Haziran 2013
Orijinal Dil:
Fransızca
Orijinal Ülke:
Fransa

Dünkü çiçekler bugünün rüyalarıdır!
2024 88. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2024 08:31
Bir solukta okuyacabileceğiniz polisiye-gerilim üst düzeyde. Jean-Christophe GrangéJean-Christophe Grangé sevenlerin heyecanla ve zevkli okuyabileceği bir kitap. Hamile bir kadın öldürülmüş ve bebeğe yakılmıştır. Komiser passan katili bulabilecek mi? Komiser ile birlikte siz de ipuçlarını tahmin ederek katili ararken tahminleriniz sizi doğru noktaya götürebilecek mi? Zaman zaman yok artık deseniz de olaylar birbirinin içinde seyreder. Ayrıca Japonların düşüncesine, yaşamlarına, kültürüne dair pek çok bilgi ediniyorsunuz. Tarihi, alfabesi, Samuraylar, Kılıçlar, bahçeler... ben bunları çok sevdim. Yazarın Bir toplumu olayların en ayrıntısına kadar kurgunun içine yerleştirmesi kitaba Bence mistik bir hava vermiş mutlaka okuma listenize ekleyin Keyifli okumalar
2017 6. kitabı
Çoğu Grange hayranı gibi bende benzer şeyleri söyleyeceğim. Yazarın bence en kötü kitabı. Yazmak olsun diye yazılmış geldi, kurgu zayıf. Ama benim gözümde yazarın kredisini düşürmedi. Çünkü Kızıl Nehirler ve Leyleklerin Uçuşu gibi çok üst düzeyde kitapları var. Şu anda okuduğum Siyah Kan ın da öyle olduğunu düşünüyorum. Uzakdoğu Japon ve Samuray kültürünü görebilirsiniz Kaiken `de.
2020 161. kitabı
Kaiken yazar j grance 'ten gene okunabilir bir roman ama benim için bir hayalkırıklığı oldu bilmem nedendir kitap bana biraz uçuk bir kitap gibi geldi düşünsenize ana konumuz şu taşıyıcı annelik ve çocukları için dövüşen iki anne ama bu dövüş samuray dövüşü kazanan hayatta kalır diğeri ölür yani soru şu hangi anne galip gelecek taşıyıcı samuray anne mi yoksa çocukları yetiştiren annemi bir de çift cinsiyetli bir katilimiz var vayy ki ne vayy Gelelim kitap bana ne düşündürdü kitabın ilk konusu çift cinsiyetli bir katil acaba burada lgbt ye bir gönderme mi var insanlar çift cinsiyetli doğabilir mi ve daha sonradan tek bir cinsiyet üstün gelip insanı ele geçirebilirmi yani insan kız doğup sonradan erkek gibi düşünüp kız erkek olabilirmi yani lgbt bir hastalık mıdır tedavisi var mıdır tedavisi varsa tedavi olunuz öbür dünyaya günahkar gitmeyelim yada lgbt insanlar için bir zevk midir eee öyleyse bırakın sonları lut kavmi gibi olsun Gelelim 2. Katile katil bir taşıyıcı anne aman Allah korusun helal varken haram yola bulaşmayın yoksa bir samuray anne başımıza musallat olabilir evet annelik kutsaldır ve her annenin en büyük hayali çocuk sahibi olmak her annenin en büyük hayalidir ve hiç kimse ben çocuk istemem deme hakkına sahip değildir ama en önemli sorun şudurki Allah bize çocuk vermezse ne etmek lazım tabiki sabretmek ve şükretmek lazım evet çocuğunuz yok diye hiç bir zaman harama sapmayın yani taşıyıcı anneliğe hayır en güzeli belki bir evlat edinebilir yada tüp bebek gibi teknolojik yöntemlerle herkes bir gün anne olup bebek sahibi olabilir şunu da unutmayalım hayatın en güzel duygusu belkide yetiştirmektir misal anne olamıyorsunuz ama bir öğretmensiniz ve siz bu meslek sayesinde binlerce çocuk yetiştiriyorsunuz ve size binlerce çocuk dualar okuyor kısaca anne
2016 128. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2016 19:24
Grange’dan 6. Kitabımı da bitirmiş oldum. Belki de arasında en sönük kalanı diyebilirim. Üşenmeden tüm yorumları okudum ve sanırım genelde aynı duyguları çoğunlukla hissetmişiz. Gerçekten ilk kez Grange’dan çok da olsa hayal kırıklığı hissettim. Çünkü adam beklenti çıtasını o kadar yükseltti ki. Benim için Grange’nin hayal kırıklığı bile 9 puan yani. Diğer kitaplarında soluksuz bir gerilim, akıcılık ve heyecan yaratan yazar bu kitapta ilk 130 sayfa resmen sıkıcılıktan boğdu. Psikolojik çözümlemeler, aile içi şiddet, konu ile alakasız bir olay örgüsü. Zaten romanın bir anda farklı yöne kayması da, bir anda hareketlenmesi de belki de bu yüzden. Çünkü roman içinde başka bir