Beyaz Diş

Jack London

2021 38. kitabı
İlkel bir dünyaya kavuşmak için uygarlıktan kaçacağı yerde, insanların arasına katılmak için ormanı terk eden vahşi bir köpeğin acı, buruk, şaşılası bir yaşama tutkusuyla dolu çarpıcı öyküsüdür Beyaz Diş. Gözleme ve deneye dayanan o yalın gerçekçiliğiyle Jacak Landon insanın insanla ve doğayla olan mücadelesini yine destansı boyutlara ulaştırıyor
2021 57. kitabı
Çocukken okuduğum, tekrar okumak için edindiğim kitap. Farklı dönemlerde okununca anlam ve yorum değişiyor tabi. Okurken insanı içine çekiyor. “Köpekleri sevmeyen insanlara güvenmem. Fakat bir köpek bir insanı sevmediyse, o köpeğin hislerine güvenirim.”
Beyaz DişJack London · Nesil Yayınları · 201895,6bin okunma
Uzun zamandır okuduğum en iyi kitap
2022 9. kitabı
Gerçekten beklediğimden fazlasını karşıladı kitap beyaz diş insanların hayvanların nasıl hayatına mücadele etiğini Bir yarı köpek yarı kurt olan beyaz dişin gözünden anlatan harika bir eser. Konusu: Bir kurdun hayatta kalma mücadelesi ve başından geçen olayları anlatmaktadır.
2021 22. kitabı
Bir kurt köpeğinin gözünden hayatı anlatan bu kitap, önceden hiç ilgimi çekmiyordu. Ancak nasıl bir insan ile vakit geçirmeden onun nasıl biri olduğunu tam olarak anlayamıyorsanız, bir kitabı da yeteri kadar okumadığınızda onu tam olarak anlayamazsınız. İşte Beyaz Diş de benim ön yargılarımın kurbanı olmuştu ilk başta, ancak daha sonrasında kitap ilerledikçe çok sevdiğim kitaplar arasında yerini buldu. İyi ki okudum, dediğim kitaplardan biri...
2022 73. kitabı
Bu alemde bir Beyaz Diş bir de ☼ Beyaz Kaplan ☼ :) Esprisi bir kenara 3 kere okudum galiba bu kitabı. Bir köpeğin gözünden ancak böyle anlatılırmış bir hikaye. Türk bir yazar da bu konuyu ele alsaymış bizim kültürümüzden nasıl bir şey çıkarmış merak etmedim değil. Çok güzel kitap çok. 4. kere mi okusam bu kış günlerinde? Ama önce bir kar yağsın, gerisi bende.. :).
sevgi ve sevgisizlik
2022 16. kitabı
Şeker portakalında sevgi insana her şey yaptırabilir ve sevgisizlik diye bir söz geçiyor bu kitap da bunu kitabın Beyaz Diş karakteri üzerinden anlatmış çok güzel bir kitap herkesin okumasını tavsiye ederim. İyi okumalar
İnsan ve Duygular
Kutsal Kurt
2022 6. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2022 19:23
Kitabı okuması adeta bir film gibiydi okurken gözümde canlandı sanki kitabın içinde bir kahramanı gibiydim. Sayfalar kendiliğinden akıyor kendinizi kaptırıyorsunuz. Arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim listesime eklendi
2022 21. kitabı
Beyaz diş kitabı çok güzel bir kitap. İlk bir kampta kalıyorlar gece 1 tane kurt kayboluyor . Öbürleri de gitmesin diye tuzak yapılıyor gece 1 tane daha kurt kayboluyor. Daha sonra gurup dağılıyor . Beyaz diş saten kurtlarla iyi geçinemiyordu. Beyaz diş ormana kaçtı yanında hiç yemek olmadığından hayvan avlıyordu. Arkadaşı onu parayla satmıştı ve o sahibi çok kötüymüş onu hep dövüp dövüşe götürüyormuş dövüşteki o iki adam o savaşı durdurup o adamın elinden beyaz dişi almış ve ona çok iyi davranmış.
1000k
Beyaz Diş’e Bayılacaksınız
Puan vermedi
2016 yılında askere giderken acemi birliğime testlim olmadan önce almıştım. Amacım koğuşda okumakdı fakat ben otobüsde açıp İstanbul-Isparta arası 8 saatlik bir yolculukta kitabı bitirmiştim. Bu sürede hiç dinlenmeden ve ara vermeden bitirmek istediğim ilk ve son kitap olmuştur. Özellikle hayvanseverler başta olmak üzere herkese tavsiye ederim. İyi okumalar…
Duygu ve Düşünce
Beyaz Diş
2021 1. kitabı
Hayvanlarla genellikle duygusal bağ kuran birisi olarak; Hayvanların bir nesne gibi veya sadece bir iş için kullanılıp dövüş vs. değersiz görülmesi beni rahatsız etti.Ama tabi ki kitap okuyucuyu elde tutmak için gereksiz duygusala bağlamamış ve aksine o şiddeti,vahşeti, zor ve çetin kış günlerinde hayatta kalma mücadelesini çok güzel bir şekilde aktarmış.Okuyucu bizzat o hissi kendide yaşıyor ... Beyaz Diş Jack London
Roman

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.