Tahmini Okuma Süresi:
4 sa. 18 dk.
Sayfa Sayısı:
152
Basım Tarihi:
Kasım 2015
Yayınevi:
İz Yayıncılık
ISBN:
9786053260936
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

7/10
·152 syf.··
2024 41. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 01 Ağustos 2024 20:19
Rasim ağabeyimi gerek Sezai Karakoç ağabeye muhabbetimden, gerek güzel Müslümanlığından, gerekse de Müslümanlara ışık olacak yazılarından ötürü çokça severim. Okuduğum her fikir kitabında bana çokça ufuklar açmıştır. Ama gelgelelim kısa kısa yazdığı öykülerde benim açamadı gitti. Ya da ben mi kapattım hikayelere karşı kendimi, bilemiyorum... İnsan ilişkilerini, aşkı ve uyumsuzluğu anlattığı hikayelerinde elbet beni etkileyen temaları oldu. Hele hasret kısımları çokta güzel. Ama umum manada beni cezbedemedi ağabeyim. Mühim değil. Bende kıymetinden zerre kaybetmez. Bu vesileyle de duamı bile alır. Rabbim ağabeyime gani gani rahmet eyleye, âmin.
Öykü
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Puan vermedi·152 syf.··
Beğendi
·
2018 480. kitabı
·
10 saatte okudu
·
Okunma: 17 Haziran 2018 01:09
Kısa kısa hikayeler. Kapalı anlamlar. Ama illa ki ruha işleyen bir derinlik. Her hikâyede başka başka şeyler anlatıyormuş ama tek ve çok büyük bir derdi varmış gibi. " Söylesene neredeydin? " Sevgiliyi bekleyiş, özleyiş, arayış, kayboluş. Karışık. Karmaşık.
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
8/10
·152 syf.··
Beğendi
·
2021 12. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 06 Mart 2021 00:17
Selam Sevgili Okurlar, Uzun zaman önce okuyup hâlâ etkisinden çıkamadığım bu güzel kitabın incelemesini sizlere sunuyorum... Uyumsuzlar, yazarın son dönemde kaleme aldığı ve daha eski yıllarda yayımlanmamış öykülerinden oluşuyor. İlk kez içinde olay olmayan daha çok durum hikayelerinin yer aldığı öyküler okudum. Öykü kalıbının dışına muhteşem bir şekilde çıkmış Sevgili Yazar Özdenören... Onun öykülerini okurken zihnimiz zorlanıyor, bir kelimesini dahi tekrar tekrar okuyoruz... Cümlenin içine serpiltirmiş gizemli mesajlar ve okuyucunun heycanını dinginleyecek kapalı anlatımlar mevcut.. Bir yandan bu durum hoşumuza gitmiyor neden bu kadar kapalı bir anlatım diyoruz ama bir yandan da kitabı elimizden bırakamıyoruz.. Yazar, durum hikayelerini bize okuturken kendi içimizde de bir çelişkiye sebep oluyor.. Anlatılanı anlarken gerçekten de anladım mı bu cümleleri diyoruz. Bu yüzden sembollerin perdesini aralamamız gerek..Biz okuyuculara çok görev düşüyor.. Sembollerin gizemine ulaşmak için öylesine bu kitap okunmaz.. Yavaş yavaş okuyup her bir cümle hakkında hatta kelime hakkında tahlil yapmamız gerekiyor. Kitapta zorlandım fakat kitapta işaretlemediğim yer kalmadı.. Yani kitabımız biraz nazlı ama nazını çekersek birçok güzelliğini sunar bize. Ruhunuzu edebiyatla doyurmak istiyorsanız yoğun tasvirli bu güzel eseri okuyabilirsiniz. Hoşçakalın ❤
Edebiyat
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Kısa Öykü Okumaları
8/10
·152 syf.··
Beğendi
·
2022 7. kitabı
·
8 saatte okudu
·
Okunma: 15 Şubat 2022 01:12
Rasim Özdenören'i severek okuyorum. Özdenören'in benzersiz üslubuyla insan hallerini, aşkı ve uyumsuzları anlattığı kısa öykülerden oluşan öykü kitabı, kısa öykü severler için okunması gereken eserler arasında.
