Ali Bayam
“Güzel günler gelecek…” “Yaşamak, bir yolda yürümeye benzer… Bir rota çizersin ve yolun her türlü kolaylıkları ve zorluklarına boyun eğersin. Engebeli süreçlerde yorulur, bazen de normal bir şekilde dümdüz bir süreçte seyredersin. İnsan, hayat yolunu yeknesak bir çizgide yürüyemez. Yürüyüş kadar düşüş de var. Düşüşün olduğu yerde kalkış da. Düştüğün yerden değişmiş ve dönüşmüş olarak kalkmak zorundasın. Her acı, her düşüş, her halledemeyiş, her yoruluş birer öğretmendir görmesini bilene." Ali Bayam, yeni kitabında okurlarına, "Bu hayat benim" diyebilmenin önemini ve bu kabullenişten sonra yaşanması mümkün güzellikleri anlatıyor. Hayatın akışı içerisinde mutluluk kadar göz yaşının da var olduğunun altını çizerken, her durumda umudu çekip çıkarabilmenin insanın kendi gücüyle mümkün olduğundan bahsediyor. Yazar, Gittiğim Her Yerde Çiçek Açacağım isimli ikinci kitabıyla, düştüğü yerden kalkabilmenin güzelliğine inanan herkese, "Güzel günler gelecek" diyerek kelimeleriyle sarılıyor.
112 sayfa

8/10 puan verdi
Gittiğim Her Yerde Çiçek Açacağım, yazarımız Ali Bayam'dan okumuş olduğum ikinci eser. Yine deneme türünde yazılmış, sohbet tadında, yazarlardan ve şairlerden alıntılar bulunuyor. Yalnızlık iyi midir kötü mü? Yalnızlık kendi tercihimiz olduğu zaman ilaç gibi gelir. Yalnız bırakılmak zorunda kalınınca, istemsizce hüzünlendirir,
111 syf.
3/10 puan verdi
Deneme sanırım, motivasyon vermek, dertlerimizde yalnız olmadığımızı anlatmak için yazılmış ve bir o kadar da tekrarlanmış ve henüz 50. sayfadayım. Erken inceleme yazmaya alıştım sanırım ama kitapta beni düştüğüm durumdan kaldıracak, bana güç verecek hiçbir cümle yok; hepsini zaten deneyimleyip tecrübe ettiğimi fark ettim ve evet henüz bu yaşımda. Cümleleri okurken bir yerden sonra kendi kendime tamamlıyordum çünkü cümlenin nereye bağlanacağını biliyorum. "Öylesine" okumak için iyi bir kitap. -Okudum ve güncelliyorum- Üstteki fikirlerimde hâlâ kararlıyım fakat son sayfalarda 2 kısa öykü yazmış yazar bey. Kitabın tamamı öyle olsaydı keşke, en azından okumak zevkli olurdu.
8/10 puan verdi
“Yaşamak, bir yolda yürümeye benzer. Bir rota çizersin ve yolun her türlü kolaylıkları ve zorluklarına boyun eğersin. Engebeli süreçlerde yorulur, bazen de normal bir şekilde dümdüz bir süreçte seyredersin. İnsan, hayat yolunu yeknesak bir çizgide yürüyemez. Yürüyüş kadar düşüş de var. Düşüşün olduğu yerde kalkış da. Düştüğün yerden değişmiş ve dönüşmüş olarak kalkmak zorundasın. Her acı, her düşüş, her halledemeyiş, her yoruluş birer öğretmendir görmesini bilene."
Ali Bayam
Kitabında 'bu hayat benim' diyebilmenin önemini ve bu kabullenişten sonra yaşanması mümkün güzellikleri anlatıyor. Hayatın akışı içerisinde, mutluluk kadar göz yaşının da var olduğunun altını çizerken; her durumda umudu çekip çıkarabilmenin insanın kendi gücüyle mümkün olduğundan bahsediyor. Yazar bu kitabıyla, düştüğü yerden kalkabilmenin güzelliğine inanan herkese, "güzel günler gelecek" diyerek kelimeleriyle sarılıyor. Okuması gayet keyifli, içerisinde farklı yazarlardan cümlelerle desteklenmiş, gayet akıcı, herkese ait cümleler bulunduran güzel bir deneme kitabı.
