Percy Jackson and the Olympians, Book 1

The Lightning Thief

Rick Riordan

2019 39. kitabı
Lise de kitap okumayı bana sevdiren kitaptır. Olay öyle güzel akıp gitti ki devam kitaplarının hepsini de alıp aynı solukta okudum. Yunan mitolojisi kullanılarak kurgulanmış fantastik bir kitap. Bu türde okumayı sevenler kesinlikle bu seriyi de okumalı.
2023 21. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2023 00:00
Okul başladığından beri okumalarım sekteye uğradı malesef ama Percy Jackson’ın dizisinin çıktığını duyunca çocukluğumu ele geçiren bu seriyi tekrar okumadan duramadım. Aynı zamanda 20. yaşımın arifesinde biraz da duygusal bir “çocukluğuma dönüş” gibi oldu benim için. Uzun bir süredir kitapları kendi dilinde okumak da aklımdayken, şimdi doğru zaman gibi gözüktü. Seriyi tabi ki ortaokulda okumakla üniversitede okumak arasında fark var ama yine de, Percy Jackson asla “bu seriyi nasıl okumuşum ya” dediğim bir seri olmadı. Beni okumaya başlatan seri olmasa da bağlayan seri olduğunu söyleyebilirim. Benim için gerçekten çok farklı bir yeri var, bu seriyle birlikte büyüdüm resmen. 20’li yaşlarıma başlamadan önceki gün de çocukluğumda bu kadar önemli yeri olan bir seriyi okumak benim için duygusal bir nostalji oldu…
2019 1. kitabı
Kendisi bana kitabı sevdiren kitaptır. Ondan anlamı özeldir benim için. Arkadaşlığı tüm serilerinde çok iyi ele alan, eğlenceli bir dili olan bir kitap. Her yaşa kolayca hitap edebiliyor.
The Lightning ThiefRick Riordan · Disney-Hyperion · 20069,8bin okunma
bunca zamandır neden beklemisim?
2026 9. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2026 16:47
Evet hanımlar beyler beklenen an sonunda geldi çattı ve 1k ya dönüşümü çok büyük bir seriyle başlatmak istedim. Bunun için de Percy Jackson ve Olimposlular serisini seçtim. Kararımdan hiç pişman değilim. Spoilersiz bir şekilde kitaptan bahsetmem gerekirse her ne kadar çocuk kitabı olarak geçse de yazım dili olsun diyalogları olsun olay akışı olsun hiç öyle hissetirmedi. Okurken bir hayli keyif aldım. Uzun süredir bu kadar keyifle bir kitap okuduğumu hatırlamıyordum doğrusu. Percy ve Annabeth'e tek kelimeyle BA-YIL-DIM. Aralarındaki iletişim sürekli atışmaları Annebeth'in durup durup Percy'e Yosun Kafa demesi. Percy'nin Annebeth'e Akıllı Kız demesi cok tatlıydı. İkisini de çok sevdim. Kıvırcık'ı da oldukça sevdim ama Percy ve Annabeth hissetirmedi yine de üçlümüzü okurken cok keyif aldım. Buradan itibaren spoilera geciyorumm okumayanlara kesinlikle önerimdir. Percy Jackson okumanın bence bir yaşı yok. Luke'un ihaneti ve o altmış saniye muhabbeti. Yani nasıl desem ben ters köşe olmadım öncellikle. 12 yaşında olsaydım hayatımın ihaneti olurdu ama l've seen this film before rick üzgünüm. Luke'i da hiç sevmemiştim zaten. Son olarak Mitolojiye olan ilgimi körükledi. Daha fazla şey araştırmaya başlayacağım sanırım. Not: Kabinimi soracak olursanız tabii ki 3. kabinim. Her daim denize hayranız.
