Tahar Ben Jelloun
10 Temmuz 1971 gecesinden beri yaşım yok. Ne ihtiyarladım ne gençleştim. Yaşımı yitirdim. Artık yüzümden okunmuyor. Gerçek şu ki, var olmadığım için kendime bir yüz veremiyorum. Hiçliğin yanı başında durdum kaldım, orada zaman yok, rüzgâra kapılmış, hafif bir meltemin dalgalandırdığı beyaz çarşaftan oluşan o uçsuz bucaksız sahile bırakılmış, bağrına sığınan yıldızların, görüntülerin, çocukluk düşlerinin boşaltıldığı gökyüzüne savrulmuş, zamanın içindeki her şey yok olmuş, Tanrı bile. Fas Kralı'na yönelik başarısız bir suikast girişiminden sonra, gözlerden uzak bir zindana kapatılıp yirmi yıl boyunca yavaş bir ölüme terk edilen askerlerin gerçek hikâyelerinden hareketle yazılmış Işığın O Kör Edici Yokluğu. Yazar, zifiri karanlık hücrelerinde, hayattan yalıtılıp unutulan askerlerin kıstırıldıkları yere nasıl dayanabildiklerini, daha doğrusu zaman içinde nasıl heba olduklarını anlatıyor. Ümitlerini inançlarına, sayarken kaybettikleri zamana, anlatırken değiştirdikleri öykülere bağlayan, onlara tutunan insanların, unutulmamak ve yok olmamak için gösterdikleri çaba okura "insanlığın" ne için var olduğunu da düşündürtüyor.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 228Basım Tarihi: 5 Ekim 2020İlk Yayın Tarihi: Ocak 2004Yayınevi: Sia Kitap
ISBN: 9786254440465Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

248 syf.
10/10 puan verdi
“BU SORUYU BANA DEĞİL, TANRI’YA SORMANIZ GEREK”
Bu kitap maalesef yaşanmış gerçek bir olaya dayanıyor. Okunma sayısına bakacak olursak pek fazla okurun dikkatini çekmemiş ya da bu kitaptan insanların haberi olmamış. Tıpkı Aziz BineBine ve arkadaşlarından haberdar olmadıkları gibi. Burada yazdıklarım kitabın okura vermek istediği mesaj karşısında son derece değersiz ve yetersiz kalacaktır.
Işığın O Kör Edici YokluğuTahar Ben Jelloun · Can Yayınları · 2004467 okunma
228 syf.
10/10 puan verdi
Alın, okuyun, okutturun!
İnsanın hayatında böyle anlamlı kitap hediye eden arkadaşları iyi ki var.. Bu zamana kadar neden okumadım dediğim kitaplardan biri oldu. Her satırını sindire sindire okudum ve o acıları gözlerim dolarak hissettim. Belki de bir kitapta, ilk defa bu kadar duygusallaştım. Kitabı okumadım resmen yaşadım desem yeridir. Roman, Tazmamart Zindanı'
Işığın O Kör Edici YokluğuTahar Ben Jelloun · Sia Kitap · 2020467 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.