"Okuma insanın iliğine işlemiş bir kurda benzer." Lawrence Durrell(Karanlık Labirent #56150626)
1. Ağustos Işığı ~ William Faulkner : Okuduğum beşinci kitabından sonra gördüm ki Faulkner'ın eserlerini ayrı ayrı değerlendiremiyorum. Faulkner kendine has dili, yaratma evreni, mekanı ve zamansal algısı ile bir bütün. Bir yazardan ötesi ...bir OKUL. Ağustos Işığı'nın adı okuru yanıltmasın. Ortada ışık falan yok. Bilakis zifiri karanlık. Dünyanın en yalnız adamlarından Chirtmas'ın ve onun halkının! zaman dışı destanıydı bu.
2.Namuscular ~Kemal Tahir : Kemal Tahir'in 1940'larda yattığı Malatya'dan cezaevi notları. Tahir, hapishanedeki insanları bir bilim insanı titizliği ile incelerken kendi has yaklaşımlarıyla da bir devrin panoramasını çıkarıyor. Edebiyat-sosyoloji-politika-din... Birçok açıdan eser çok kıymetli.
3.Günübirlik Hayatlar~Irvin D. Yalom : Şairin "Yaşamak ağrısı asıldı boynuma." Dediği yeri kurcalayan psikanaliz öyküleri. Yalom'un aktarım tarzını seviyorum, empati duygusu çok yüksek.
4.Valizdeki Mektup~Menekşe Toprak: Yazarın kendine has imzasını göremediğim ortalama öyküler. Bana işleyen tek öykü, kitaba adını veren öykü oldu.
5.Yeniçeriler ~Reşad Ekrem Koçu : Yeniçeriler özelinde Osmanlı askeri ve toplumsal tarihine bir bakış gibi olmuş. Yazarın kendine has hikayesel yer yer deneme tadında bir üslubu var. Osmanlı hayatı ile ilgili pek zengin ayrıntılar var. Neden sonuç iliskilileri ve