancy Yost tarafından temsil edilmektedir.