Üç Şairin Tek Şiiri

Dokuz Yayınları
9786052050804

2020 10. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2020 01:38
Fotoğraflar ve mektuplar yakılıp yok edilebilir, yırtılır lime lime, ya anılar? Ya sevilmiş, sevmiş olma gerçeği? Bu nasıl değiştirilebilir ki? Bir kere sevildin, sevdin ve adına sevgili dendi. Mesafeler, aylar, yıllar girer araya ama sen ondan bahsederken bir sıfat ekleyerek daima “sevgili” dersin. İster nefretle, ister hasretle an, onun bir adı vardır.
2021 2. kitabı
Okunma: 27 Mart 2021 18:51
Eser biyografi olarak karşıma çıkmış olsada yazarın bi kaç sayfadan ileriye gitmemiş hayatlarını özetlemesi... Sonrasında Tomris'çe Cemal'ce Turgut'ça Edip'çe kendine has kalemiyle yorumlamış. Her bi sonraki sayfada bi önceki sayfayı okuyormuşum gibi hissettim . Yazar sürekli kendini tekrarlamış durmuş.Çok sıkıcıydı. Kitap hiç akmadı. Hiçbir kitabı yarım bırakma alışkanlığı olmayan biri olarak zar zor paragraf atlayarak bitirebildim.
Bir Tomris Masalı
2021 5. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2021 16:39
Tomris Uyar, nam-ı diğer: Sahip olunamayan kadın. Nazan Arısoy'un kendine has tarzıyla Tomris Uyar'ın Ülkü Tamer, Cemal Süreya,Turgut Uyar ve Edip Cansever ile yaşadığı ilişkileri, yaptığı evlilikleri (Ülkü Tamer ve Turgut Uyar ile), kişiliğini,karakterini bazen Tomris olarak,bazen Turgut olarak ya da Cemal Süreya olarak anlattığı; yarı biyografik,son derece duygusal bir kitap. Genel olarak sevdim ama ne yazık ki yazım ve noktalama hatası çok fazlaydı kitapta. Bağlaç olan de/da'nın yazımı, kelimelerde ki hatalar,noktalama yanlışları çok fazlaydı,bu bakımdan biraz şaşırdım diyebilirim. Edip Cansever ile ilgili bölüm çok kısaydı ama Turgut Uyar bölümüne oldukça geniş yer verilmiş. Keyifli okumalar... #okumakneguzelsey
İlişkiler
Tomris'çeNazan Arısoy · Dokuz Yayınları · 2019828 okunma
Buralardan bir Tomris geçmiş...
2021 92. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2021 22:34
Türü biyografi olsada ben roman okuyormuş gibi hissettim. Akıcı ve bir o kadar etkileyici bir kitaptı doğrusu. Tomris'çe bölümlerini okurken uçtum gittim resmen. Kendini ifade edişleri, beklentileri, hayata bakış açısı bambaşkaydı...Nazan Arısoy 'un birkaç kitabını okudum ve biyografi alanında çok iyi olduğunu düşünüyorum. İnsanları sıkmadan muhabbet eder gibi anlatması çok hoş. Tomris abartılı hayatı sevmeyen, kendi fikirlerine öncelik veren, dış müdahalelere izin vermeyen, aşkını harika bir şekilde yaşayan, edebiyata aşık bir kadın... Daha ne olsun değil mi? Ben çok beğendim... Sizlere de keyifli okumalar dilerim :)
2021 23. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2021 14:00
Bir an, bir gün, ansızın biri gelir ve ruhunuzun açıklık kısmından içeri sızar, kuşatır ve hayatınıza yerleşir. Tüm hikayeniz bu sızma olayından sonra değişebilir.
Tomris'çeNazan Arısoy · Dokuz Yayınları · 2019828 okunma
Deliliğin ve aşkın alanen en hoyrat bildirgesidir..
2024 125. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2024 13:31
Tomris UyarTomris Uyar Ülkü TamerÜlkü Tamer Cemal SüreyaCemal Süreya Turgut UyarTurgut Uyar Edip CanseverEdip Cansever konu edildiği bir aşk hikayesini bitirdikten sonra Tomris'çeTomris'çe içimden gelen Sevil AtasoySevil Atasoy polisiyesi okumak. Aşk kokan satırlar çok güzel amma ve lakin her şeyin fazlası zarar :)) "Şimdi kim bilir nerelerdesin? Uyur mu, uyanık mı? Kederli mi, mutlu mu? Hasta mi, cevval misin, bilmiyorum. Kimin çorak topraklarına yağıyorsun yeşersin, kök salsın diye? Kimin yüzüne bir gülümseme bahşettin? Kimin dudaklarını tutuşturup, kimin başını göğsünle şereflendirdin bilmiyorum. Kimin hayallerindeki başkahramansın?" Edebi kişiliklerin aşkını yaşamaya ve hissetmeye derin derin düşünmeye de hem de. Bu bir aşk kitabıdır. Aşk kokan satırlar, edebiyat, şiir, ruh. Kitapta bahsi geçen şairlerin tümü aşk şairi olduğu gibi düpedüz hepsi ruh hastasıdır:) okuyunca ne demek istediğimi anlarsınız. Okurken kendimi psikolojik durum analizi yaparken buldum. Bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim. Şiir kitabı olarak aldığım kitap basbayağı roman öykü kitabı çıktı ben çok beğendim. Romantik isyankar kişilere tavsiye ederim.
