Kemal Sayar
Sessizliğe tahammül edemediğimiz bir zamanda yaşıyoruz artık. Her şey hızlı, her şey gürültülü... Kemal Sayar, bir acelecilikle saldırdığımız sessizliğin görkemini anlatıyor, Beni Sessiz de Sevebilir misin’de. Kelimelerin sessizlikte demlendiğini ve kök saldığını; herkesin konuştuğu ve kimsenin birbirini dinlemediği bir vasatta kelimelerin havada gezindiğini ve kaybolup gittiğini yazıyor. Bu kitap aynı zamanda bir esenlik arayışı Ruhun yorulduğu bir çağda, daha derin olanın izini süren, derinlikte şifa arayan bir bakış. Ve bu bir iyileşme kitabı. Satırların arasında gezinirken kendi ruhsal dertlerinizle karşılaşacak ve şifalı kelimelerin elinizden tutup sizi bambaşka bir sahile götürdüğünü hissedeceksiniz. İhtimaldir ki bu kitabı bitirdiğinizde, onu okumaya başladığınız kişiden biraz daha farklı bir kişi olacaksınız. Bu iç yolculuğuna hazır mısınız?
Türler:
166 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Temmuz 2014

Puan vermedi
Beni sessiz de sevebilir misin yağmur almış toprağı ve üşüyen kâinatı dinlerken araya dünya sözleri karışmadan sessiz oturabilir miyiz seninle. Güzel kitaptı
10/10 puan verdi
"Haydi ben bensiz geleyim, sen de sensiz gel demiş Mevlana. Önyargısız bir buluşma, gerçek bir dinlenme için bundan daha iyi bir reçete düşünemiyorum." Canım annemin okuduktan sonra bana önerdiği ve seninde kütüphanende mutlaka bulunmalı diyerek aldığı kitap. Asla bitsin istemedim aslaaağğğ. Yavaş yavaş her satırına âşık ola ola okuuduummm. Hani böyle bazı kitaplar vardır. Okudukça yüreğinizin dertlerini üstlenir de sizi hafifletir. Zihninizde birikmiş olan suallere cevap bulur da zihninizi berraklaştırır ya. İşte tam da öyle bir kitap. Bana şifa gibi gelen, başka bakış açıları da lütfeden miss bir eser miss. Dervişin Teselli Koleksiyonu'ndan sonra yaşam kitabım ve benim aynam olması gereken ikinci kitabımı annem sayesinde keşfetmiş bulundum. Yani o kadar sade, o kadar nahif bir anlatımla ilerlemiş ki yazar okurken her satırın altını çizmek, her sayfasını zihnime ve kalbime işleyebilmek istedim. Sadeliği, tevazuyu, sabrı, sevgiyi, insanları oldukları gibi benimseyip sevebilmeyi, anlamayı ve anlaşılabilmeyi bu kadar güzel bir üslup ile anlatabilen bir yazara daha önce denk gelmemiştim. Eserin içeriğinin görsellerle desteklemesi de hem bolca pozitiflik kattı hem de covid dönemindeki olumsuzluklara ara verebilmemi ve güzellikleri, yaratılışın muhteşemliğini tekrar hatırlatırlayabilmemi ve bizlere sunulan nimetlere karşı daha da bir şükrümü arttırdı. İyi ki bizlere sunulmuş bu eser, iyi ki nasiplenmişim. Kesinlikle okunmalııığğğ.
8/10 puan verdi
Çok beklettim bu kitabı da içeriği boşsa diye. Aslında bi tarz kitaplara biraz önyargılıydımm ama okudukça iyi eserlerle karşılaştıkça artık kendimi daha çok zorluyorum bu tarz kitapları okumak için Başlamadan önce boş bir kitapsa vakit kaybedeceğim diye düşündüm ama başlayınca çok şükür yanıldığımı gördüm SOhbet havasında insanın kendi kendiyle konuşması ve dinlenmesi gibi. Bilindik şeyleri söylese de bunu öyle tatlı yapmış ki sıkıcı bir tekrardan çıkmış öneriler. İyi okumalar var olun
9/10 puan verdi
Selamun aleyküm 1K okurları Kemal Sayar hocamızın yine kıymetli kitaplarından biri, Bani Sessiz de Sevebilir Misin?! Rafta ilk gördüğümde aşk meşk konulu kitap beni sarmaz ama okuyayım ,diyerek serzenişle almış olsam da kitap beni şaşırttı dogrusu... Kapağı ve adıyla sanki sevgiliye yazılmış gibi olan ama aslında bizi hayatin gerçeklerini sorgulamaya ve tefekkür etmeye yönelten bir kitap... Okurken her cümlesine kendimi koydum, yazarın konuya hakimiyeti ve derin anlatım tarzıyla tekrar tekrar okumaya yeltendiren bir kitap...İçindeki resimler ve kitap dizaynı tartışılmaz...İçindeki bölümlerin uzunluğu hoşuma gitti.Hatta her sayfada altını çizdiğim cümlelerim oldu.Rastgele bir sayfasını açıp okuyabileceginiz mükemmel eser.Deneme türünü seven okurlara tavsiyemdir Içindeki alıntılar da harikaydı Selametle....
166 syf.
