87 Kişi
Okunma
Beğeni
4.359
Görüntülenme
Ne yazdığı değil, ne okuduğundur önemli olan Mirza Emir, çok eskiden beri tanıyormuş gibiydi onu… Gül, ortancaların ve menekşelerin arasında oldum olasıya, öylesine duruyordu sanki… Uzak mı uzak, kurgu mu kurgu, dağların gerisinde kalmış bir köy… Yolları bu ücra köyde kesişen iki genç adam: Mirza Emir ve Yusuf… ve Mirza Emir’in Gül’e, Yusuf’un Yıldız’a aşkı… Gençlerin aşkları karşılık bulacak mı? Bu çifte aşk dağlarda yankılanacak mı? Üstün Dökmen yeni romanı Mektup’ta, hırsın ve boş inançların nasıl büyük yangınlara dönüşebileceğini, sadece muhterisi ve muktediri değil, çevresini de yakabileceğini gösteriyor okura.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 37 dk.Sayfa Sayısı: 304Basım Tarihi: Haziran 2017Yayınevi: Doğan Kitap
ISBN: 9786050944518Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

404 syf.
Puan vermedi
“Öğretmek zor iş ama öğretmen dediğin yılmayacak, öğretmen dedin öğrenmeyen öğrenciye belletecek, rençper dediğin verimsiz toprağı belleyecek” Yazarımızın, okuduğum ilk kitabı. Kitabın inceleme kısmına baktığımda bir çok okurumuz kitabı beğenmemiş. Elime ilk aldığımda kitabı, ön yargı ile beğenmeyeceğimi düşünmüştüm. Ancak bir eğitimci ve öğretmen olarak bu kitabı gerçekten çok beğendim. Yazarımız kitapta öğretmenlik mesleğinden tutun toplumsal eleştiriya kadar ve körükörüne inanmaya kadar bir çok gündemi eleştiriyor kitapta. Ben beğendim kitabı değerli okurlar. Özellikle eğitimci ve öğretmen olan ve aday olan kişilere mutlaka öneririm.
Mektup
MektupÜstün Dökmen · Doğan Kitap · 2017358 okunma
304 syf.
Puan vermedi
Üstün Dökmen'i yıllar önce TRT 'de yayınlanan Küçük Şeyler isimli programda hatırlyorum. Tiyatro oyuncuları eşliğinde , o günlerde belki de hepimizin ihtiyacı olan psikolojimizi bizi biz yapan enstantaneleri anlatır ve dramatize ederdi. okuduğum kitapta göndermeler yapıyor tatlı espriler ile. :) Roman kurgusu için ise kolaya kaçtığını söyleyeceğim. Tabuları olan bir köye bir şehirli gelir,kitapta köyün öğretmeni olan karakter, köyün en güzel kızına ilk bakışta aşık olur,işler sarpa saracak :) daha dramatik öğeler mi desem veya daha az tekrarlayan konu içeriği mi? tam ne demeliyim bilemedim şu an fakat aforizmalar pek derin olmadı gibi diyebilirim. ne bileyim insan psikolog bir üstad yazar olunca kaleminden kağıda döküleni daha bir derin anlatım bekliyor daha bir tumturaklı daha bir çözülmez daha bir analitik mi desem benim yazardan beklediğim yani kurduğu cümleler olarak cümlelerde seçtiği kelimeler olarak. belki de konu enteresandı belki de dramaturji de iyiydi belki de bir romanda olması gereken bir romanı roman yapan her kurala uyulmuştu da işte şu olay yok mu beni üzen şu bir konu üzerinde çok fazla cümle kurup her bir cümle ile adeta sadece kitabın sayfa sayısını artırma çabasını bana yani okur olarak bana bu kadar çok yansıtmış olması evet anlıyorum kitapların özellikle de romanların roman havasına bürünüp roman diye oluşturulabilmesi için konunun bir bütün havasında pek çok öğe ile dallanıp budaklanıp sonunda da bir sonuca varılması gerek henüz kitabın sonunu okumadım fakat bazı ana temaları o kadar fazla tekrarayarak anlattı ki bunaldımmmm.....
Mektup
MektupÜstün Dökmen · Doğan Kitap · 2017358 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.