Kısaltılmış Metin

Tom Sawyer

Mark Twain

2023 8. kitabı
Çocukların dünyasını çok severim. Orada daima hayal gücü vardır. İmkansız kavramına inanmazlar. Dünyalarının ucu bucağı yoktur. Özellikle hassasiyetlerinin. Keyifle okudum. Anlaşılır bir dil. Pamuk gibi oluyorsunuz. Ee tabi çocukluğu özlemekte cabası.
Edebiyat & Roman
2021 5. kitabı
Tom Sawyer ve arkadaşlarının yaşadığı maceralar inanılmazdı.Bazen korsan olma yolunda ilerlediler,bazen ise define arama yoluna gittiler.Yeri geldi sevdiği kızla birlikte mağarada kayboldular, ve gün ışığını görup kurtulduklarinda sevinçten havalara uçtular.En sonunda arkadaşı Huck ile haydut çetesi kurmaya karar vermeleri de onların esrarengiz yaşamlarını bir kez daha gözler önüne serdi.Cocuk kitabı olmasina rağmen herkesin okuması gerektiğine inanıyorum.
2020 8. kitabı
Tom heyecan ve aksiyon meraklısı,hareketli, cesur bir çocuktur.arkadaşlarıyla, bir çok serüven yaşamaktadır. Bir gün bir kızı sever ve onu etkilemek için türlü oyunlar yapar.Yaptığı yaramazlıklardan dolayı sürekli teyzesinden ve öğretmenlerinden dayak yer. Bir gece vakti arkadaşıyla ile beraber hiç görmemeleri gereken bir olaya şahit olurlar ve asıl macera bundan sonra başlar.
Tom Sawyer
2023 18. kitabı
Yetişkin türü okumalarıma zaman zaman ara verip çocuk kitaplarına yönelmek yaz tatilinde en büyük zevkim. Bunun için en uygun macera kitaplardan biri de Tom Sawyer. Roman tadında bir solukta okuyacağınız çocuk klasiklerinden.Her çocuk gibi hayal kurmayı ve hayellerini gerçeklestirme uğruna her zorluğun üstesinden gelmeyi seven Tom ve yakın arkadaşları Huck ve Joe ile birlikte çocukluğunuza yolculuk yapıyorsunuz adeta.Yaramazlıklarıyla ün salan Tom bize hayallerinin peşine düşmeyi,macerayi, dostluğu,adaleti,cesareti,yokluğu,varlığı ve tüm insanı değerleri yeniden hatırlatıyor.Her insanın kendi kimliğini oluşturduğu hayatının en önemli evresi olan çocukluğa yolculuk bize iyi geliyor kitap dostları.İşte bu seyahatte cocukluk tüm çıplaklığıyla karşınızda oluyor çünkü cocukluk asla yalan söylemez.Tıpkı Tom gibi ..Keyifli okumalar;) Mark Twain
Tom SawyerMark Twain · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201813,5bin okunma
NEDEN BU KİTABI OKUMALISIN?
2022 4. kitabı
O kadar mükemmel bir kitap ki anlatmaya başlasam bir ömür bile yetmez. Tom Sawyer benim elime bir şans ile geldi. Ama o şans iyiki beni buldu, iyiki bana geldi. Tom Sawyer 15 kez bitirdim denebilir. O kadar güzel bir kitapki onu birilerine vermeye bile kıyamıyorum. Size küçük bir sır vermek istiyorum. Tom Sawyer kadar akıllı bir insan yok aslında ama teyzesi bunu anlamıyor. Tom Sawyer'ın ailesi bir çeşit kazada can vermiştir. Bu hikaye ilk başta üzücü gelsede aslında kitabın sürükleyiciliği sizi bile şaşırta bilir.