2021 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 16:53
Nazan ARISOY’un Nazım Hikmet ve Cemal Süreya ile ilgili kitaplarını da okudum. Açıkçası bu kitaba nazaran diğer kitaplarından daha çok keyif almıştım. Yazın kalitesini düşük buldum mesela. Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar okuduğumu hissettim. Belki diğerleri de aynıydı, son zamanlarda gerçekten yazın değeri yüksek kitaplar okudum. Bu durum benim kitap lezzeti anlayışımı biraz değiştirmiş olabilir. Bu benim için mutluluk verici. :) Kitap önemli kadın edebiyatçılarımızdan Tomris Uyar’ın yine önemli üç şair ile bağlarını anlatıyor. Biraz kurgu biraz biyografi. Cemal Süreya, Turgut Uyar ve Edip Cansever gibi önemli şairlerimizi aşktan etkileyen bir kadın karakter olarak anlatıyor Tomris’i kitap. Cemal Süreya ‘nın hayatını okurken de şaşırdığım yerler olmuştu bu şairlerin ‘aşk’ a bakış açılarına. Yani gerçekten heyecan, gizem, farklılık, yasak cazip gelmiş, aşk olmuş onlara. Bunlarla beslenmişler ciddi ciddi .. Tomris’te gerçekten güçlü, sahip olunmaz, seçilmez, eyvallahı olmayan bir karaktermiş ve bu durum şairleri etkilemiş. Hikayelerini bilince Cemal Süreya şiirleri çok okudum. Tomris’i bulmak mümkün satırlarında . Cemal Süreya satırlarında Tomris’i ararken, şiirlere bakış açım değişti ve gelişti bu arada, sever oldum şaka maka :)) Bu da yine benim bir kazancım :) Ama derseniz ki, Tomris’i tanıdın mı bu kitapla. Kesinlikle hayır. Ama merakımı uyandırdı ona dair. Kendi ‘gündökümleri’ varmış Tomris Uyar’ın . Yani yazdığı günlükleri. Listeme eklendiler. Diğer kitaplarını tavsiye ederim. Piraye’de Nazım Olmak mesela, sanırım en sevdiğim. Bunu es geçebilirsiniz :)) İyi okumalar :))
·224 syf.·
2021 6. kitabı
Üç şairin tek şiiri Tomris Uyar...Tomris'çe...Kitap her satırıyla buram buram edebiyat.Ülkü Tamer'in gönül gözüyle bakamadığı,Cemal Süreya'nın sahiplenemedigi edebiyat perisi Tomris..Ve herşeyi rafa kaldırmış bir kadının ellerinden tutan Turgut Uyar...Okunmaya,bilmeye ve hissetmeye değer bir eser...
2021 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2021 11:40
Nazan Arısoy' un biyografi kitaplarından dördüncüsünü okudum. Daha önce Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Virginia Wolf kitaplarını okumustum. Sırada Frida var. Diğer kitaplarinı da okuyunca Tomris'çe de aynı şeyi farklı kelimelerle okumak gibi bir şey olduğunu gördüm. Ne yazık ki bu kitabını o kadar beğenmedim. Söz fazla uzadığında konu amacının dışına çıkmış. Cemal Süreya ve Virginia Wolf u çok beğenmiştim. Kitapta yayınlanan fotoğraflar güzeldi. Ama bir şiir ya da şiir alıntısı beklerdim. Türk edebiyat dünyasının içinden bir peri kızıydı Tomris. Üç şairin tek şiiri ama tüm şiir severlerin edebiyat lezzetidir o. Cemal Süreya, Turgut Uyar ve Edip Cansever'den izler bulacağınız onlarla olan bağlantılarını biraz kurgu biraz biyografi olarak bizlere anlatmış. Cemal ve Tomris'i hissedip acaba ben olsam ne derdim ne düşünürdüm diyerek anlatmış. "Cemalce düşünüp hissetmek için Tomris' e baktım uzun uzun cinsiyetin olmadığı bir insanî keşif anlayışıyla " der.
2020 3. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2020 14:50
Yazara ait okuduğum ilk romandı ve sıkılmadan okudum, akıcı ve dili yalın bu biyografik romanın, aynı zamanda gerçek arşivden alınan fotoğraflarla anlatılanları destekler nitelikte olması kitabı daha ilgi çekici yapıyor. Anlatımı sıradan değil , dümdüz anlatıp geçmiyor bizzat empati kurup, tıpkı otobiyografi misali kendinizden parçalar bulmanız mümkün.
İlişkiler

Nazan ArısoyYazar · 14 kitap
Nazan Arısoy 1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Çeşitli kurumlarda Öğretmen, Eğitmen, Üst düzey yönetici asistanı, Müşteri ilişkileri uzmanı ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü pozisyonlarında görev yapmıştır. Babasının gazeteci ve annesinin edebiyat öğretmeni olması yazarı edebiyata sürüklemiştir.