Malcolm Lowry
1957 yılında kırk sekiz yaşındayken intihar eden ünlü İngiliz romancı Malcolm Lowry, kısa süren yaşamının tümünü ölüme varacak bir yarış gibi yaşadı. Sıkıntılarından, birbirine eklenen alkol ve delilik nöbetlerinden kaçarcasına dünyanın pek çok köşesine gitti. Yaşa­­möyküsünü kaleme alan Douglas Day’e göre Lowry alkolik olduğu için delirmedi, deli olduğu için alkole sığındı. Lowry’nin 1936-1944 yılları arasında damıta damıta yazdığı Yanardağın Altında, 20. yüzyılın en önemli romanlarından biri. Lowry’nin Mel­ville, Conrad ve Fitzgerald gibi ölümsüz yaratıcılar arasına girmesini sağlayan Yanardağın Altında için Fransız yayımcı Martin Nadeau şunu söylüyor: “Yanardağın Altında, dünyayı peşinden gidenler ve diğerleri diye ikiye ayıran bir ‘kült roman’dır.”
464 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1974

464 syf.
10/10 puan verdi
İncelememe kitabı okumanın epey zor olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Okumanın zorluğu cümlelerin karmaşıklığından ya da derinliğinden değil de, kurgunun biçiminden kaynaklı. Kitapla ilk Barış Bıçakçı’nın Seyrek Yağmur kitabında karşılaşmıştım, o zamandan beri okumak istediğim bir kitaptı. 9 yılda tamamlanan bu kitapta geçen olaylar 1
Puan vermedi
Hugh'un aptal çayır yer adları üzerine söylediklerine ben de güldüm ama hiçbir şey beni Malcolm Lowry'nin başyapıtı Yanardağın Altında'nın geçtiği Meksika şehri Quauhnahuac'ın güzelliğine ve dehşetine hazırlayamazdı. Elbette bu romanı daha önce de duymuştum ama bir arkadaşım bana 20. yüzyılın en iyi kitaplarından biri olarak
464 syf.
Puan vermedi
İngiliz yazar Malcolm Lowry’nin 1947 yılında yayımlanan eseri Yanardağın Altında, İngilizce yazılmış en iyi eserlerden biri kabul ediliyor. Eserde Lowry, kendi hayatını ve hezeyanlarını anlatımış. Yazar başta alkol sorunu ve eşiyle problemleri olmak üzere, gençliğini, siyasi yönelimlerini ve tüm çatışmalarını, alışılagelmişin dışında bir metinle
Yanardağın AltındaMalcolm Lowry · Can Yayınları · 2017106 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.