8/10 puan verdi
okuyucusuna kendiyle yüzleşme, hayatta kalma mücadelesi ve bireysel dönüşüm hikayeleri sunan bir eser. kitap, her ne kadar kısa olsa da, derin anlamlar taşıyan anlatımıyla dikkat çekiyor. özellikle iyi insan olma çabası ve bu yolda karşılaşılan zorluklar gibi temalar işleniyor. kitabı okuyanlar, eserle hem içsel bir bağ kuruyor hem de hayatta kendi duruşlarını sorguluyor. eserde yer alan etkileyici cümleler de okuyucunun ilgisini çekiyor. “pişman olmak bir şeyi değiştirmiyor. kalp kemik gibi değil, kaynamıyor,” gibi ifadeler kitabın duygusal derinliğini ortaya koyuyor.
10/10 puan verdi
“Ben zaten karda açan çiçeğim Kendini düşün ben yine güleceğim Durulursun diyenlere inat Rüzgâr ektim fırtına biçeceğim.“ Bu şarkıyı bilir misiniz?Yaratıcılığına ve üretkenliğine hayran olduğum Fettah Can’ın şarkısıdır.Ve öyle şahane anlatır ki düştüğü yerden kalkmanın güzelliğini. Bazen işte böyle bir şarkıda buluruz kendimizi ve bazen de
Puan vermedi
Hiç kimseye hiçbir şey anlatmadan sadece susmak istiyorum. Sadece susmak. YORULDUM çünkü. Bu yorgunluğu kelimelerle anlatmak istemiyorum. Biri adımı sorsun istemiyorum. Nasılım, ne haldeyim bilinsin istemiyorum. Susmak istiyorum, sadece susmak. Bir bankta gece yarısı ağlamak bir de ...
7/10 puan verdi
Kitap kolay okunuyor. Sade, anlaşılır, keyifli. Çoğunlukla alıntılar ve söylenmiş sözler üzerinden kendi dimağındaki cümleler ile yorumunu katarak genişletmiş. Alıntılayacak çok cümle buldum, arşivledim. Keyifli okumalar.
Puan vermedi
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere deneme tarzında yazılmış bir kitapla geldim Yazarın kaleminden okudığum ikinci kitap. Daha önce #EveDönerİnsanHep kitabını okumuştum. İlk kitapta ne kadar ayrılık, hüzün varsa bu kitapta tam tersine aşk var. Yine kırgınlıklar, ayrılıklar var ama çok fazla değil. Yazar bizimle sohbet eder gibi anlatmış bazı yerleri. En çok yavrum bölümünü sevdim. İleride olacak bir çocuğa bırakılacak en güzel satırlardı. Hayata mola vermek istediğinizde ara ara açıp okuyabileceğiniz bir eser Gittiğiniz yerlerde çiçek açmanız duasıyla 🩵 Yazarımızın kalemine sağlık
9/10 puan verdi
GİTTİĞİM HER YERDE ÇİÇEK AÇACAĞIM “Sevgi insanın doğası gereği hayatındaki en büyük ve önemli istenç, ihtiyaçtır. Kendini gerçekleştirme yolunda temelden sevgiyi öğrenememiş insan, hayatının her sürecinde muhakkak bocalamak durumunda kalacaktır.” Güzel bir deneme kitabı okudum. Her birinde bize anlattığı konular ruhumuza ilaç gibi geliyor. Keşke bu eser yıllar önce olsaydı da o zaman bana iyi gelseydi. En azından acımı daha az seviyede yaşardım. Hayatımızın her döneminde inişler ve çıkışlar yaşanıyor. Eserde en çok takıldığım “Çok sevmek ile güzel sevmek farklı.” Sözleri. Sevmeyi çoğu insan bilmiyor. Çok seviyorum deyip, sevdiğim için kıskanıyorum vb. Sözler ile yaptığı eylemler ile sevdiği sandığı kişiye hayatı zindan ediyor. Çok sevmek değil güzel sevmek önemli. Bedeni bırak, ruhu bile hapsediyorsa çok seviyor diye, o sevgiyi ne yapayım. Ruhunuza iyi gelecek bu eseri okumalısınız. Sevgiyle... #alibayamgregor #gittiğimheryerdeçiçekaçacağım #okudumbitti
Puan vermedi
Perfer et obdura dolor hic tibi proderit olim… "Sabırlı ol ve dayan, gün gelecek bu acı sana yarayacak….” Acının içindeki cevheri görüp sabretmek gerekli. Zamanla geçecek, her şey gibi.
Gittiğim Her Yerde Çiçek AçacağımAli Bayam · Hayy Kitap · 2023196 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.