Edebiyat
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
10/10
·152 syf.··
Beğendi
·
2017 5. kitabı
·
10 günde okudu
·
Okunma: 23 Ocak 2017 22:08
Kısa kısa öykülerin olduğu harika bir eser . Özlemeyi sevdiren sevgili uğruna beklemenin külfet değil bir mükafat olduğunu anlatan muhteşem bir eser... Özlenen eğer sevgili makamında ise özlemek güzeldir diyor ... yedi güzel adam dan biri
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Puan vermedi·152 syf.··
2026 16. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 03 Şubat 2026 11:20
Bu öykülerde yapay bir gerilim ya da büyük bir isyan yok. Sadece hayatın kendi akışındaki o küçük hüsranlar var. Yazar sanki yıllar öncesinden kalma bir mektubu açmış gibi sıcak ve samimi bir dille konuşuyor bizimle. Uyumsuz olmak burada bir dünya görüşü değil sadece iki insanın kalbinin bir türlü aynı ritimde atamaması demek. Eğer hayatında birine çok yakınken aslında ona ne kadar uzak olduğunu hissettiğin bir an olduysa bu kitaptaki o kısa ve öz cümleler tam da senin o anki duyguna karşılık geliyor.
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Rasim Özdenören denilince
8/10
·152 syf.··
2018 6. kitabı
·
24 saatte okudu
·
Okunma: 27 Temmuz 2018 18:45
Rasim Özdenören, her zamanki gibi bu eserinde de olayları değil durumları öyküleştirmiş. Yoğun olarak kullandığı tasvirler, imgeler yazarın sık kullandığı, hatta hep kullandığı bir yol diyebilirim. Kitaba başladığımda ilk önce kendimi olay akışına dahil edemesem de zaten olay akışı aramamam gerektiğini anladım. Öykülerde ilerledikçe oluşan atmosfere katılmamak, üzerinde düşünmemek ve gözde canlandırmamak imkansız. Verilen mesajları alabilme ümidiyle tavsiye edilir. Kesinlikle. "Bunlar değildi benim belleğime çağırmak istediğim görüntüler.." syf 107
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Puan vermedi·152 syf.··
2022 23. kitabı
— Nerdeydin? — Seni aradım. — Buldun mu, bulabildin mi? —Arıyorum. Seni arıyorum. Hep arıyorum. Rasim Özdenören’in okuduğum ilk kitabı. Çok geç tanımış olmanın pişmanlığı var içimde. Üslubu öylesine güzel ki ruhunuzu dinlendirecektirecektir. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)
1000Kitap
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Puan vermedi·152 syf.··
2023 65. kitabı
·
16 saatte okudu
·
Okunma: 01 Ekim 2023 14:08
Henüz kitabı bitirmedim ama yazma isteği filizlendi içimde. Çok farklı bir dili varmış Rasim Özdenören’in. Daha kolay, akıp giden bir şey beklerken her öyküde birçok yeri tekrar tekrar okudum. Bu kapalı anlatımı seviyorum o yüzden bu kitabı da sevdim. Bazı öyküleri, yaşanmışlık olmadığından ve konu çok da derinleşmediğinden anladığımı söyleyemem. Ben en çok ‘Balkondaki Fısıltı’yı sevdim. İnsan, kendine mutlaka bir öykü bulur bu kitabın içinden. Tavsiye ederim :)
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma
Puan vermedi·152 syf.··
2023 8. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 20 Ocak 2023 15:55
