Twilight #4

Stephenie Meyer

EDWARD MI JACOB MI?
2025 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2025 17:34
Oh bitti sonundaaaaa Okuyamadığım çok gün oldu bu da süreci uzattı. Neyse. Şimcikkkk Ya gerçekten 1 den 4 e katlanarak güzelleşti seri. Sonsuz romantizmden uzaklaştığımız için mi bu kadar hoşlandım bilmiyorum gerçi sjsjjs Ama güzeldi keyif aldım. Benim için birinci ağızdan anlatım fazla detaylı ve gereksiz uzamalı gelir normalde. Bu seride de öyle oldu ama yapacak bir şey yok. Hiç aksiyon olmaması biraz üzdü biraz da sevindirdi. Olması gerektiği gibi ilerlediği için sevindirdi ama filmdeki gibi Alice in gelip savaş sahnelerini Aro ya göstermesi falan yoktu ki bu da kitapta savaş olmadı demek oluyor. Birinci kitaptan beri dövüş savaş kısımlarını hep atlıyordu zaten. Aro koleksiyoncu bir manyak olmasaydı beni çok cezbederdi. Yemin ediyorum sayesinde hikaye çok daha heyecanlı oldu. Aro olmasa napardık bilmiyorum yani djsndj Renesmee ye bir kitap çıksaydı oturur okurdum. Hala Alice ve Jasper dan daha çok şey görmek isterdim. Ama tabiki Alice ilk kitaptan beri olduğu gibi yine her şeyi kurtardı. Kendimi çabalarımdan dolayı tebrik ediyorum. Bu kadar uzun sürdüğü için de kendimi affetmeye çalışıyorum hdjsjdjs İnsanın içinde bir his kalıyor. Jacob ve Renesmee yi ileriki hallerini görmek istemek gibi. Veya Garret ve Kate i ve Tanya yı tekrar görmek gibi. Özellikle hem annelerini hem de kardeşlerini kaybettikten sonra bunların üstesinden gelebilecekler mi falan. Jane ve Alec in ölmesini isterdim. Aro ya sempatim var ksjdjsjsjd ama ikizler iğrendiriyor beni. Volturi nin eşlerini görmek de isterdim bir de sıkılmadan o şatoda nasıl tozlanmayı başarıyor bu eski vampirler çok saçma geldi. Savaşsız kayıpsız da fantastik kitap oluyormuş. Ama gerçekten romantizm bana fazla geldi djskdjjd Her yeni kitap yeni olaylar getirdi ve Jacob ın da baya uzun yerleri vardı okuduk bana ilaç gibi
Fantastik
Şafak VaktiStephenie Meyer · Epsilon Yayınevi · 201918,3bin okunma
2024 24. kitabı
Stephenie Meyer ve mormon fantezilerinin sonuna geldik. Kendisine vampir ve/veya gotik vampir janrasının yeniden doğumuna yardım ettiği için teşekkür ediyorum. Kitabın sonrasında Bella’nın Edward’dan ayrılacağından o kadar eminim ki.
2018 30. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2018 10:59
Bir anlatım bu kadar mı içine alır insanı... Bellayla aşık olacak, Edwardla tutkuyu öğrenecek Jacopla mücadeleyi göreceksiniz. Filmi seyretmek kitap okuma tadını asla vermez. Hala okumayan kaldıysa zaman kaybetmesin.. ;)
2020 33. kitabı
Özet kısmında bahsettiklerimi SPOİLER diye algılayacaklar çıkabilir ben SPOİLER olduğunu düşünmüyorum çünkü detay vermedim ama yine de siz ona göre okuyun derim :D Vee Şafak Vakti kitabı ile seriyi tamamlamış bulunmaktayım. Alacakaranlık serisi benim 2009 yılından beri her sene okuduğum ve ne kadar okusam da sanki ilk kez okuyormuşçasına bir heyecanla okuduğum bir seri. Serinin kitaplarından en sevdiğim Şafak vakti sonsuza dek kalbimizde yaşayacak bir finalle bitiyor. Kitabı Bella ve Jacob'ın ağzından okuyoruz ve Jacob'ın ağzından okumak harikaydı çok keyif alarak okudum o kısımları :D Kitaba Bella'nın anlatımı ile başlıyoruz Edward ve Bella rüya gibi bir düğünle evleniyorlar eh başlarında Alice gibi biri olunca o düğünün berbat olması imkansız :D Düğünden sonra da Esme Adası'nda inanılmaz bir balayı yaşıyorlar o kadar büyüleyici anlar okuyoruz ki ta ki Bella hamile kalana kadar inanılmaz ve büyüleyici olan balayı Edward için cehenneme dönüşüyor. Ve sonrasında Jacob'ın ağzından okumaya başlıyoruz. Özetle: Kurt sürüsünde anlaşmazlıklar, Bella'nın ölümsüz hayatının başlaması, küçük yarı insan, yarı vampir olan Edward ve Bella'nın kızları, Denali kuzenlerden birinin yaptığı ihanet sonucu işin içine Volturi'lerin girmesi, savaş için yardım alınan dostlar ve yakınlar (ki Cullen'lar haricinde bir çok özellikleri olan vampirleri tanımak müthişti hepsi birbirinden harika yeteneklere sahipler) Cullen'lar ve Volturi'lerin arasında olan ufak savaş ve o kısımda olan vampirlerle ilgili şok edici bilgi... Okumaktan hiçbir zaman sıkılmayacağım ve kalbimde sonsuza dek yaşayacak bir seri <3