Roman
2020 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2020 00:57
Tom afacan bir çocuktur. Polly teyzesi ile yaşamaktadır. Teyzesi ona çitleri boyama cezası vermiştir ama Tom bunu fırsata çevirmiştir ve çok eğlenceli bir iş gibi gösterip diğer çocukları para karşılığı çiti boyamalarına izin vermiştir. Böylece hem parası olmuş hem de kısa sürede işi bitirmiştir. Tom'un en yakın arkadaşı Huck ile Joe Harper. Birgün Huck ile korsancılık oynamak için mezarlığa giderler ve burada bir cinayete şahit olurlar. Burada masum olan Muff, kızılderili Joe'nun yalanıyla katil gibi gösterilmiş ve Muff yakalanmıştır. Ama bu gerçeği tek çocuklar bilmektedir. Onlar da Joe'dan korktukları için sırlarını kimseye söyleyememektedirler. Köyde çok önemsiz hissettikleri için karşıdaki adaya kaçmışlardır. Günlerce köy halkı onları konuşmuş ve bulmaya çalışmıştır. Tam istedikleri şey olmaktaydı artık önemli biriydiler. Ama gün geçtikçe evlerini özlediler ve geri döndüler. Geri döndüklerinde sıkıldılar ve Tom ile Huck define avına çıktılar. İlk ziyaret ettikleri perili köşkte kızılderili Joe'yu gördüler ve saklandılar. Joe burada define bulmuş ve saklamıştı. Aradıkları define karşılarına çıkmıştır. Birgün Tom ve kız arkadaşı Becky bir gezide mağarada kaybolmuştur. Yine köy halkı onları aramaya başlamıştır. Günler sonra Tom ve Becky köye dönmüşlerdir ama mağarada haberleri olmadan duran kızılderili Joe kilitli kalmıştır. Köyün savcısı mağaraya kilit taktırmıştır çünkü. Tom ve Huck, Tom ve Becky geri döndüklerinde sakladıkları defineyi almış ve köye gelmişlerdir. Artık Tom ve Huck çok önemli insandı. Hem zenginler hem de Joe'dan kurtulmuşlardır.
2024 23. kitabı
Çok güzel bir kitaptı. Herkese tavsiye ederim . Okuyacak olanlara çok az bahsedeyim. Tom Sawyer çok yaramaz bir çocuktur. Bir kere yaramazlık yaptığında teyzesi çok kızıyor ve Tom Sawyer evden kaçıyor.
2024 16. kitabı
Kısaltılmış metinler serisi ile devam ediyorum. Bugünkü okuduğum kitap: Mark Twain’den Tom Sawyer. Twain, bu kitaptaki hikayelerin çoğunun gerçek olduğunu, bir iki tanesinin kendisinin diğerlerinin ise okul arkadaşlarına ait olduğunu belirtmektedir. Ayrıca kitabı özellikle çocuklara yazdığını bunun yanında yetişkinlerin de çocukluklarına geri dönebilecekleri bazı hikayeleri kaleme aldığını ifade etmekte ve biz yetişkinlere de kitabı önermektedir. Hemen her hikayeyi beğendiğimi söyleyebilirim. Yazarın değindiği gibi bazı hikayelerde çocukluğumdan izler buldum. Herkese tavsiye edebileceğim bir eser. Keyifli okumalar. :)
2025 56. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 17:00
Yılı çok güzel bir kitapla kapatıyorum. Bu sene birbirinden güzel keyifli kitaplar okudum, ara ara yarım bıraktıklarımda oldu. Ve 2026'ya aynı tempo ile devam etmeyi planlıyorum. Yılın son kitabı,klasik bir kitap oldu, ortaokul veya lisede okuduğum yıllar içinde unuttuğum bir eseri tekrar okumak oldu. İyi niyetli ve hayal dünyası geniş bir çocuk olan Tom'un küçük bir kasabada yaşadığı olayları anlatan güzel bir kitap. Kafa dağıtmak, keyif almak için birebir. Finaller öncesi güzel bir mola oldu...
Tom Sawyer’ın MaceralarıMark Twain · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202213,5bin okunma
Tom Sawyer'in Maceraları...