Mitoloji
Şimşek HırsızıRick Riordan · Doğan Egmont Yayıncılık · 20179,8bin okunma
güzel bir fantastik
2025 21. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 18:35
Konusundan kısaca bahsediyim Percy Jakson 12 yaşında sorunlu bir çocuk DHB si falan var yani ve bir gün matematik hocasının aslında bir canavar ,en arkadaşının bir satir, ve kendisininde bir melez olmasını öğrendikten sonra hayatı çok değişir üstelik peşinde efsanelerde duyduğumuz canavarlar ve yaratıklar da vardır . Melez kampı denilen bir yere gider burda kızımız Anabeth ile tanışır olaylar böyle ilerlerken Zeusun şimşeğinin çalınmasıyla ana karakterimiz Percy suçlanır , Anabeth,Kıvırcık ile percy birlikte şimşeği bulmak için yola çıkarlar ama peşlerinde türlü türlü bela vardır ... konusu bu aslında daha anlatılacak çok şey var ama spoilersiz olarak anca böyle yazabildim konusu güzeldi açıkçası baya sardı konunun güzel olmasıyla birlikte güzel işlenmiş sade ve ve bir o kadarda herkesin sevebileceği ve anlaya bileceği bir yazım diliyle yazılmıştı ben beğendim ister evren olsun ister yazım dili olsun gayet güzeldi benim bu kadar uzun sürede okumamın nedeni rs de olmam ve bir türlü tam anlamıyla başlayamamamdı yoksa 3 günde bitti karakterlere gelicek olursak Anabeth: gayet zeki, mantıklı bir karakter ben çok sevdim çünkü ister zekası ister zorlu anlarda soğukkanlılığnı koruyabilen bir karakter olması beni baya etkiledi ne demişler " Anabethin herzaman bir planı vardır" Percy: yerinde duramayan bir o kadar cesur bir o kadar da aptal biri kimi zaman mantığnı kaybettiği anlar olsada ( bir iki yerde çıldırdım) çok sevdiğim bir karakter ne kadar aptal desemde aslında zor durumlarda ekibi kurtarıyo ve insanlarla iletişimi çok açık olduğu için kimi olaylarda çok işine yarıyor bazı yerlerde aklı başına geliyorda zeki birine dönüşüyor Not: On numara pazarlık yapıyor Kıvırcık. çooook sevdiğim bir karakter nazik, hayvan sever . arkadaşlarını çok seven , fedakar, bir
Şimşek HırsızıRick Riordan · Doğan Egmont Yayıncılık · 20179,8bin okunma
·363 syf.·
2021 18. kitabı
Uzun zamandır okumak istediğim ama erteleyip durduğum bir seriydi Şimşek Hırsızı. Okuma hızım düşmeye başladığında da aklıma ilk gelen seri bu oldu ve ertelemeyi bırakıp okumaya başladım. Kitabın sadece çocuk kitabı olarak görülmesini doğru bulmuyorum. Yunan mitolojisine ilgi duyan, okurken mutlu olmak, gülmek, heyecanlanmak isteyen herkesin okuyabileceği bir roman olduğunu düşünüyorum. Rick Riordan'ın çocuğunun disleksisi olduğundan dolayı okumasını kolaylaştırmak için ona kendini tanrılara benzetmesini önermiş ve daha sonra Riordan bu konuda çeşitli hikayeler yazmış. En sonunda da ortaya Percy Jackson çıkmış. Sırf bu bilgi bile insanda bu kitapları okuma isteği uyandırıyor. Percy'nin gözünden anlatılan Şimşek Hırsızı, onun bakış açısından çok akıcı ve komik anlatılıyor. Kitabı okurken sesli bir şekilde güldüğüm çok fazla yer oldu. Percy yarı tanrı ve melez. İlk kitapta onun kendisi gibi yarı tanrı olan çocukların bulunduğu kampa gidişini ve atıldığı maceraları okuyoruz. Percy, yarı tanrı olmasına rağmen diğer melezler gibi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) ve disleksi yani okuma bozukluğu olması da onu diğer fantastik roman karakterlerinden ayıran bir özellik. Gerçek hayatta karşımıza çıkabilecek insanlara benzediği için romanımız fantastik olduğu halde Percy daha ilk sayfadan okurları içine çekebiliyor. Benim ilk dikkatimi çeken kitaptaki bölüm başlıkları olmuştu. Tam Percy'nin tarzında insanı gülümseten başlıklar yazılmıştı. Örneğin, "Cebire Giriş Dersi Öğretmenimi Yanlışlıkla Buharlaştırıyorum", "Annem Bana Boğa Güreşi Öğretiyor", "Yüce Tuvalet Tanrısı Oluyorum" gibi. Başlıklar kitaba güzel bir hava katmış. Mitolojiye çok ilgi duyuyorum ve bu kitap da bilgilerimi tazelememin yanında bazı bilmediğim bilgileri de öğrenmemde bana çok yardımcı
Şimşek HırsızıRick Riordan · Doğan Egmont Yayıncılık · 20159,8bin okunma
Durduk yere itiraf atılan lavuk
2026 3. kitabı
Percynin günah keçisi olması what a concept abi ya çocuk babasının TANRI olduğunu hiç sorgulamadan bütün kitap boyunca neden babam hiç benimle ilgilenmedi fln dedi sence neden HADİ BEYNİMİZİ KULLANALIM luke orospusunu ilk baştada sevmemiştim bak kanım çekildi
Percy Jackson ve Olimposlular - Şimşek HırsızıRick Riordan · Xlibris · 20239,8bin okunma
2024 18. kitabı
Yıllardır hayranı olup sevdiğim kitap serisi, Harry Potter kadar abartılmadığı için üzülüyorum, daha çok sevgiyi hak ediyor. Hedef kitlesi ortaokullu çocuklar olsa da yetişkinlerin bile severek okuyacağını düşünüyorum, mitolojiye de ilginiz varsa tadından yenmez. Mitlerden uyarlanarak yazılan çoğu kitaptan daha iyi bence çünkü yazarın amacı Percy'nin maceralarını anlatırken aynı zamanda mitolojiyi de sevdirmek. Rick Riordan'in neredeyse bütün serilerini okudum ve yazım stili hiç yorulmadan okuyacağınız harika bir mizaha sahip.
