Fjällbacka Serien 1

Isprinsessan - Fjällbacka #1
Danimarka
Danca
Ciltli

Buz Prenses: Polisiyenin Donduran Hali ve “İnsanlar Ne Der?”
2020 22. kitabı
Buz Prenses , tasvirleri, sürükleyiciliği ve olay örgüsüyle sanki bir ustalık işi gibi. En sevdiğim türlerden birisi olan polisiye romanların en önemli yanı sürükleyicilik seviyeleridir. Ancak burada, sürükleyiciliği hakkını vererek tarif etmek gerek. Buz Prenses, henüz ilk saniyesinden bu paragraf ile okuyucuyu kitabın içine hapsederek, genç bir yazar olan Erica Falck’ın tam yanına yerleştiriyor. Son söz söylenene kadar da dışarı çıkmanıza izin vermiyor. Çıkmak da istemiyorsunuz aslında. Çünkü bu kitabın muadillerinden (Örnek verirsek: Grange romanlarından) çok önemli bir farkı var. Arka arkaya gelen kanlı cinayetler yerine romandaki karakterlerin günlük hayatlarını, duygularını çok ama çok ön plana koyuyor bu kitap. Komiser Niemans gibi çok etkileyici ama uçuk bir başkomiser yok, sade insanlar ve dertleri var başrolde. Murathan Özlü İncelemenin tamamı: kayiprihtim.com/inceleme/buz-pr...
2019 25. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2019 16:44
Kitap konu olarak son derece iyiydi laf yok zira tam benim tarzımdı lakin yazarın mı çevirmenin mi bilemiyorum sürekli du ile biten cümleleri bir tarafa sürekli 3.tekil şahışlı kelimeleri kullanmaları bir tarafa fenalık geçirmeye sebep yani hani bilinde dediğim gibi kurgu için okurum diyorsanız buyurun okuyun çünkü iskandinav edebiyatını son derece seven ben yazarın diğer kitaplarınıda okumaya bir hayli meyilliyim. :))
2026 31. kitabı
Yazarın kalemiyle ilk olarak "melek koleksiyoncusu" kitabıyla tanıştım. Başlarda kafam karıştı. Karakterler çoktu, geçmiş gelecek hikayeleri ile bagi yakalayamamistim ama sonrasında hersey yerli yerine oturdu ve vayyy be dedim. Serinin ilk kitabi "buz prensesi" ile seriyi tamamlamaya başladım. Beni etkileyen en guzel karakter Erica oldu. Sherlock Holmes, Agatha Christie tarzi bayan yazarımız tam bir dedektif karakteri... Her şeyin en ince ayrıntısına görüyor,duyuyor ve birleştiriyor. Polisiye severler icin oldukça iyi bir seri...
-du-du-du-du
·400 syf.·
2020 14. kitabı
Dün başlamıştım, bugün bitti. İlk olarak çevirmeni tebrik ederiz çünkü -du eki, bir kitapta ne kadar geçebilecekse o kadar geçirmiş. İleride çevirmen olabilme ihtimalimi ve bu yıl çeviri dersi almama dayanarak, keşke İsveççe bilseydim de öyle çevrilmemiş okusaydım-gerçi bunu tüm kitaplar için de isterim-. İkinci bir konu ise maalesef bilgisizlik sınırlarımızı yine zorlayıp yazara laf atmışlar. Yazar belki de kitabının böyle çevrildiğini görse, inanın yayım haklarını iptal edebilir o yüzden keşke yazara değilde çevirmene biraz tepki gösterseniz. Kitaba gelince, polisiye çok tercih ettiğim bi tür değildir ama elime geçince okumak istedim galiba ilk kez bir İsveç yazar okudum. Genel olarak iyiydi zaman zaman şaşırtıcıydı. Vaktiniz çok çok değerli değilse okunabilir öyle yani çok bi beklentiye girmemek lazım.
2024 47. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2024 01:31
Buz Prenses / Camilla Läckberg . Polisiye bir seri olan Fjällbacka serisinin 1. kitabı Buz Prenses... Ben yanlışlıkla, bilmeden 2. kitap olan Vaiz ile başlamıştım seriye ama olaylar bağlantılı olmadığı ve sadece aynı yerde gelişen olaylar anlatıldığı için pek bir sıkıntı olmadı... Vaiz'i sevdiğim için de seriye devam etmeye karar verdim... Buz Prenses'i de Storytel'de dinledim... Dinlemeye çok müsait bir kitap... İçerikten pek bahsetmeyeceğim tabii... Tatkaçıran olmasın... . Polisiye bir roman olduğu için karakter fazlalığı var ama burada biraz(!) ipin ucu kaçmış... Kitaptan hafifçe bahsedecek olursam şunu söyleyebilirim... Kitap karakteri ve yazar olan Erica, çocukluk arkadaşı Alex'i ölü olarak buluyor ve buradan romanımız yol alıyor... Erica da bu ölümün perde arkasını araştırmaya başlıyor... . Polisiye, edebiyat camiasında pek sevilen bir tür değil ama benim kitap okuma sürekliliğimi sağlayan türdür... O sebeple vazgeçmem... Beni inanılmaz dinlendiriyor ve zihnimi diri tutuyor... Seviyorum velhasıl... Ama Vaiz daha iyiydi...
