28 Kasım 2011
Orijinal Adı:
Woods
9786055420413

Puan vermedi
Yirmiyıl önce, yaz kampındaki dört genç bir gece yarısı ormana girmiş; sonrasında ikisi ölü bulunmuş, diğer ikisinden de bir daha haber alınamamıştır. Ancak şimdi, hayatları allak bullak olan bu dört aileyi yeni gerçekler beklemektedir. Bu kurban kız kardeşiyle birlikte ortadan kaybolan kampçılardan biri midir? Kız kardeşi hala hayatta olabilir mi? Copeland neleri toprağın altında bırakacağını ve hangi gerçekleri aydınlığa çıkaracağına karar vermek zorundadır artık. OrmanOrman Harlan CobenHarlan Coben
Polisiye
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 12:24
''Kitap başkarakterimiz olan Savcı Paul Copeland’ın -kısaca Cope- babasını kaybetmesiyle başlıyor. Sonrasında ise üç ay sonraya atlayıp bu sefer kendisini, kızı Cara’nın okuduğu okulun spor
2021 177. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2021 16:34
Kamp yapmak için bir araya gelen aileler ve o kamp alanında bulunan seri katil..Onun cinayetine bilmeden yardımcı olan insanlar bunun bedelini ilerleyen zamanlarda ödediler. Çünkü 20 yıl önce meydana gelen olayı araştıran iki kişi vardı. O olayda kız kardeşine ne olduğunu araştıran yargıç gerçekleri bulabilecek mi? Kitapta da değinildiği gibi kimsenin geçmişi temiz değildir ve bu durumu kitapta net bir şekilde göreceksiniz. Herkese iyi okumalar dilerim...
2024 68. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2024 07:16
Orman; zihinde film sahnesi gibi canlandırılan anlatımı, merak ve gizem unsurlarını dinç tutan hikayesi, anı unutturan kurgusu ile soluksuz okuduğum ve çok beğendiğim bir kitap oldu. Geçmişe gömülen sırların, karanlık zihin yapılarının, suçluluk duygularının farklı kişilerin bakış açılarından kendini gösterdiği , geçmişe dair gizemli olay örgüsünün ilmek ilmek çözüldüğü bu hikayenin, hem anlatım, hem kurgusal yoğunluk, hem de başarılı karakter profilleri açısından tatmin edici olduğunu düşünüyorum. 20 yıl önce düzenlenen bir yaz kampında 4 genç kaybolur. Yapılan araştırmalar sonucu iki gencin cesedi vahşi bir şekilde katledilmiş olarak ortaya çıkar. Diğer iki kişinin ise kanlı giysileri bulunurken, bedenlerine ulaşılamaz. Kamp Danışmanı olarak görev yapan Wayne Steubens iki sene sonra farklı cesetlerin ortaya çıkması ile tutuklanır. Diğer danışmanlardan Paul Copeland da kaybolanlar arasında kız kardeşinin de olması sebebiyle senelerce bu olayın ağırlığını atlatamaz. 20 yıl sonra Eyalet savcısı olan ve bir tecavüz davasında çalışan Paul Copeland, bir cesedin bulunması ile polisler tarafından çağrılır. Bulunan ceset 20 yıl önce öldüğü sanılan ancak cesedi bulunmayan Gill Perez'e aittir. Kız kardeşinin de hayatta olabileceğini düşünen Paul, tekrar aynı sayfalara geri dönecek, karanlıklara gömülmüş sırların üzerine gidecek ve kendi geçmişi ile yüzleşecektir. Orman; Harlan Coben'den okuduğum ilk kitap oldu. Su gibi akan anlatımı ve merak uyandıran kurgusu ile de iyi ki okudum dediğim kitaplar arasında yerini aldı. Film izliyormuş hissi yaratan polisiye kitaplardan hoşlananlara önerimdir.
