* Bilim adamı ve aynı zamanda eski papaz olan Leonardo Vetra , Bilim ile din ayrı değildir , bilim yaratılışı destelemektedir, kuramı üzerine kızı Vittoria çalışır ve laboratuvar ortamında hiçlikten yeni bir madde / evren oluşturur.
* Evrende her şey zıttı ile yaratılmıştır. Cennet cehennem , ying-yang , eril dişil vb. Yaratılan karşıt madde , evrende hem iyilik ( elektirik , petrol , çevre dostu ) hemde kötülük ( s*lahlar , patlamalar ) için kullanabilcek bir keşiftir. Bu keşfin çalınması ile olaya tabiki yine simgebilimci Robert Langdon dahil olur. Çünkü ces*din üzerinde İlimünati sembolü dağlanmıştır.
* Robert Langdon ve Vitoria gizemli sırrı çözmek için kendini Vatikan’da bulur. Kardinaller , Papalar , sanat eserleri , semboller , şifreler diğer kitabında da olduğu gibi bol bol işlenmiş.
* Kitabın sonu ters köşe hiç beklemiyordum Genel olarak baktığımızda her iyiliğin içerisinde bir kötülük , her kötülüğün içerisinde bir iyilik saklıdır. Bilim insanlarıda , din adamlarıda kendi doğru bildiğini ( yada çıkarları doğrultusunda ) yapmakta fakat karşı taraf bunu kötü algılamakta. Sonuç olarak ; gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği bir eser. Her okuduğunuz bilgide , doğru bildiklerinizi sorguluyorsunuz .
* Kitabın yarısı benim için daha durağan sonrasına daha heyecanlı geçti diyebilirim.