roman türüyor. Fransalı bir polis ile Japon bir mankenin evliliği. Evlilik sonunda olan 2 çocuk. Hamile kadınların fetüslerini yakan bir katili yakalamayı konu almış yazar. Daha sonrasında tamamen farklı bir bölüm. Kısaca spoiler vermeden hermafrodit ( çiftcinslilik ) konusunu başta ele alıyor. Sonrasında bir anda farklılaşıp babası doğum doktoru olan bir ailenin kızlarına yaptığı eziyetler ve sonucundaki psikolojik patlama. Kurgu bu yönde giderken bir anda yine farklılaşıp annelik, hamilelik ve taşıyıcılığa dönüyor. Yazar yine tarih ve kültür bakımından resmen döktürmüş. Japon kültürünün tarihini yazmış mübarek. Çok etkileyici bilgiler veriyor Japon kültürü hakkında. Sırf bu yüzden bile önerilir. Kitabın adı ile olaylar tamamen örgülü. Hani şunu da düşünmedim değil. Acaba Grange bu şekilde farklı olayları bir anda değiştirerek, farklı bir şey mi denedi üzerimizde. Çünkü o kadar karışık ki olaylar. Son 130 sayfa susuz gitti ama. Tam bir klasik Grange. Çok beğendim. Kısacası Grange bu sefer çok az da olsa; belki de beklentiden biraz sönük kaldı. Ama benim için değişilmez bir polisiye gerilim
Kaiken
2019 6. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2019 22:48
Kısacası, ölümden değil, yaşamdan korkuyordu. Vicdan azaplarıyla ve alçaklıklarla dolu, eksik bir yaşamdan korkuyordu. Kaiken Jean Christophe Grange
Gerilim /Macera üstadı Grange
2025 14. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 00:00
Her kitabıyla ayrı bir gizemin peşine düştüğümüz Grange,bu kitabında biz okurlarını daha da şaşırtmayı başarmış. Hikaye ilerledikçe “tahmin edilemezliği” fazlasıyla hoşuma gitti
2017 53. kitabı
Grange hayranı biri olarak bu kitabı da beğendim. Sadece olayların erken çözümlendiği kanaatindeyim. Diğer kitaplara göre gizemli olaylar yok kitapta. Daha basit bir kurguya sahip. Buna rağmen sonuna kadar sıkılmadan okudum.
2019 134. kitabı
"Siyah Kan" kadar karanlık ve beklenti uyandırmayan bir kurgusu olmasına rağmen acaba ileriki sayfalarda gidişat değişecek mi diye diye beklenti içerisinde bir şekilde biten bir kitaptı. Benim beklentilerimi karşılamadı doğrusu
2020 70. kitabı
Jean-Christophe Grangé yazmışsa daha da okumam,demiş idim evvel zamanda.LEYLEKLERİN UÇUŞU - TAŞ MECLİSİ - ŞEYTAN YEMİNİ başlıklı romanlarını okumuştum.Bak ne yazmışım evvel zamanda: "Jean Christophe Grangé'ın bir kaç romanını okudum.İlk önce, Leyleklerin Uçuşu adlı romanını okumuştum;sonra Taş Meclisi'ni.En son Şeytan Yemini adlı romanını okudum.İlk ikisini sev(e)memiştim.Şeytan Yemini ise bu iki romanına kıyasla daha iyiydi. Her üç kitabında da Yazar'ın zihnindeki kurgusuna aşırı bağlı kaldığına hükmettim.Az biraz daha serbest bir üslubu olsa fena olmayacak sanki! Hikâyesi kendiliğinden gelişen duygusu veren kurmaca romanlar hoş geliyor bana,,,bu tespitime uymayan romanları okuyorken boşlukları dolduruyormuşum duygusu hâkim oluyor.Eserin sonunu tahmin etmeyi kastetmiyorum.Her ne kadar kötü adam veya işte kurguda cinayeti işleyen katil hiç ummadığımız biri çıkmış olsa da demek istediğim bu değil...Üstelik tam tersine katili tahmin etmiş hatta doğru tahmin etmiş olsak bile demek istediğim işte tam da bu.Bir cinayet işlenmiş,katil bulunacak...Bir katil var.E,elbette derhâl yakalanırsa cani,,,heyecan kalmayacak.Ama işte hikâye belli.Değil mi? Az biraz uzatmak lazım konuyu. Cinayet işlensin,katil hemen yakalansın.Fakat işte bazı romanların konusuna şöyle bir bakarız ya arka kapaktan;sonra da o kurgusu artık bizce malum olan bu kitabı okumaya başlarız.Bildiğimiz bir konudur artık,zira arka kapakta açık seçik belirtilmiştir ve biz yanılıp ne tarz bir roman okuyacağımızı değil de özeti okumuş oluruz.Sürprizsiz,heyecansız bir roman olur o artık.İşte, Şeytan Yemini adlı bu romanda da başlangıçtan itibaren nasıl bir sona doğru gidileceğini bilerek okudum sanki.Bazı romanlar çekiciliğini kaybeder başladıktan bir kaç bölüm sonra.Şeytan Yemini romanında da oldu bu bana.