Puan vermedi
Kitabın her bir cümlesi o kadar kıymetli ve değerli ki; çoğu cümlenin altını çizerek, ruhuma kazıyarak, idrak ederek okudum. Bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum ender eserlerden oldu kendileri. Ruhundaki bütün güzellikleri kelama dökerek hayatımıza ışık tutsun diye sunmuş yine
Kemal Sayar
hocam. Kitabın içeriğini yazmayı çok istiyorum ancak herkes kendi gönül süzgecinden alacağı kadarını alabilsin diye detaylandırmak istemiyorum:) Son olarak okuyun, okutturun, önerin, hediye edin.. :) İçimizdeki güzellikler hep gün yüzünde olsun :) Sevgiyle, keyifli okumalar. 🪽
Beni Sessiz De Sevebilir Misin?Kemal Sayar · Kapı Yayınları · 20194,004 okunma
166 syf.
9/10 puan verdi
Uzun uzun anlatabileceğim nadir kitaplardan..:)
“ Başka ruhlara değebilmek için, kâinatı teneffüs ve terennüm edebilmek için, rüzgârı ve yağmuru işitmek için sessizlik. Yağmurun ve rüzgarın kelimeleriyle düşünebilmek için. Bırakalım o sessizlik saatlerinde ruhumuz dinlensin, "biraz"dan "tam"a, sığdan derine doğru yolculuğunu ikmal etsin. "Mukavemet ediyorum o halde
Beni Sessiz De Sevebilir Misin?Kemal Sayar · Kapı Yayınları · 20194,004 okunma
10/10 puan verdi
Beni sesssiz de sevebilir misin?
"Bırak ışık girsin içeri" Kemal Sayar ın okuduğum 3.kitabı ve beni her okuyuşumda kendime farklılık yaşamamı sağlayan bu kitaplar için Kemal Sayar ın yüreğine sağlık diyorum...Hani insan mutluluğu arar onu bulmaya çalışır ama insan ilk başta kendini sevmeli böylelikle mutluluğun formülünü değil de yorumunu bulmuş olur kendinde ...Kendini sevmeyen insan,başkasını sevebilir mi veyahut Rabbini sevebilir mi?..İnsan kardeşlerim çokla azmak,kederlenmek yerine azla yetinip mutlu olabilir insan...İnsan ki kendi yetecek olan imanı,inancı,şerefi,haysiyeti,namusu ve izzetidir...
Puan vermedi
Kemal Sayar'in ilk okuduğum kitabiydi. Severek okumuştum. Kapak fotoğrafının güzelliği, kitabın kısa yazılardan oluşması ve akıcı dil anlatımi kitabı severek bitirmemdeki etkenlerdendi. Kitapta aşk, sevgi, günümüz ilişkileri ve kadın-erkek ilişkileri toplamış kitapta. Tavsiye ediyorum. Ve en sevdiğim alıntıyi paylaşmak istiyorum. Bazen adaletsizlik biz rahatımızdan vazgeçemediğimiz için gelir. Canımız yanmasın diye, canı yananların iniltilerine kulak tıkadığımız için.
10/10 puan verdi
*Güzelliği arıyorsan önce sen güzel ol! *Kötülüğe her sessiz kalışta, iyilerin iyiliği biraz daha eksilir. *Empati sayesinde merhamete ulaşırız. *Kibri elden bırak, çünkü mutluluğun başkasına bağlı. *Affetmek geçmişi değiştirmez, ama geleceği genişletir. (Kitaptan alıntılar.) Uzun zamandır böyle keyif veren bir kitap okumadığımı fark ettim ve bu kitapta adeta kendi içime bir yolculuk gerçekleştirdim. Hayata dair farkında olduğumu zannettiğim şeyleri aslında tam olarak farketmediğimi anladım Kitap bana kendime dair bir şeyleri keşfetmemi sağladı. Her insanın kendi hayatına dair bir nebze olsun güzel ve ince dokunuşlar yapan bu kitabı sıkılmadan ve keyif alarak okuyacağınızdan eminim. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar :)

Kemal SayarYazar · 50 kitap
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kemal Sayar, uzmanlığını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ana bilim dalında tamamlamıştır. Daha sonra sıra ile Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi'nde ve Çorlu Asker Hastanesi'nde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışmıştır. 28 Kasım 2000'de psikiyatri doçenti unvanı almıştır. 2000-2004 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Psikiyatri AD Öğretim Üyesi olmuştur. 2002 yılında McGill Üniversitesi'nde Tübitak araştırmacısı olarak ziyaretçi profesör unvanıyla bulunmuş ve transkültürel psikiyatri ve psikosomatik tıp alanında araştırmalar yapmıştır. Daha sonra Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde dört yıla yakın bir süre başhekim yardımcısı ve 13. Psikiyatri Kliniği Şefi , dört aylık bir süre de (vekil) başhekim olarak çalışmıştır. 2008 yılında profesör olarak Fatih Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine başlamış ve üç yıl sonra Marmara Universitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri anabilim dalına geçmiştir. Halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı başkanıdır. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmış, Açık Radyo'da ve daha sonra Star televizyonunda "Ruhun Labirentleri" isimli bir programı hazırlamış ve sunmuştur.TRT'de İnsanlık Hali adlı programı bir yıl yapmıştır. Yirminin üzerinde kitabı olan Sayar, edebiyatla da yakından ilgilenmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.