Çevirmen:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2024 36. kitabı
GözGöz Stephen KingStephen King in okuduğum, aynı zamanda yazarın ilk kitabı. Ben bu yazarın kitapları korku ve gerilim türünde olduğu için hep uzak duruyordum. Ama bu kitap korkunç değildi korkutmadı yani. Ön yargım biraz kırıldı diyebilirim. Yazarın diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Konusuna gelirsek, annesiyle birlikte yaşayan sıradışı bir kız olan Carrie White'in telekinetik bir özelliği vardır. Zihin gücüyle nesneleri hareket ettirebiliyordur. Aşırı dinci baskıcı olan annesi tarafından şiddet görüyordur. Bu yetmezmiş gibi okuldada akran zorbalığana maruz kalır. Başlarda ses çıkarmaz ama mezuniyet gecesi yapılanlar bardağı taşıran son damla olur. Ve Carrie kendisiyle birlikte yaşadığı kasabayıda felakete sürükler.. Kısa, okuması anlatımı akıcı olay örgüsüne kısmen sadık sürükleyici bir kitaptı. Birkaç günde okudum bitti. Bu yazarın kitaplarını benim gibi merak edenler için başlangıç olacak güzel bir roman.. Bol kitaplı günler keyifli okumalar..
Sosyal gerilim, psikolojik dram
2025 37. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2025 19:56
Kitaba başladığımda kullanılan betimlemeler ve bazı tabirler beni rahatsız etmişti. Daha sonrasında kitapla ilgili küçük bir araştırma yapınca, 90'lı yıllarda içeriğindeki cinsellik ,küfür ve dini yaklaşımlar nedeniyle Amerika'da yasaklanan kitaplar arasında yer aldığını okudum. Bu bilgi,kitaba bakışımı netleştirdi diyebilirim . Konusu kısaca; Carrie, adlı genç lise öğrencisi kızın yaşadığı baskı , dışlanma, alay ve travmalar sonucunda telekinetik(eşyaların yerini , zihni ile değiştirmesi) güçlerini kullanması işlenmiş. Kitabı okurken ara ara kopmalar yaşadım , bunun nedeni de konunun sadece gerilim değil; insan psikolojisi ,ötekileşme, alay gibi konulara derinlik vermesi. Sayfaları çevirdikten sonra şöyle bir kendinizle muhakeme içine giriyorsunuz.... dolayısıyla psikolojik derinliği açısından beni etkileyen ve zorlayan bir kitap oldu.
2020 26. kitabı
Carrie White. İşte bu kadın! Benim için o kadar sihirli bir isim ki...
2020 58. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2020 01:14
Göz CARRIE Günah Tohumu Stephan King'in ilk kitabı, Korku - Gerilim romanlarının efsanesi bu kitapla başladı. Korku romanlarına yepyeni bir soluk getiren Stephan King, bu yapıtında intikam duygusuyla yanıp tutuşan, telekinetik güçlere sahip, Carrie White'ın öyküsünü sergiliyor... Korkuyla buluşun, kabusu yaşayın. 80'li yılların başlarında, John Travolta ve Olivia Newton - John'un baş rollerini oynadıkları Grease filmi, benim gibi o zamanın pek çok gencin sinemalara defalarca gidip dans figürlerini ezberlediği efsane film. Carrie filminin afişinde de bu ikiliyi görünce tereddütsüz filme gitmiştik. Tabii pek çoğumuz umduğunu bulamadı, zira film bir gençlik dans filmi değil korku gerilim türünde John Travolta da figüran rolünde. Fakat filmin afişlerinde ön plana çıkarılmış bir pazarlama taktiği. Korku filmlerine başlangıcım böyle oldu. Carrie filminin fragmanı: youtube.com/watch?v=YuO26oJ... Stephan King'in kitaplarını okuyanlar ya çok sever ya da hiç beğenmez. Okurların tercih meselesidir. Benim için keyifli bir nostalji oldu. Gerilimi, korkuyu seviyorsanız bir denemenizi öneririm. Keyifli Okumalar...
