2024 7. kitabı
bu incelemeyi yazmam kitabı okuduğum kadar uzun sürmez umarım xd. kitabımız klasik jane austen kitaplarından aslında başrolde dik başlı ,aykırı bir kızımız ve etrafında ona talip bir çok erkek ve onun kimi seçeceği sorusu. ama zaten kitaplarında önemli olan konudan ziyade karakterler, o dönemin yaşayışı ve toplumu aslında. ayrıca jane kendi hayatında yaşayamadığı olayları ve mutlulukları kitaplarına yansıttığı için onun kitapları bana daha bi samimi gelmiştir hep. gelelim kitabın ufak bi özetine , emma çöpçatanlık yapmaya bayılan dönemin güzel ve özel kızlarındandır. kendisi asla evlenmek istemez ama etrafındaki herkesi birleştirme sevdası var kızımızın. ama yaptığı bu çöpçatanlıklar pek de güzel sonuçlar vermez ve bir sürü insanın mutsuzluğuna sebep olur. tam bu çöpçatanlıktan vazgeçip her şeyi akışına bıraktıktan sonra her şey çorap söküğü gibi gelmeye başlar, herkes olması gereken yerde olması gereken kişiyle olur. ama benim bu kitaptan anladığım bu kadar basit bir özet değil tabiki xd. aslında kitabı okuduktan sonra anlaşılıyor ki insanın kaderinde kim varsa ondan ne olursa olsun kaçamayacağı ve bazen gözünün önündeki ihtimalleri bile görememesi. kitapta emma arkadaşının evlenmemesi için o kadar çaba gösteriyor ki ama kitabın sonunda tam tersi oluyor yaptığı o kadar şeye rağmen olması gereken oluyor aslında . o yüzden bazı şeyler üzerinde çok da çabalamamak gerek her şey olması gerektiği gibi oluyor zaten. akışına bırakıp tadını çıkarmak gerek. 'zaman her yarayı iyileştirir (sf.416)
Aahh Emma!
2024 30. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2024 18:36
19. yüzyıl İngiltere’sinden selamlar! Yazarın en sevdiği romanı EmmaEmma olur da, bize okumak, bu sevginin sebebini öğrenmek düşmez mi? Ve bununla birlikte, evet Jane, sana en samimi duygularımla
2026 34. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 08:50
EmmaEmma zeki, varlıklı ve biraz da kendine fazlasıyla güvenen, çevresindeki insanların aşk hayatını yönlendirmeye çalışan biridir. Jane AustenJane Austen, Emma Woodhouse'un kendini bir tür “eşleştirme uzmanı”
2021 22. kitabı
Engellemek isteğimiz olayları ne kadar engellemeye çalışırsak çalışalım bir şekilde karşımıza başka bir surette çıkıyor aşk hüsran üzüntü olarak güzel bir kitaptı ve aşka engel olamayacağının kanıtıydı
2021 80. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 23:17
Okunması kolay ve anlaşılır bir eser Emma. Özellikle klasikleri yeni okumaya başladığınız dönemlerde rahatlıkla okursunuz ve mutlaka seversiniz. Ben okurken geç kaldığımı fark ettim. Benzer özellikleri taşıyan kahramanların olduğu farklı klasikler okuduğum için çok fazla etkilenemedim ama yine de sevdim. Jane Austen'ın kalemiyle mutlaka tanışın.
