Fever #10

İngilizce
Sıralamalar

·250 syf.·
2019 28. kitabı
“Bana, beni bir ömürden daha uzun süredir beklediğini söyledi.” Ah Ryodan. Şu seride bu adamdan daha çok sevdiğim kimse yok, ciddiyim. Sonunda Ryodan’ı okuyabileceğimiz bir kitap geldi derken adam iki yıldan fazla süredir ortadan kayboldu. Hayattaki şansımızın özeti de bu. Açık konuşmak gerekirse o dönemler sıkıcıydı benim için ama geri döndüğünde açık kapandı. Yani ben öyle saydım biraz gönülsüzce . Bu arada ‘Avcı’ya dönüşme meselesi güç dengelerini sarstı ve eşitledi. Özellikle finaldeki detay çok güzeldi. Kat bölümlerinde çok sıkıldım ve diğer canımı sıkan şey aradan geçen zamana rağmen Dancer muhabbetinin de bir türlü kapanamadığını görmekti, sinirlerimi fena bozmadı desem yalan olur. Hiç sevmedim o çocuğu, Dani’nin de ne zaman aşık olduğunu anlayamadım zaten. Barrons da Barrons diye gezen, sonra Ryodan’a yönelen kız nasıl oldu da son dakikada Dancer’a aşık oldu bu kısım bana önceki kitapta aşırı zorlama geldi. Zaten bildiğin kızı Dancer’ın kollarına Ryodan itmişti. Sanırım benim taş kalpliliğim, Ryodan varken kim ne yapsın Dancer’ı modunda gezdiğim için karakterle bu konuda empati kuramamış olabilirim. Umurumda değil. Sonraki kitap sanırım yine Mac ve Barrons odaklı olacak, kendimi tablet kutusundan hıyar çıkan çocuk gibi hissediyorum. Arada Ryodan’sız geçen bölümleri sindiremiyorum. Neyse, yine de sonunda “Her şeyi feda etmeye istekli bir adamın sevgisiyle” iyileştiK. :) Dani artık o eski Dani değil, içinde bir canavar gizli; düşmanlar artık eski düşmanlar değildi. Ben sevdim kitabı. Keşke seri bu karakterler üzerinden devam etse ama nerdee. Kitaba düşük puan verenlerin kesinlikle Anti Dani’ci Mac - Barrons’cu tayfa olduğuna inanıyorum. Bence problemleri Mac ve Barrons’u bu kitapta fazla görememek. Ters sebeple de ben Gölge Ateşi sonrası tüm M-B odaklı
High VoltageKaren Marie Moning · Delacorte Press · 2018104 okunma
2020 16. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2020 09:52
Yaaa bu seriye aşığım ben aşık.Keşke hafızamı resetleyip yeniden okuyabilsem.Kitaba başlarken serinin hali hazırda basılmış veya yakın gelecekte basılacak bir kitabı olmadığı için yürek yemiş olmalıyım dedim.Ama çok şükür yüreğimi burkacak bir sonla bitmedi.Üstüme boca edilen sürprizlerden bahsetmiyorum bile. . . Kitapta Mac ve Barrons yine yok.Mac’in görevini layıkıyla yerine getirebilmesi için Peri diyarına gittiler.Dani ise şehrin yeniden kurulmasına yardım etmek için Dublin’de kalıyor.Ryodan ise . Ehh onun nerede olduğu belli değil.En azından bir müddet.Şehir tam Perilerden kurtulduk derken bu sefer de eski Tanrılarla karşılaşıyor.Dünyası ve insanları için kendini feda etmekten çekinmeyen Dani , farkında olmadan hayatının en geri dönülmez fedakarlığını yapıyor.Üstelik tam da Ryodan ile her şey yoluna girmişken. . . Benim bu serideki favori adamım Ryodan.Bundan artık son derece eminim.Senin açık , sevgi dolu yüreğini yerim beee.Okurken bu benim bildiğim Ryodan olamaz dedim durup durup.Öncesinde okuduğumuz 9 kitaptaki Ryodan değildi burda okuduğum.Buradaki Ryodan kalbimi çalan bir adamdı.Bu durumda beni dumura uğrattı.Hem Dani’nin hem Ryodan’ın geçmişini öğreniyorsunuz kitapta.Daha yazacak çok cümlem var ama sürprizi kaçmasın.Elinde olanlar kitaba hemen başlasın.Olmayanlar da seriye başlasın bence.Öpüldünüz
2021 2. kitabı
Bazıları pek sevmemiş ama bence serinin akıcı kitaplarından biriydi. Gerçi serinin 6. Kitabı olan Buzdan sonra serinin diğer tüm kitapları aşırı akıcı geliyor bana. 11. Kitabı sabırsızlıkla bekliyorum umarım hızlı çevirirler
2026 10. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2026 05:05