2025 48. kitabı
Kurgulama tekniği farklı bir kitap ama içeriği çok rahatsız edici. Ensest, cinayet, aldatma, tecavüz kitapta ne ararsan var. Seriden bir kaç kitap bitirdim bir kaç hatırladıkça midem bulandı bazı şeyleri. Polisiye cinayet severim ama bu başka bir seviyeydi. John Verdon yazarım yanında diş perisi gibi kalıyor.
2021 55. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2021 16:10
İskandinav polisiyesi gibi başlayıp, Türk işi biten, cinayet sebebiyle beni Müge Anlı ile Tatlı Sert kıvamına getiren kitap, yazarın ilk kitabıymış. Camilla ablamız umarım diğer kitapları için Hürriyet 3. Sayfa haberlerini takip etmiyordur. Katil ve cinayet sebebi açığa çıkınca cinayetin soğuk bir İsveç kasabasında değil de sanki Kasımpaşa'da işlendiğini düşündüm.
Hayat
2018 32. kitabı
Nasıl ki bizim ergen kız yazarlarımıza acımadan 1 yıldız yapıştırıyorsam bu yazara da kocaman bir 1yıldızı çakıyorum. Ya bir de utanmadan bu kadına iskandinav polisiyesinin kraliçesi diyorlar. Kadın daha iki cümleyi bir araya getirmekten aciz. O kadar kötü bir dili var ki okurken kafayı yememek elde değil. Kim kimdi kim nerede ne yapıyordu... çorba gibi oldu kafam 5 kere baştan başladım kitaba 6. Defasında bitirmeyi başardım ama resmen edebiyat işkencesi yaşadım. Açık açık söglemek lazım: yeteneksiz bir yazar ve berbat bir kitap. Hep yerlilere saydıracak değiliz biraz da elin yazarına hakettiğini söylemek lazım.
·400 syf.·
2017 15. kitabı
Kitaba ve yazara duyduğum saygıdan dolayı başladığım kitabı yarım bırakmam; fakat bu kitap için zor oldu diyebilirim. Hızlı bir başlangıç yapmasına rağmen sonrasında dili bana karışık geldi ve hikaye bütünlüğünü kaybettim. Rizzoli & Isles serisini okuyorum şu ara.. kendime serinin her bir kitabını bitirene kadar farklı yazarlardan üç adet kitap okuyacağıma dair bir söz verdim.. Bu kitap ta onlardan biriydi.. Böylelikle hem bir an önce okuyup seriye devam ediyorum hem de farklı kalemler keşfedip olay ve kurgu kıyaslaması yaparak okuma esnasında farklılıkları ve açıkları bulabiliyorum..Bundan daha güzel bişey olamaz bence :)
2024 91. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2024 19:00
Açıkçası yazarın ilk eseri olduğundan çok fazla eleştiride bulunmayacağım fakat eserin insan ilişkilerine fazlaca odaklanarak bir miktar uzadığını düşünüyorum bunun dışında konusu itibariyle sürükleyici bir eser olduğunu söyleyebilirim. Ben açıkçası katili sonlara doğru tahmin ettim fakat sebebi beni şaşırttı. Okuyacak olanlara kitabı öneririm. Şimdiden iyi okumalar
Polisiye

Camilla LäckbergYazar · 15 kitap
Camilla Läckberg 1974 yılında Fjällbacka'da doğdu. Göteborg Ekonomi Üniversitesi'ni bitirdi. Stockholm'de birkaç yıl ekonomist olarak çalıştı. Katıldığı yaratıcı yazarlık kursunda ilk romanı Buz Prenses'i yazdı. Parlak bir yazarlık kariyerinin başlangıcını oluşturan bu kitabı, dokuz polisiye roman, iki yemek kitabı ve bir de çocuk kitabı izledi. Läckberg'in polisiye romanları sadece ülkesi İsveç'te değil, Danimarka, Fransa ve İspanya'da çok satanlar listelerinde 1 numaraya çıktı.