Beyhan Budak
Hayatındaki sorunları düşün; değersizlik duygun, sana zarar veren ilişkilerinden vazgeçemeyişin, başarısızlıkların, aynı hataları tekrar tekrar yapışın, başkalarına şefkatle yaklaşırken kendine acımasız oluşun, içindeki kaybolmayan öfke ve hatta kıskançlıkların… Hayatındaki sorunları düşün; değersizlik duygun, sana zarar veren ilişkilerinden vazgeçemeyişin, başarısızlıkların, aynı hataları tekrar tekrar yapışın, başkalarına şefkatle yaklaşırken kendine acımasız oluşun, içindeki kaybolmayan öfke ve hatta kıskançlıkların… Hayatındaki sorunları düşün; değersizlik duygun, sana zarar veren ilişkilerinden vazgeçemeyişin, başarısızlıkların, aynı hataları tekrar tekrar yapışın, başkalarına şefkatle yaklaşırken kendine acımasız oluşun, içindeki kaybolmayan öfke ve hatta kıskançlıkların… Bu kitap sana mucizeler vadetmiyor, hiçbir şey mükemmel olmayacak, ancak şu anki halinden daha iyi hissetmen kesinlikle mümkün. Beraber yürüyeceğimiz yolun amacı bu. Kendine bu şansı vermelisin
264 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mart 2020

10/10 puan verdi
Neden 10/10? 1-Bilgi birikimini showa dönüştürüp kendi reklamını yapmamış, ticari kaygılardan arınmış, samimi, ne kadar çok insana sesimi duyurup fayda sağlarım düşüncesiyle yazmış. 2-Makul kazanımlar belirlemiş. Bizlerden bambaşka insanlar yaratma gibi gerçekdışı vaadlerde bulunmamış. Kırılan şey onarılır ama bir daha asla eskisi gibi olmaz,
7/10 puan verdi
Beyhan Budak'ın dili, anlatımı, temas ettiği noktalar o kadar içten ki, büyük bir keyifle okunacak bir kitap. Herkesin kendinden bir parça bulacağı mutlaktır. Olumsuz davranışlarımızın sebepleri ve çözüm yolları çok güzel ifade edilmiş. Okurken kendinizi terapi almış gibi hissetmeniz kaçınılmaz olacaktır. Kendinize değer vermeniz gerektiğini ve bilmeden yaptığınız hataların kendinizi cezalandırmadan aksine güzel bir yol göstererek düzelebileceğine inandırıyor içtenlikle. Kendinize bir iyilik yapın ve bu kitabı okuyun, ikili ilişkilerle ilgili o kadar bilgilendirici. Okurken kendinizi hissettiğinizi fark edeceksiniz her satırda. Umut dolu kitaplara, keyifli okumalar...
8/10 puan verdi
Bunları yaşamayı sen mi seçtin? Ya da belki de geçmişte yaşadıkların bugün böyle hissetmene neden oluyor. Ken dini suçlamayı bırak, bu işleri daha kötü hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Arka kapaktan
Senin suçun değil.
İnsanların zor zamanlardaki ruh hallerini sıkıntılarını samimi bir şekilde anlatan ve sorunlara merhem olan bir kitap. Severek okudum.Beyhan Budak sonsuz teşekkürler.
7/10 puan verdi
Beyhan Budak insanlara yardımcı olmak için elinden geleni yapan hassas kalpli bir insan, insanlara ulaşma arzusu kitabın satırlarından hissediliyor. Kendisinin pek çok konuda terapi niteliğinde videoları bulunmakta hepsini de kitabı okumayı düşünen herkese tavsiye ederim. Kitapta videoda yer verdiği alıntılara ve kitaplara bolca gönderme yapmış o kısımları okurken onun sesi içinizde yankılanıyor. Bu yazarın ikinci kitabı ben şahsen ilk kitabı olan Kendine İyi Davran Güzel İnsan kitabını daha kapsamlı bulmuştum ama onun sebebi giriş niteliğinde olduğu için daha kapsamlı olması olabilir. Psikoloji ve felsefe alanında çok okuma yapmış olanlara muhtemelen hafif kaçar ama zaten bu alana hiç hakim olmayan insanlara giriş kitabı niteliğinde, başlangıç için doğru bir seçenek.
10/10 puan verdi
Kendine iyi davran güzel insan....