Ah serinin 10. Kitabı Daniyle başladı öyle de bitti yazar kitabın sonunda anlamsızca diğer kitaplara ait olan ama yayınlamadığı kesitleri kitabın sonuna koymuş bence çok saçma olmuş her neyse. Dani'nin daha doğrusu tüm kitaplarda bu var mac'ın uzun uzun sayfalarca iç seslerini okumak aşırı sıkıcı bir olaya girerken 50 100 sayfa iç seslerini okuyoruz sonra 2 sayfa olay oluyor tekrar iç seslerini oluyorum bu yönden aşırı sıkıcı geliyor bana. Bu kitapta da Dani'nin iç sesini sayfalarca okuduk. Kitap sonuna doğru saçma sapan bir şekilde "yapıyorum ediyorum gidiyorum" şeklinde çeviri atılmış. Galiba sonlara doğru çeviriyi çevirmenin kuzeni falan devralmış aşırı sinir bozucuydu gerçekten. Kitap genel anlamda sıkıcıydı dediğim gibi iç ses uzun uzun anlatımlar 1 2 olay dışında heyecanlı birşeyler olmadı bomboşdu yani shaz konusunu sevdim sırf o yüzden puanım yukarda bu olay dışında 4 veya 5likti. Dani'nin büyümüş hali gerçekten hoştu eski ergen tavırları yoktu baya olgunlaşmış sevdim yani. Şimdi sıkıcı Macın son maceralarını da okuyup nihayet seriye veda edeceğim çok şükür.
2025 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2025 14:22
SERİNİN ONUNCU KİTABIDA BİTTİ Kitabın ilk yarısında Dani'nin Mac, Barrons ve Ryodan olmadan yaşadıklarını okuyoruz. Onun kendiyle savaşını. Ve Dublin'in şarkıdan sonra Fae tarafından olan olayları ve yeni çıkan Tanrılarla olan savaşını. Gerçekten kitabı çok beğendim. Bu kitapda Dani'nin çocukluğunda yaşadığı acıları ve Ryodan'ın ona duyduğu aşkı ve bağlılığın ne kadar güçlü olduğunu gördük. Dublin de yeni olan olaylarla savaşlarını okuduk. Shazam sayesinde yüzümüz biraz güldü. Sevdiğim bir karakter oldu. Dani'nin yeni yeni keşfettiği güçleriyle savaşması. Çok iyiydi. Son kitapda bu yeteneği bize belkide çok yardımcı olacak. Ateş Serisi uzun soluklu bir seri. 11 Kitapdan oluşuyor. Ve yazım yılı eski olsada Yazdığı döneme göre gerçekten kurduğu dünya ve karakterlerle şaşırtıyor sizi. Her kitapda ayrı macera ve olaylarıyla sizin elinizden düşmemesine sebep oluyor kitapların.
2019 39. kitabı
Serinin son çıkan kitabı Dani ve Ryodan'nın olduğu için çok sevindim ve kitabı çıkar çıkmaz aldım.Dani benim en sevdiģim karakterlerden birisi ve Ryodan ile ikisi favori çiftlerim arasında.Yazar beni her kitapta şaşırtmayı başarıyor.Kitaba standart ateş serisi gibi başlayıp sonunda dumura ugramam cidden 'yok artık' dedirtti bana.Karen hanımcım senin nasıl bir hayal gücün var yeminle saygı duydum.Dani ve Ryodan arasındaki pi sayısı herkesi bir afallatıcak buna eminim.Sadece oda değil.Çoğu yerde 'aaaa' olacaksınız.Ryodan ayrıca bu serinin kesinlikle en ince ayrıntısı.Adam cidden kral:)Son sayfada baya bir duygu yoğunluğu yaşadım.Kitap kesinlikle sınırları zorluyor ve sizi allak bullak ediyor.Mac ve Barrons sıradaki kitap olucak o belli ama bence artık bitirsin yazar.Sıkıldığımdan deģil sadece beklemek çok zor geliyor:)En azından Dani ve Ryodan'ı bir sonuca bağladığımızı düşünüyorum.Bundan sonra bu ikili için bir kitap gelmez.Gelirse de bayıla bayıla okurum.
2020 71. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2020 16:36
Ateş Dizisi Vol.316262728 Bu kadar uzun aralarla okuyunca serinin kaçıncı kitabını okuduğumu karıştırıyorum ben arkadaşlar. Ah ilk 5'i okuduğum zamanlar... Art arda okumuştum, ne de iyi etmişim! Size en öncelikli tavsiyem seriyi tamamlanınca ara vermeden okumanız olacak. Gerçi serinin bu ayağında önceki kitapların güzel bir özeti var, karakterlerden biri anlatıyor. Zamanında okuduktan Kristal Kitap okuduktan sonra "O nasıl bir kitaptı!" diye şok yaşamıştı. Bende şimdi ona benzer bir yerlerdeyim! Sonlara doğru çok acayip tepkiler verdim! Seri nasıl bitecek, yazar nasıl bağlayacak çok merak ediyorum. Ama o sonu biz ne zaman okuruz o da apayrı bir merak konusu. Zira seri devamlarını beklemekten ömrümüz çürüyor!

Karen Marie MoningYazar · 20 kitap
Karen Marie Moning, 1964 yılında Cincinnati, Ohio'da Anthony R. ve Janet L. Moning çiftinin kızı olarak doğdu. Toplum ve hukuk lisans derecesi ile Purdue Üniversitesi'nden mezun oldu. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce, barmen, bilgisayar danışmanı ve sigorta uzmanı olarak çalıştı.