Emma
2021 15. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 22:20
Öncelikle, Jane Austen'ın kalemine Gurur ve Önyargı'yı okuduğumdan beri ayrı bir hayranlık duyuyordum. Emma'yı da aynı hayranlıkla hatta daha fazlasıyla okudum. Yazdığı her kişiliğin kendine özgü, apayrı karakterleri var ve yazarımız bunları çok başarılı bir şekilde aktarmış. Kitaba gelecek olursak, okumadan önce kitabın yorumlarına şöyle bir göz gezdirirken çoğu kişinin ilk başlarda Emma'ya sinir olduğunu okumuştum ama benim başından sonuna kadar sinir olduğum tek kişi Mrs. Elton'du kesinlikle! Kuşkusuz, Mr. Knightley de en sevdiğim karakterdi. Kitabı okumaktan çok sanki o dünyada, olup bitenleri onlar gibi yaşayan biri gibiydim ve günlerin hızlıca geçip gitmesi gibi sayfalarda birbiri ardına akıp gitti ve bir baktım bitivermiş. Tekrar tekrar okuyacağım kitaplar arasında kesinlikle! Jane AustenJane Austen EmmaEmma
Puan vermedi·480 syf.·
2020 48. kitabı
Jane Austen... Romanlarındaki  bütün erkek karakterlerine hayranım. Bugün kitapların önce filmini izledim. Okurken sıkılırım diye düşünüyordum ama filmler gerçekten çok yetersiz kalıyor. Sadece o atmosferi hayal etmemize yarıyor. Okurken sahneler gözümde canlandı. Kitabın içeriğinden bahsetmeyeceğim. Sadece Emma bana o kadar itici gelmedi. Çoğu insan zaten kendimi beğenmiş ve övgüler duymaktan zevk alıyor. Emma içimizden biri ve Knightley'in ise olağanüstü bir karakter. Herkes hayatında onu  gibi birini ister. Emma'da bunun farkına varır. Neyseki romanımız yine mutlu sonla bitti. Bilkide Jane Austen hayatındaki mutluluk beklentilerini belkide romanlarında yaşadı. Kitabın filmi ve mini dizisi var. Filmi çok güzeldi. Dizisini ise izleyeceğim. Sizede tavsiye ederim.
2021 17. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2021 22:24
"Herkes ömründe hiç değilse bir kez âşık olmalı, diyorlar ya, ne mutlu ki ben bunu ucuz atlattım!" Ahh Emma Woodhouse nasıl bir baş belasısın sen! @calikusukitapkulubu ile Nisan ayı bizim için Jane Austen ayıydı. Yazardan ilk okuduğum kitap Gurur ve Önyargı'ydı. İkinci kitap ise Emma oldu. Şimdi sırada diğer kitapları var... Her yaş grubunun okuması gereken, okurken içinizi ısıtacak bir klâsik... Bazı kitaplar hayatınızda mevcut olan durumu değiştirmesede bakış açınızı öyle bir evirip çeviriyor ki kitap bitince şöyle bir düşünüp hayatı sorguluyorsunuz. İşte bu klâsik aynen böyle! Kahramanımız Emma, babasına düşkün, işi gücü çöpçatanlık ve herkesin işine burnunu sokan bir tip. Ama iyi yürekliliğinden asla ödün vermiyor. Yaptığı çoğu yanlış tahminin veya tercihin sonucu sizi asla rahatsız etmeden ilerliyor. Öyle ki artık Emma'yı benimsemeye başlıyorsunuz. Başlarda biraz sıksa da ortalara doğru kitap müthiş bir akıcılıkla ilerliyor. Jane Austen, kitaplarında hep kadın karakterleri kendi ayakları üzerinde durabilen ve baskın bir karakter olarak anlatıyor. O kadınlar yanlış yapsa da bu yanlışlıkla olgunlaşmasını biliyor. Konular da genellikle evlilik üzerine kurulu. Bu kitabında da Victoria Döneminin sosyal hayatını, evlilik ve sosyal statüyü kusursuz bir şekilde işliyor. Şimdi bu kitabın mini dizisini ve filmini izleyeceğim. Hala bekletiyorsanız bu muazzam klasiği mutlaka olduğu yerden alın ve okumaya başlayın! #calikusukitapkulübü #janeausten #emmawoodhouse #canyayınları #dünyaklasikleri
Diyalog!
2021 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 22:41
Jane Austen, bir kez daha onu ve romanlarını niye sevdiğimi hatırlattı. Her karakter birbirinden saygıyla, sevgiyle bahsediyor. En ufak meselede binlerce kez özür dileniyor. Ve insanlar birbiriyle paragraflarca konuşuyor. En çok da bunu seviyorum. Kendimle, diyalog kurduğum kişilerle karşılaştırıyorum. Her şeyin içini o kadar boşalttık, her şeyi en kısa yoldan yapmaya öylesine alıştık ki, uzun konuşmalara dayanamıyoruz. Birbirimizi anlamıyoruz bu yüzden. Bir şeylere karşı çıkıyoruz ama neye karşı çıktığımızı dahi bilmiyoruz. Jane Austen'ın yeri bende hep ayrı olacaktır. Kendisine hayallerime böylesine yakın karakterler yazdığı için şükran borçluyum. Bu kitaptan öğrendiğim ve üstüne çalışacağım konu ise diyaloglardır. Daha çok dinleyeceğim, anlayacağım, konuşacağım.
