Yusuf Atılgan
Kafamdaki romanı yazmak için işimden ve oğlumdan vakit ayıramıyorum, ama üzüldüğüm de yok. Bu koşullarda vaktim olsa da istediğim gibi yazacağımı sanmıyorum. Köyde, sessizlikte, üstünde dura dura çalışmaya alışmış biri için İstanbul çok hareketli; ama buna da alışacağımı, bu koşullarda yazacağım zamanın geleceğini sanıyorum. Yazmadığım için ne devleti ne de yayımcıları suçluyorum. Bunda bir suç varsa doğrudan benim suçum bu. Yusuf Atılgan gibi bir bakıma “saklı” bir yazarın ardında bıraktığı notlar her zaman heyecan vericidir. Atılgan’ın “Eşek Sırtındaki Saksağan” adlı bir roman yazdığı, sonra da o metni yok ettiği biliniyordu. Elinizdeki kitap, bu romanın yazarın sandığında bulunan giriş bölümüyle birlikte elyazılarından derlenen notlarını, şiirlerini, dergilerde kalmış kısa öykülerini ve yaptığı çevirilerden örnekleri içeriyor.
256 sayfa

8/10 puan verdi
Bunaltı Ürünü
Kitabı kaç günde bitirdiğime bakmıyorum bile ama bundan da pek sorumlu olan ben değilim. 2-3 aydır içinden çıkamadığım ruhi bunalım + iş görüşmeleri + çalışma + Kpss sorunsalı, bu şartlar altında gelde kitaba yetiş. Oysaki hızla başlamıştım kitaba. Bitiremedim işte zor oldu. İncelemeden ziyade içime dökmek istiyorum. Hepinize bağırasım var ama
10/10 puan verdi
Yusuf Atılgan'ın kronolojik olarak okunması gereken son kitabı "Siz Rahat Yaşayasınız Diye" isimli bu eserdir. Yusuf Atılgan okumaları yapan okurların kronolojik okuma hatasına düşmemesi için daha en baştan bu belirtmeyi yapmam gerekir. Kitapta Yusuf Atılgan'ın yayımlanmamış yazıları, şiirleri, söyleşileri, röportajları,
9/10 puan verdi
Bu kitap, Yusuf Atılgan'ın ölümünden sonra yayınlanmamış eserlerini, kısa öyküleri, röportajları, not defterinin kıyına köşesine yazdığı aforizmaları, çevirilerinden bazı kısımları, hatta ve hatta üniversitedeki bitirme tezini dahi içeren toplama bir eser. Bu tür toplama eserler genelde yazarların yayınlamaya gerek duymadığı zayıf eserlerini içerdiğinden fazla göz doldurmasa da ben bu derlemeyi beğenerek okudum. Yusuf Atılgan nasıl yazmaya başladı, hangi yazarların kitaplarını okudu, yazarken hangi akımdan ve yazarlardan etkilendi hepsi burada. Kalanını kendisinin yok ettiği (ve pişman olduğu) “Eşek Sırtındaki Saksağan” isimli romanının sadece ilk on sayfasını okuyabilmem her ne kadar içimi burksa da özellikle soru-cevap şeklindeki röportajlarda verdiği cevaplardan, Yusuf Atılgan'ın iç dünyasına inmek, Bay C'nin, Zebercet'in nasıl roman kahramanına dönüştüğünü görmek paha biçilemezdi. Benim yegane tavsiyem özellikle Aylak Adam ve Anayurt Oteli isimli romanlarını okumadan bu kitabı okumayınız. Keyifli okumalar.
Siz Rahat Yaşayasınız DiyeYusuf Atılgan · Can Yayınları · 2018458 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.