İnceleme
Alackaranlık:Şafak Vakti
2020 11. kitabı
Bundan 9 yıl önce, okuduğum ilk romandır kendisi. İyi ki de öyle olmuş diyorum. Serinin ilk kitaplarını okuyamadan filmlerini izledim maalesef ama sonuncunun daha filmi çıkmamıştı ve ben de oldukça heyecanlıydım roman okumak için böylelikle başlamış oldum. Kurgusuyla yazarın anlatış şekliyle olsun benzeri bulunması zor bir eser o yüzden benim için hep enlerde olacak. Klasik aşk hikayelerinin sınırlarını aşan bu serinin son kitabı böyle bir hikayeye yakışır bir sonla noktalanmış. Not: Henüz izlemediyseniz okumanızı şiddetle öneririm Şafak Vakti Stephenie Meyer
Vampirler ve Kurtadamlar
2026 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 22:47
Bu kitabı oğlum hediye olarak aldı. Bana tamamen kendi düşünerek aldığı ilk hediyeydi diyebilirim. Okuyacağım kitaplar listesine eklemiştim ama hemen okuyup yorumlarımı isteyince listemde ilk kitap yaptım. İlk başladığımda konunun vampirler ve kurtadamlarla ilgili olduğunu gördüğümde hevesimin kaçmadığını söylersem yalan olur. Ancak okudukça sardı. Hala filminin veya dizisinin (var mı bilmiyorum) daha güzel olacağını düşünsem de kitap olarak da gayet güzel. Hele ki Vampir hikayelerini sevenler için çok başarılı.
·592 syf.·
2006 4. kitabı
Serinin okuduğum son kitabı Şafak Vakti. Hepsi birbirinden güzeldi, bittiniz için üzülüyorum ama belki de bir tane daha yazar diye umut ediyorum o günlerde. Şuanda 5. Kitabı da var ama Hale'n alıp da okumuş değilim, heyecanı kalmadı belki de, o kadar da koparmamak gerekli okuyucuyu, ardı ardına çıkmalı kitaplar, filmler de öyle aslında. Dikkat Spoiler!!! Bu kitapta Bella vampir oluyor, bebeği oluyor, ve Jasper onun bebeğine mühürleniyor. İnsan-vampir-kurt adam, hepsi birbirine giriyor Ama heyecan, macera hiç bitmiyor. En çok ilk kitabını sevmiştim, 2 numara da son kitabı diyebilirim . Keyifli Okumalar...
2021 14. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2021 02:59
Tek kelimeyle muhteşem bir kitaptı. Bu seriyi okurken ister istemez kendinizi kaptırıyorsunuz ve kitabın içinde yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Edward ve Bella'nın aşkına imrenmemek elde değil. Jacob'un, Bella ve Edward'ın kızına mühürlenmesi beni çok etkiledi. Hele ki savaş anında Edward'ın Jacob'a oğlum demesi beni çok duygulandırdı. Fazla spoiler vermek istemiyorum. Bence bu seriyi okumayan çok şey kaybeder.
2014 159. kitabı
Serinin dört kitabını da soluksuz okudum diyebilirim. Kitapların her birinin kurgusu zekice. İyi ki de alıp okumuşum. Yazar okuyucuyu kitaplarına nasıl bağlayacağını çok iyi biliyor. STEPHENIE MEYER'in okumadığım kitaplarını da kuşkusuz alıp okuyacağım. Herkesin kütüphanesinde bulunması gereken, zamanının ve şimdinin en iyi vampir serisi romanı bence.
2020 10. kitabı
Serinin dördüncü ve son kitabı, olayların nihayete erdiren kitap olmasıyla dikkat çekiyor. Kitabın kurgusu ve olaylar o kadar hızlı, çok ve o kadar sürükleyici ki... Bu nedenle kitap, iki bölüm halinde filme çekildi. Pek çok kırılma noktası yaşıyoruz. Bella özelinde Cullen'lar pek çok değişimden geçiyor. Güzel bir evlilik ve balayının ardından, beklenmedik bir sürpriz Bella ve Edward'ı zor duruma sokar. Eve döndüklerinde, Bella bu sürprizi sürdürebilmek adına hayatını riske eder. Ve en sonunda vampir olarak uyanır. Çok görkemli bir vampirdir, özel yeteneği koruma kalkanı yaratmaktır. Ancak yine başları beladan kurtulmaz. Bu sefer de Volturi grubu, Renesmee konusunda hareketlenir. Cullen'lar ise hem kurtlarla işbirliği yaparak hem de çeşitli vampir kabilelerinden arkadaşlarını toplayarak Volturi'ye karşı durmaya çalışır. Dediğim gibi çok olay vardı ve hareketliydi. Hep Alacakaranlık'ı serinin favori kitabı görürdüm; fakat Şafak Vakti fikrimi değiştirdi. Bu dünyanın en güzel vampir hikayesi, 2-3 yeni kitapla daha devam etseydi..
Kitap

Stephenie MeyerYazar · 17 kitap
Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır. Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.