2021 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2021 10:42
Kitap artısıyla eksisiyle güzel bir polisiye romanı... Harlan Coben'in ilk okuduğum kitabı değildi tabii. Yazarın romanlarının konusunu kayıp bir kişi üzerinde oluşturur. Akıcı ve içeriklerde endişe aksiyon hüzün aşk sevgi gibi konu çeşitliliği yer alır. Bu romanda da savcı paul copeland'ın 20 yıl önce orman yaşadığı bir olay ile yüzleşmesini anlatır.... İyi okumalar dilerim...
2025 2. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 16:31
Kesinlikle kitaba hayran kalmamak elde değil. Yaklaşık beşyüz sayfa 4 günde falan bitirdim. Kitabı elinize alınca zaten isteseniz de bırakamıyorsunuz. İçinizdeki merak sizi yiyip bitiriyor acaba ne oldu, ne olacak diye. Olay örgüsü çok güzel asla karışık değil.Olay hemen kitabın başlarında başlıyor sizi sıkmıyor bunaltmiyor. Kitap akıcı çevirisi gayet güzel yapılmış. Ben kitabı çok beğendim son zamanlarda okuduğum en güzel kitap. Harlan Coben'in okuduğum ilk kitabı ama son olmayacak. Umarım diğer kitapları da böyle tadından yenmiyordur. Okuyacaklara, okumayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum.
Alıntı
2019 10. kitabı
Böyle açık açık yazmak gerekirse çok akıcı kitaplar. Yolculukta, tatilde 1 günde 2 günde okunur. Kurgusu güzel. Olaylar düşündürücü. Keyfi bol. Polisiye üzerine yazdığı her kitap aynı sürükleyici düzlemde. Okumak keyifli idi.
2022 25. kitabı
1 günde soluksuz okuyabileceğiniz , olay örgüsü ele alınan tema bakımından eşsiz finalini son sayfasına kadar tahmin edemeyeceğiniz efsane bir polisiye.
2022 5. kitabı
Okunma: 01 Mart 2022 19:03
İlk kez tanıştığım Harlan Coben kitabını alnımın akıyla bitirmenin mutluluğla sizlerleyim kitap kurtlarım Polisiye gerilim denilince Tess abladan sonra artik direk Harlan amcayı da anacağımı garanti edebilirim. İlk için bence güzel bir kitapla başlangıç yaptım.. Zira ORMAN kitabı kurgu ve akıcılık konusunda muazzamlığını kesinlikle konuşturdu.. Son satırda bile tamam artık herşey bitti derken !.. Bak ya yine aklıma geldi ! o son çok mantıklıydı hacı . halbukimsi o soruyu tee en başta bende kendime sormalıydım.. Kitap 20 yıl önce ormanda işlenen cinayetlerin 20 yıl sonra tekrar bazı nedenlerden dolayı gün yüzüne çıkmasını şaşırtıcı bir şekilde bizlere aktarıyor... ~Harlan CobenHarlan Coben ~
2022 14. kitabı
Coben’in tüm kitapları soluksuz okunur. Okurken zihninizde imgelerin oluştuğu sonunu asla tahmin edemeyeceğiniz harika bir kitap. 20 sene önce ormanlık bir alanda kamp yapan öğrencilerin gizemli olaylarla karşılaşması ve bu olayların 20 sene sonra çözülmesini konu alıyor.
Roman-Edebiyat

Harlan CobenYazar · 32 kitap
Harlan Coben (d. 4 Ocak 1962) ABD'li gizem ve korku romanı yazarıdır. Romanları genellikle çözülmemiş olaylarla başlamaktadır. (Cinayetler, esrarengiz kazalar vb.) Değişik serilerdeki karakterler bir arada olarak bazı romanlarında görülebilmektedir. Harlan Coben, Edgar, Shamus ve Anthony ödüllerinin üçünü birden kazanan ilk yazar olma unvanına sahiptir. Dünya çapında çok satan çeşitli romanları bulunan yazar, Book of the Month Kulübü'nün ödüllerini de kazanmıştır. Harlan Coben, ailesiyle New Jersey'de yaşamaktadır.