2020 13. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2020 00:31
Grange! Kaç tane kitabını okudum ve okumaya da devam edeceğim sanırım... Leyleklerin Uçusun’dan sonra etkilendiğim en iyi kitabındı. Olay örgüne, akıcı kalemine, kişilerine bayıldım. O kadar çok heyecanlandım ki kitapta, karakter Anka kuşu- hermoaphrodite-Guillard ile başladım ve onunla bitecek sanmıştım!!! Kitabın genelini yüreğim ağzımda okuduğumdan mı yoksa müthiş bir anlatım olmasından dolayı mıdır nedir, sonu beni pek tatmin etmedi diyebilirim. Bir Grange hayranı olarak, bu kitap bambaşkaydı diyebilirim.... Kesinlikle okunmalı!

Jean-Christophe GrangéYazar · 22 kitap
Fransız yazar Jean-Christophe Grangé 15 Temmuz 1961’de Paris’te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı. Leyleklerin Uçuşu adlı ilk romanı 1994'te yayımlandı. Bu kitap Fransa'da 450.000 adet sattı ve sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi. Yazarın ikinci eseri Türkiye baskısını Şubat 2001'de yapan ve 20 dile çevrilen Kızıl Nehirler'di. Roman beyazperdeye taşındığında yönetmen koltuğunda Mathieu Kassovitz, başrollerde ise Jean Reno ve Vincent Cassel yer aldı. Grangé'ın üçüncü romanı Taş Meclisi, Eylül 2000'de piyasaya çıktı ve Fransa'da kısa sürede 150.000 adet sattı. Türkiye'de Ağustos 2001'de yayımlandı. 2006 yılında Stéphane Cabel ve Guillaume Nicloux tarafından senaryolaştırılan kitap, Guillaume Nicloux yönetiminde sinemaya uyarlandı. Filmin oyuncu kadrosunda Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu, Sami Bouajila, Elsa Zylberstein, Nicolas Thau, Tubtchine Bayaertu, Laurent Grévillgibi güçlü isimler yer aldı. 2001 yılında vizyonda yer bulan Vidocq filminin senaryosunu Pitof ile birlikte yazdı. 2003 yılında Kurtlar İmparatorluğu'nu yayımladı. Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı. Kurtlar İmparatorluğu'nda Jean Reno'nun yanı sıra Emre Kınay da yer aldı. Kitabın Türkiye baskısı Temmuz 2003'te yapıldı. Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı Siyah Kan ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı. Yazarın 2007 yılında yayımlanan eseri Şeytan Yemini Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı. Sonraki kitabı Koloni, Ağustos 2009'da Türkiye'de satışa çıktı. Bir sonraki kitabı Ölü Ruhlar Ormanı, 2010 yılında Türk okuyucularıyla buluştu. Yazarın 2011 yılında çıkan ve Türkiye'de de 2012 yazında satışa çıkmış olan romanı Le Passager (Sisle Gelen Yolcu) isimli eseridir. Bunların yanı sıra yazarın Kaiken, Lontano, Ölüler Diyarı, Son Av, Kongo'ya Ağıt gibi romanları ve Zener'in Laneti isimli bir çizgi roman çalışması da bulunmaktadır.