Emma
Nedense kitap genel olarak mükemmel ama ana karaktere ısınamadığım enden kitaplardan birisi oldu belkide kitabı muhteşem yapan budur. Çok sürükleyici ve güzel bir dönem romanı

Jane AustenYazar · 31 kitap
Jane Austen (16 Aralık 1775 - 18 Temmuz 1817) 19. yüzyılda yaşamış İngiliz roman yazarı. Steventon, Hampshire'da 1775'de doğan Jane Austen; 1783'te Oxford'da bir akrabası sayesinde okumuş; eğitimine Southampton'da devam etmiş; en sonunda da kadınlar için bir okul olan Reading, Berkshire'da Abbey okulunda okumuştur. Roman yazmaya 1789'da başlar, 1802'de kendi tanımıyla büyük ve garip biri tarafından (Mr. Wisley) evlenme teklifi alsa da kabul etmez. İkilinin yaşadığı ilişki Aşkın Kitabı (Becoming Jane) adlı filmde işlenmiştir. Babasının 1805'de ölmesinden sonra Southmpton'a taşınır. 1809'da Chawton'a zengin kardeşinin yanına taşınır, ve günümüzde bu ev bir müze ve turistler için popüler bir yer haline gelir Jane Austen, dünyanın en ünlü yazarlarından biridir. Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında yer almasını sağlamıştır. Jane Austen bir köy papazının yedinci çocuğuydu. Babası tarafından eğitilmişti. O dönemdeki kadınlardan daha iyi bir eğitim aldığı için şanslıydı. Ebeveyni, çocukların hayal gücüne dayalı oyunlarını cesaretlendirdi. Papaz evinin ahırını, yaz tatillerinde ailelerin oyunlar sahneye koyabileceği küçük bir tiyatroya çevirdiler. Austen, 12 yaşına geldiğinde kendi hikayelerini yazıyordu; fakat ilk romanının yayımlanması için yaklaşık 25 yıl daha geçmesi gerekecekti. Austen'in romanları, günümüzde oldukça popülerdir. İnsanların zaaflarını esprili bir anlayış ve zarif bir mizahla eserlerinde işlemiştir. Romanlarının başkahramanlarının hepsi kadındır ve romanlarının hepsi de mutlu bir evlilikle sona ermiştir. İlk olarak Aşk ve Yaşam(1811) adlı kitabı basıldı. Bunu Gurur ve Önyargı (1813), Mansfield Parkı(1814) ve Emma (1816) takip etmiştir. Northanger Manastırı ve İkna romanlarının her ikisi de Austen'in ölümünden sonra 1818'de basılmıştır. Bütün bu romanlar anonim olarak yayımlanmıştır. Austen, hiç evlilik yapmamış, bunun yerine romanlarının birçok bölümünün geçtiği Bath dahil birkaç yerde ailesiyle birlikte yaşamıştır. Austen, 1816'nın başlarında kendini iyi hissetmemeye başladı, ancak uyarı işaretlerini görmezden geldi. Mayıs 1817'de aile, Austen'in hastalığına çare aramak için Winchester'e taşınmış; ancak 18 Temmuz 1817'de henüz genç denebilecek bir yaşta ölmüştür. Cenazesi Winchester Katedrali'ne gömülmüştür. Jane Austen'in tüm romanları, televizyon veya sinemaya uyarlanmış, en başarılı 3 romanı film yapılmıştır. Bunlar: Aşk ve Yaşam(1995), Emma ve İkna(her ikisi de 1996'da gösterime girdi.) Gurur ve Önyargı 1995'te çok başarılı bir televizyon dizisi oldu. Romanları - Sense and Sensibility (Sağduyu ve Duyarlılık), 1811 - Pride and Prejudice (Gurur ve Önyargı), 1813 - Mansfield Park (Mansfield Parkı), 1814 - Emma (Emma), 1815 Ölümünden Sonra Yayımlananlar - Northanger Abbey (Northanger Manastırı), 1818 - Persuasion (İkna), 1818 - The Watsons (Watson Ailesi), 1892