Edebiyat & Roman
Percy jackson
2019 6. kitabı
Öncelikle söylemek isterim ki bu serinin tüm kitaplarını okudum ve kitap okumayı bana bu seri sevdirdi. Bu kitabı yunan mitolojisine ilgisi olanların çok seveceğine eminim. Kitap günümüzde geçiyor. Tanrıların insanlardan yarı tanrı çocukları ( melezler) var. Bu çocuklar özel güçlere sahipler. Percy de bu çocuklardan bir tanesi. Bu çocuklar Melez Kampı denilen bir yerde karşılarına çıkacak yaratıklara karşı kendilerini savunmayı öğreniyorlar. Tabii bu yaratıkları da ister istemez kendilerine çekiyorlar. Çünkü onlarda tanrı kanı var. Serinin sadece ilk 2 kitabının filmi çekildi. 3. Serisinin de 4. Kitabı yakın bir zamanda çıkacak dört gözle bekliyorum. Okumadıysanız acilen okumanızı tavsiye ederim
2015 1. kitabı
Bu kitaptan sonra kitap okumayı sevmeye başladım. Percy de bende 12 yaşındaydık bu daha çok ilgi göstermemi sağladı. Rick Riordan'ın kendi oğlunun rahatsızlıklarından yola çıkarak yarattığı Percy Jackson karakteriyle oğluna bir umut olmuş ve ona tüm rahatsızlıklarına rağmen kahraman olabileceğini göstermiş. Yunan mitolojisini çok güzel bir anlatımla günümüze uyarlamış. Ayrıca kitap dostların önemini ve ihaneti de konu alıyor.

Rick RiordanYazar · 45 kitap
Rick Riordan 5 Haziran 1964'te Texas'ta doğdu. Çocuğunun disleksisi olduğundan dolayı okumasını kolaylaştırmak için ona kendini tanrılara benzetmesini önerdi. Daha sonra bunla ilgili çeşitli hikâyeler yazdı ve en sonunda Percy Jackson ve Olimposluların ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı ortaya çıktı. Şimşek Hırsızından sonra Canavarlar Denizi, Titan'ın Laneti, Labirent Savaşı ve Son Olimposlu'yu yazdı. Percy Jackson ve Olimposlulardan sonra Mısır mitolojisi ile ilgili Kane Günceleri adlı bir seriye başladı ve serinin ilk kitabı Red Pyramid ( Kırmızı Piramit ) 4 Mayıs 2010'da basıldı ve adını vermek istemediğim bir yayın tarafından Türkçe'ye çevrilip basıldı. En son The Heroes of Olympus Serisinin ilk kitabı The Lost Hero adlı kitabı basılan Rick Riordan her yıl bir kitap çıkarmayı planladığını açıkladı. 1. Seri: Percy Jackson ve Olimposlular Kitap 1: Şimşek hırsızı (2005)-Türkiye'de (2009) Kitap 2: Canavarlar denizi(2006)-Türkiye'de (2009) Kitap 3: Titan'ın Laneti(2007)-Türkiye'de (2009) Kitap 4: Labirent Savaşı(2008)-Türkiye'de (2009) Kitap 5: Son Olimposlu(2009)-Türkiye'de (2009)-Serinin Son Kitabı 2. Seri: Olimpos Kahramanları Kitap 1: Kayıp Kahraman(2010) Kitap 2: Neptün'ün Oğlu(2011) Kitap 3: Athena'nın İşareti(2012) Kitap 4: Hades'in Evi (2013) Kitap 5: Olimposun Kanı (2014) Bu 2 serinin dışında Rick Riordan, bağımsız olarak başka bir seriyi yazmaya başladı   Kane Günceleri Kitap 1: Kırmızı Piramit(2010) Kitap 2: Ateş Tahtı(2011) Kitap 3: Yılanın Gölgesi(2012)-Serinin Son Kitabı