2024 39. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2024 16:58
Cibran... 44 sayfa bir kitabin bu kadar derin olmasının baska bir açıklaması olamaz. Ard arda nasıl akıp gittigini anlamadığiniz öyküler, an'da degil sonrasinda etki ediyor, öyle güzel ki hissi... İnsanın ara ara ruhuna ilac icin Halil Cibran okumasını şiddetle öneririm...
Deli | #deli
2021 22. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 20:03
Adı: Deli Yazarı: Halil Cibran Türü: edebiyat Bu kitap Halil Cibran’dan okuduğum ilk kitap oldu. Dürüst olmak gerekirse ilk okuduğumda bu kitaptan nerdeyse hiçbir şey anlamadım. Hatta kitabı yarım bırakmayı düşündüm ama çok kısa bir kitap olduğu için devam ettim. Ve fark ettim ki hikayelerde anlatılmak istenen şeyleri biraz düşününce anlayabiliyoruz. Bu kitabın türünü belirlemek de çok kolay olmadı. İnternette kitabın türüne ‘şiir’ diyor ama kitap kısa hikayelerden oluşuyor. Hikayelerin arasından en sevdiğim ‘Nar’ hikayesi oldu.
Şiir
2021 13. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2021 01:20
"Sen benim hayatımın harabelerinden inşa ettin kendininkini" Lübnan asıllı Amerikalı ressam, şair ve filozof olan yazarımız #halilcibran 'nın kitapları ile yeni tanışıyorum. İlk olarak Deli ile başladım içinde kısa kısa öykülerin yer aldığı güzel bir kitap içinde derin anlamları olan, okurken düşündüren kısa akıcı bir kitap tavsiye ederim diğer kitaplarını da hemen okumak istiyorum
2022 43. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2022 15:18
Halil Cibran'ın bu eseri 32 tane kısa hikaye/öyküden oluşmaktadır. Hikayeler kısa olsa da anlam bakımından anlaşılmaları ne yazık ki çokta kolay değil. Hikayeler kısa olduğu için bir kaç saate okurum gibi düşünebilirsiniz ama okuduğunuz zaman aslında öyle göründüğü gibi kolay olmadığını göreceksiniz. Yazar bu hikayelerle aslında çok ince mesajlar vermektedir dediğim gibi hikayelerin anlaşılması çok güç bende 32 hikayenin tamamını anladım diyemem anlayamadığım hikayeler de oldu. Onun dışında Halil Cibran'ın kalemini anlamak güç kendine güvenen varsa buyursun okusun:)
2024 8. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2024 09:20
"Sen, ''Rüzgar doğuya doğru esti,'' dediğin vakit, ben de ''Tabi, doğuya doğru esti,'' derim çünkü istemem benim aklımın rüzgarda değil de denizde olduğunu bilmeni. Dostum, sen benim dostum değilsin, ama nasıl anlamanı sağlarım bunu? Benim yolum senin yolun değil, yine de birlikte yürürüz, el ele. " Kitap genel itibariyle, modern şiirin ve düz yazıdaki anlam derinliğinin izlerini taşıyor. Kullanılan anlatım, hem felsefi hem de duygusal bir derinlik içeriyor. Çeşitli alegorilerle de anlatım desteklenmiş. Bence okunması gereken önemli bir eser... Kitap buna benzer
2021 23. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2021 00:33
Harika bir kitap. İçinde kısa kısa ama üzerinde uzun uzun düşündürecek hikayeler mevcut. Az sayfa olmasına rağmen hemen okunacak bir kitap değil kesinlikle bana göre. Ben tekrar okuyacağım.
Deli olmalıymışım...
2021 9. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2021 23:52
Halil cibran'ın okuduğum ikinci kitabı idi Deli. Belkide dilini tuhaf bulduğum tek yazardı bu güne kadar, artık ileride bu tarz yazımlar ile karşılaşır mıyım bilemiyorum. Birden fazla başlık içeren kitap içerisinde farklı hikâyeler barındırıyor. Çoğu içinde bulunduğumuz dünyada her gün görebileceğimiz türden hikayeler. Belki de hepimizin o deli taraflarını anlatan cümleler vardı. Genel anlamıyla sevdiğim, düşündüren bir kitap oldu. Kısa ve anlamlıydı. Keyifli okumalar
Deli
2022 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2022 17:27
Kısacık ama anlamı çok olan bir kitap çok güzel su gibi aktı gitti kitap bir delinin ağzından farklı faklı hikayeler anlatılıyor ,anlamlı ve her hikaye de bir çok ders var. ben çok sevdim sizinde seveceğiniz umuyorum . bazı alıntılar da yaptım sevdiğim en çok beğendiğim bu üçü ; ~tanrı’ım, benim emelim, diğer yarım ; ben senin dününüm ve sende benim gökyüzündeki çiçeğim ve biz ; beraber yürürüz güneşe karşı. ~ dostum , sen benim dostum değilsin, ama nasıl anlamanı sağlarım bunu ? Benim yolum senin yolun değil yine de beraber yürürüz, el ele. ~ Yenilgim, benim yenilgim, benim ölümsüz cesaretim, sen ve ben fırtınayla birlikte güleceğiz, birlikte içimizde ölenlerin hepsi için mezar kazacağız, güneşin altında dimdik duracağı biz ,iradeyle, ve tehlikeli olacağız.
Alıntı
2022 68. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2022 15:13
Kitap kendisi küçük ama derinliği büyük hikâyelerden oluşuyor. Çok ince bir kitap olmasına rağmen, her hikayeden sonra bir süre durup düşünüp sindirmek gerektiği için okumak biraz zaman alıyor. Keyifle okudum.
2025 113. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 16:04
Derin felsefi anlamları olan güzel metinler kapsamında yazılmış bir eser. Düşünerek okumak ve anlamak dahası özümsemiş olmak gerek. Herkese tavsiye ederim.

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.