Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gün Ortasında Karanlık

Arthur Koestler

Gün Ortasında Karanlık Hakkında

Gün Ortasında Karanlık konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Macar asıllı Arthur Koestler'in en iyi romanlarından biri kabul edilen Gün Ortasında Karanlık, bir hapishane romanı. Edebiyatçıların özel bir tür olarak kabul ettikleri "hapishane romanları"nın en başarılı örneklerinden biri, belki de birincisi. Pınar Kür'ün güzel ve akıcı Türkçesiyle daha da değer kazanan romanda Arthur Koestler, kahramanı Rubashov aracılığıyla iktidar-yetki ilişkisini sorguluyor. Hayatı da en az romanları kadar ilginç olan Koestler, bir hapishane ortamında kurguladığı dünyasında, öznel'i nesnel'in karşısına koyarak "iyi-kötü" kavramlarını sorguluyor. Oldukça canlı ve çarpıcı bir dille tasvir edilen yarı aydınlık hücreler ve irkiltici sorgu odalarında geçen "tutsak bir dünya"nın öyküsü... (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Pınar Kür
Pınar Kür
Editör:
Bahar Siber
Bahar Siber
Tasarımcı:
Suat Aysu
Suat Aysu
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 255Basım Tarihi: Kasım 2019Yayınevi: İletişim YayıneviOrijinal Adı: Darkness At Noon
ISBN: 9789754704044Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 42.8
Erkek% 57.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Arthur Koestler
Arthur KoestlerYazar · 19 kitap
Arthur Koestler (5 Eylül 1905, Budapeşte - 3 Mart 1983 Londra) Macaristan doğumlu çok yönlü bir yazar. Asıl adı Kösztler Artur'dur. Babası Leopold Koestler, Kuzey Macaristan'a göçmüş bir Rus yahudisiydi. Roman, gazete yazıları, sosyal felsefe eserleri ve bilim alanında kitaplar yazdı. 1931 yılında Almanya Komünist Partisi'ne katıldı ama yedi yıl sonra, Birleşik Krallık'a göç edince ayrıldı. 1940'ların sonlarına doğru en tanınmış İngiliz anti-komünistlerinden biri oldu. 1950'ler boyunca da aktif olarak siyasete devam etti. Sovyetler'de 1930'lardaki tasfiyeleri anlatan Gün Ortasında Karanlık romanı Stalinizmin kurgusal temsili olarak George Orwell'ın 1984 romanı ile birlikte anılır. 13. Kabile adlı araştırmasında ise Aşkenaz Yahudilerinin tarih sahnesinden silinmiş olan Hazar Türkleri olduğu savını ortaya atmıştır. Bu sav bilimsel çevrelerde halen tartışılmaktadır. Ayrıca Britannica Ansiklopedisi için de maddeler yazmıştır.