2024 24. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2024 16:13
Dünya Edebiyatında, daktilo ile yazılan ilk kitap, Mark Twain'e ait olan (Adventure of Tom Sawyer) Tom Sawyer'in Maceraları kitabıdır. Mark Twain Remington markasının , daktilo satın alan ilk müşterisi olarak biliniyor. Yani o dönemde yazdığı kitaplar bu daktilodan çıktı.. -Mark Twain'in 1876' da kaleme aldığı, Mississippi Nehri'nin yakınlarında yaşayan Tom Sawyer ve arkadaşlarının başından geçen türlü türlü maceranın anlatıldığı güzel bir macera/çocuk kitabı. -Tom Sawyer, büyümekte olan, bedenen ve zihnen oldukça sağlıklı bir çocuğu temsil eder. Yaptığı tüm haylazlıkların bir sebebi vardır ve tipik çocuk masumiyetini taşır. Başkasına asla büyük bir kötülük yapmadığı gibi esasında oldukça erdemlidir Tom Sawyer. Arkadaşı olan ve çok özendiği Huck Finn ise çok fakir bir çocuktur. Giyecek kıyafeti olmayan, çöplükten aşıran, okula gitmeyen bir çocuktur Huck. Herhangi bir ebeveyn otoritesine tabii değildir. Bu durum Tom ve arkadaşları arasında sınırsız bir özgürlüğü ifade ettiğinden dolayı imrenerek bakarlar Huck'a. -Kitabın bu kadar sevilmesinin en büyük nedeni, okuyan herkesin kendisini Tom Sawyer ile özdeşleştirmiş olmasıdır bana göre. Hangimiz çocukken hazine peşine düşmedik, sirke katılmak aklımızdan geçmedi veya küçük bir tekne inşa edip deniz aşırı bir maceraya çıkmak istemedik. -Mark Twain'in başlarda dediği gibi biz yetişkinler çocuklardan daha çok seviyoruz bu kitabı. 10-15 yıl sonraki yetişkin kesimde maalesef bu olmayacak çünkü şu anın çocukları Wifi olmayınca ufak çaplı sinir krizi geçiriyorlar.. -1907 de ilk kez beyazperdeye uyarlanan bir sessiz filmi var. Onun dışında birçok filmi var ben de aralarında seçip izleyeceğim bir tanesini. -Keyifli okumalar.. -8.3/10

Mark TwainYazar · 56 kitap
Mark Twain (asıl adı Samuel Langhorne Clemens) 1835'te ABD'nin Missouri eyaletine bağlı çok küçük bir köy olan Florida'da doğdu. Dört yaşındayken Clemens ailesi başka bir küçük köye, Mississippi ırmağı kıyısındaki Hannibal'e yerleşti. Esnaflık ve avukatlık yaparken politikaya atılan babası on bir yaşındayken ölünce Samuel okuldan ayrılıp bir matbaada çırak olarak çalışmak zorunda kaldı. Ardından ağabeyinin çıkardığı Hannibal Journal adlı yerel gazetede dizgiciliğe başladı. Aynı gazeteye ve Boston'da çıkan mizah dergisi The Carpet-Bag'e mizah yazıları yazdı. Dizgicilikten sıkılınca dört yıl boyunca Mississippi nehrinde çalışan buharlı gemilerden birinde kaptanlık yaptı. Abisiyle batıya gitti; gazete muhabiri olarak çalışmaya başladı. Mark Twain adını ilk kez 1863'te mizahi bir gezi yazısında kullandı. 'Mark Twain' (İngilizcede 'ikiyi işaretle') geminin dibe oturmaması için gerekli su derinliğini ölçen bir gemici terimiydi. 1867'de ilk kitabı The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County(Calaveras İlinin En Hızlı Sıçrayan Kurbağası) yayımlandı. 1870'te kısa ve özlü bir biçimde yaptığı konuşmalarıyla ününü tazeledi. Aynı yıl evlenerek Connecticut'ta Hartford'a yerleşti, üç kızı oldu. Çocuklar ve gençlere yönelik en iyi romanlardan biri sayılan Tom Sawyer'ın Maceraları'nın ardından başyapıtı Huckleberry Finn'in Maceraları'nı yazdı. 1880'lerde bir dizgi makinesine yatırım yaptı ama iflas etti. Kitaplarının geliri ve birçok ülkede yaptığı konuşmalarla borçlarını ödeyebildi. 1906'da başladığı otobiyografisini bitiremeden öldü. Başlıca yapıtları: Tom Sawyer'ın Maceraları (1876); Huckleberry Finn'in Maceraları (1884); Adem ile Havva'nın Cennet Günlüğü (1905); Çalınan Taç(1881), Yurtdışında Bir Serseri (1880) , Mississippi'de Yaşam (1883).