Rasim Özdenören'in 23 farklı hikâye ile yazdığı her bir hikâyeyi anlamak için pür dikkat ile okuyup anlaşılması gerekiyor aksi takdirde tam olarak ne anlatıldığı tam olarak anlaşılması zor.Benim beğendiğim hikâye; 'Olmayan Bir Kentin Sokaklarında' :"Devasa betorname binaların yüzü mağmum, yaslı ve terk edilmiş bir kentin hüznünü yansıtıyordu. Soluk izlenimler... Solgun yüzler... Otobüs kentin boş binaları arasında,mezar taşlarını yalayarak başıboş dolanıyordu. Firavunlar ortada fink atıyor,yerlere sarkan mumyalı sargılarının içinde görünmeyen ağız boşluklarıyla sırıtıyorlardı... Okuyan herkese kendisine hitap edecek bir hikâye olur diyelim,iyi okumalar
UyumsuzlarRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 2015509 okunma

Yazar Hakkında

Rasim ÖzdenörenYazar · 51 kitap
Rasim Özdenören, Türk öykü ve deneme yazarıdır. İlk ve orta öğrenimini Maraş, Malatya, Tunceli gibi Güney ve Doğu şehirlerinde tamamladı. İ.Ü. Hukuk Fakültesini ve İ.Ü.Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak çalıştı. Bir ara araştırma amacıyla ABD'nin çeşitli eyaletlerinde, 1970-1971'de iki yıl kadar kaldı. 1975 yılında Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine geldi. Aynı bakanlıkta bir yıl da müfettişlik yaptı. 1978'de istifa ederek ayrıldığı devlet memurluğuna bir süre sonra tekrar döndü. Çok Sesli Bir Ölüm ve Çözülme adlı hikayeleri ayrıca TV filmi yapılmış, bunlardan ilki, Uluslararası Prag TV Filmleri Yarışmasında jüri özel ödülünü almıştır. Rasim Özdenören'in, Türk edebiyatında adını duyurmaya başladığı yıllar, köy romancılığının etkisinin artık azalmaya başladığı, varoluşçu yazarların etkisinin daha fazla hissedildiği yıllardır. O yıllarda roman ve öykü yazarları genel olarak Batı kaynaklı bir anlayışla, sanki dışarıdan bakan bir gözle eserlerini yazmışlardır. Özdenören ise daha çocukluğunda Anadolu'nun birçok ilini gezerek, orada yaşayarak, köyünü, kasabasını, şehrini tanıyarak, kendisine ';ayrıntı avcısı' dedirtecek bir özellik ve güçlü bir tasvir yeteneğiyle, insanın evrensel yanlarını öne çıkararak yazmıştır öykülerini. Yazar, gençliğinin ilk yıllarından itibaren kendine edebiyatı ciddi bir meşale olarak seçen insanlardan oluşan bir arkadaş grubuna dahil olmakla, sonraki yıllarda şekillenecek edebi şahsiyeti için çok önemli bir zemin bulmuştur. Bu arkadaş grubu Özdenören'in anlaşılmasında kilit konumdadır. Çünkü Özdenören'in okumaları, edebi ilgileri büyük oranda bu arkadaş grubunda şekillenmeye başlamış; sonraki yıllarda tanıştığı Sezai Karakoç'un etkisiyle bir bütünlük kazanmıştır. Özdenören'in Amerika'ya gidip orada iki yıla yakın bir süre kalması vesilesiyle çağdaş dünyanın en önemli merkezini tanımasının da eserlerine olumlu yansımaları olmuştur. O, yerli olmak nedir, bu nasıl gerçekleştirilir, sorularının cevabını öyküleriyle vermiş bir yazardır. Hikayelerinin kahramanları, çevremizde rahatlıkla görebileceğimiz, dokunabileceğimiz kişilerdir. Rasim Özdenören, gerek denemelerinde gerekse öykülerinde, meselenin anlatmak olduğunu ilk öykülerinden başlayarak kavramış bir yazardır. O, İslami kimliğiyle tanınan bir öykücü olmasına rağmen öykülerinde hiçbir zaman, dönemindeki birçok yazarda görüldüğü gibi, inandığı şeyleri okuyucusuna dayatmamış, vermek istediği mesajı öyküyü örselemeden, akışı ve yapıyı bozmadan anlatmayı bilmiştir. Anlatırken de dili ustaca kullanmış, yer yer de adeta şiir yazmıştır.