2000 li yılların başlarında herkes gibi bolca kişisel gelişim kitabı okumuş ve bıkmış biri olarak psikoloji kitaplarına mesafeli duranlardan biriydim. Podcast dinlerken tanıştım ilk olarak Beyhan Budak la. Gerçekçi olması, samimi olması, daha reel örnekler vermesi hoşuma gitmiş, videolarını da takip etmeye başlamıştım. Kitabını okumak yeni
Senin Suçun Değil
Kitap, okuru birebir muhatap alması ve okura anlamlı anılar bırakması bakımından değerli gerçekten. Farklı hayatların nasıl çözüme kavuşabilecegini uzman diliyle öğrenmiş oluyoruz
8/10 puan verdi
Yaralarını Kucakla, Yeniden Başla
Hayat, bazen üzerimize yüklediği ağırlıklarla nefes almayı bile zorlaştırır. Çocukluk yaraları, geçmiş travmalar ve başkalarının bize dayattığı suçluluk duyguları... İnsan, farkında bile olmadan bu yüklerle yaşamaya alışır. Oysa o yükler hiçbir zaman bize ait değildir. Bizi boğan, adımlarımızı yavaşlatan ve özgüvenimizi kemiren o suçluluk duygusu,
264 syf.
Puan vermedi
Bir nevi Terapi kitabı
Öncelikle kitaba başlamadan önce psikolojik anlamda zor bir süreçten geçiyordum.. Bana o kadar iyi geldi ki o kadar çok destek oldu ki bunu burada ne kadar yazsam da yeterli olmayacaktır.. Beyhan Budak sanki yanımda bana terapi veriyor gibiydi.. İyi ki varsınız Beyhan Hocam
Senin Suçun DeğilBeyhan Budak · Sahi Kitap · 20236,6bin okunma
9/10 puan verdi
Beyhan Budak, Türkiye’nin en iyi psikologlarından biri… “Senin Suçun Değil” kitabıyla bunu bir kez daha kanıtlıyor. Geçmişte yaşadıklarımızın bugünümüzü nasıl inşa ettiğini görmek için okumalısınız…

Beyhan Budak
Beyhan BudakYazar · 3 kitap
İlköğretim ve lise eğitimimi Ankara’da aldım. İnsana dair olan herşeyin inanılmaz bir şekilde beni kendine çekmesiyle birlikte üniversite tercihlerimin hepsi psikolojiden yana oldu ve ilk tercihim olan İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazandım. İstanbul’un bilim, kültür ve sanat konusundaki sınırsız imkanlarını sonuna kadar kullandım. Birçok insanla tanıştım, birçok dernekle sosyal projelerde yer aldım. Mesleki olsun meslek dışı olsun birçok panele, seminere ve eğitime katıldım. Dershanede, kreşlerde, rehabilitasyon merkezinde, hastanelerde stajlar yaptım. İstanbul’da geçen dolu dolu 4 yılın ardından tekrar Ankara’ya döndüm. Mezun olduktan bir hafta sonra bir özel eğitim merkezinde işe başladım. Burada bir süre çocuklarla ve aileleriyle çalıştıktan sonra Tedaş Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başladım. Fakat yapmak istediğim işin bu olmadığına karar vererek Tedaş’tan istifa edip Sağlık Bakanlığı’nda Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Eğitim Araştırma Hastanesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra özel sektöre geçiş yaptım. Lisans eğitimimden sonra Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (2011) ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji (2016) bölümlerinde yüksek lisans yaptım. Geçen zaman içinde TRT Türk’ün Bir Uzman Var Projesinde videolarıyla yer aldım.Keçiören Belediyesi Aile Eğitim Merkezi bünyesinde belediye personeline ve Keçiörenlilere birçok kez eğitim ve seminer verdim. Birçok özel ve kamu kuruluşunda seminerler verdim. 2014 yılı boyunca Trt Radyo 1’de sabit konuk olarak yer aldım. Ayrıca Kuzucuk, Elif’in Düşleri gibi çizgi filmlerin senaryolarına danışmanlık yaptım. Birçok televizyon ve radyo programında yer aldım. Şu anda kurucusu olduğum Fenomen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim merkezinde psikoterapi, psikolojik danışmanlık ve kurumlara eğitim hizmetleri vermekteyim. Ayrıca Man Türkiye Fabrikasında ve Koç Holding bünyesindeki Türk Traktör Fabrikasında Çalışan Destek Hizmetleri kapsamında psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyorum. Youtube kanalımda her hafta popüler psikoloji ve kişisel gelişim konularında videolar yayınlıyorum. Bugüne kadar videolarımı 450 binden fazla insan yaklaşık 25.000.000 kez izledi. Türk Psikologlar Derneği üyesiyim. Evliyim ve iki çocuğum var.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.