Göz||
2021 10. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2021 23:44
Stephen King'in yayınladığı ilk kitap olan Göz (Carrie), aslında listemde adı dahi geçmeyen bir kitaptı, zaten bu zamana kadar yazarın bu kitabından 13 yıl sonra kaleme aldığı Sadist'i okumuştum yalnızca. Hal böyle olunca içimde hem iki kitabı karşılaştırma isteği hem de King eserlerinde ciddi bir eksiğim olduğu düşüncesi doğdu ve hemen okumaya başladım. Her iki kitabın sonunda da soluklanıp "Bunlar nasıl kurgular yahu, gerçekten yazıyor be!" demekten kendimi alamadım. Kitabın orijinal adında yer alan ana karakterimiz Carrie, doğumundan itibaren aşırı bağnaz bir yapıya sahip annesinin ürkütücü davranışlarına, çocukluğundan itibaren de okul arkadaşlarının acımasız şakalarına ve hor görülmeye maruz kalarak yaşamını sürdürmek zorunda bırakılıyor. Yoğun duygular yaşadığı travmalar anında kontrol edemediği bir telekinezi gücüne sahip olduğunun farkına varan Carrie, yaşamı boyunca katlandığı tüm acımasızlıkları ve yüzlerce hayatı sonlandıran bir intikam planını uygulamasına sebep olan felaketler zincirini okuyoruz. Telekinezi kurguları okumayı seviyorsanız benim henüz okuma şansı bulamadığım bir kitap olan Tepki'ye de göz atabilirsiniz. Ayrıca ilgilenenler için bir bilgi daha ekleyeyim; farklı yıllarda yayınlanmış 4 film uyarlaması da mevcut. Fragmanlarını izlediğimde özellikle 1987 yapımı olan Carrie filminin fragmanında kurgunun sonunun tamamen gösterilmesi ve , -önce okumayı düşünüyorsanız fragmanı izlemenizi önermem-kitabın bende oluşturduğu gerilimi filmdekine kesinlikle tercih edeceğim apaçık belli olduğu için izlemeyi düşünmüyorum. Okumayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim!
Göz - Stephen King
2020 2. kitabı
#Göz, Stephen King’in yazarlık macerasını başlatan ilk kitap (1974). Kurgusu ve karakterleri kesinlikle çok iyi düşünülmüş muazzam olay örgüsünü okudukça, salt gerçeği görüyorsunuz.
2025 48. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 23:22
Stephen KingStephen King külliyatına başlangıç kitabım ve aynı zamanda yazdığı ilk kitap diye biliyorum. Bolca ölüm, gizem ve spişik güçler vs..Usta yazar bu alanda USTA. Sanırım tüm kitaplarını okuyacağım.
2025 31. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 13:17
stephen king’i daha önce hiç okumamıştım, ondan okuduğum ilk kitap ‘göz’, king’in carrie’si oldu. yazardan kaynaklı mı bilmiyorum fakat bir tık beklenti içerisindeydim. ama kitabın bana beklediğimi verdiğini düşünmüyorum. katlanılması ve alışılması zor bir kitaptı bana göre. kısaydı ama elimde süründü biraz, hayatımda ilk defa çapraz okuma yaptım bu sebepten ötürü. kitaptaki rahatsız edici unsurların fazlalığından ötürü pek çok olaya katlanmakta zorlandım. kitaptaki akran zorbalığı öyle zorbalık deyip de geçeceğimiz bir şey değildi bana göre, basbayağı iğrençlikti ve insanlık dışıydı. başlangıçta gazete küpürlerinin olay örgüsünü bölüp araya girmesinden rahatsızlık duyduysam da sonlara doğru bunun çok daha iyi olduğunu düşündüm. kitaba katlanmamı kolaylaştırdı ve daha güzel bir hava kattı. kitabı pdf olarak okudum ve bundan dolayı mutluyum paramı harcamak isteyeceğim türde bir kitap değildi. yazım hataları da bir tık sinirimi bozdu ayrıca filmi de varmış ve filmin sonu sanıyorum farklıymış. filmini de izlemeyi istiyorum karşılaştırma yapmak için, bakalım.
2022 12. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2022 19:13
Stephen King – Göz #kitapgöçü #okudumdabittibile #StephenKing #Göz
GözStephen King · Altın Kitaplar · 19938,2bin okunma
Stephen King - Carrie (Göz)
2022 41. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2022 14:18
Telekinetik güçlere sahip bir lise öğrencisi olan Carrie White ismindeki genç kızın yaşadıklarına odaklanır. Olay örgüsünde, dindarlığı delilik seviyesine götüren baskıcı bir anne ile yaşayan, okulda akran zorbalığına maruz kalan ve kendinde keşfettiği telekinetik güçleri kullanmayı yeni yeni öğrenen genç kızın Maine'deki kurgusal Chamberlain kasabasında yarattığı kaos anlatılır. GözGöz Stephen KingStephen King
Roman

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King