Feyza Hepçilingirler tarafından yazılmış, Türkçe kelimelerin veya cümlelerin nerede nasıl kullanıldığına yönelik büyük bir emek ile hazırlanmış kılavuz niteliğinde, akıcı bir anlatım sahip güzel bir eleştiri ve deneme kitabıdır .
Başta internet ve kitle iletişim araçlarının giderek artması ve küreselleşmenin dur durak bilmemesi Türk dilinde ki bozulmaları da beraberinde getirmektedir.Hepçilingirler bu eserinde Türkçenin bozulmaya yüz tutmasıyla birlikte bilinçli veya bilinç dışı yapılan yanlışları irdelemiştir . Topluma bir şeyler söylemek isteyenlerin, yazarların, sanatçıların, siyasetçilerin ve bir çok alanda tanınmış veya tanınmamış halktan kişilerin günlük yaşamda konuşmalarında ki yanlışları akıcı bir biçimde eleştirerek bizlere sunmuştur .
Haber başlıklarına baktığımızda da özensiz cümlelerin , sırf dikkat çekeceğini düşünerek doğruluğunu veya yanlışlığını düşünmeden halka aktararak halkın da bu yanlışları sorgulamadan bu haberleri izlemesi kaçınılmaz olmaktadır . Sadece konuşmada ki yanlışları değil, yazım ve noktalamada ki yanlışları da açıklamıştır. Dilimiz de önemli bir yere sahip olan atasözlerinin de cümle içinde kullanılırken anlamının dışında farklı yerlerde kullanıldığını görmekteyiz.
Bazı yerlerde yazım yanlışları konusunda da açıklamaya yer vermiştir. Yolları açık olmasın adlı bölümde; her alanda dilimize yerleşmiş yabancı kelimeleri sıklıkla kullandığımızı böyle yaparak Avrupai bir yaşam tarzını benimsemiş görüntüsü verildiğini böyle yaparak Türkçe ‘ye ısınamadıklarını; Osmanlı atalarının yolundan onlardan daha hızlı ilerlediklerini bu yüzden böyle bir başlık kullanılarak tüm gerçeği yüzlerine, yüzümüze tokat gibi vurmuştur.
Bu kitap beni baştan sona etkiledi çünkü bu kadar derin bir gözlem gücüne sahip olmanın her kelime üzerine kafa yormanın ne