Bugün imkansız bir aşkın romanıyla geldim. Zamana meydan okuyan, tüm zorlukları aşan.
Yıl 1807, yer Hollanda, Gloria Malikanesi.
Emily, eski işvereni taşınırken hasta kardeşine bakabilmek ve annesinin mezarından uzak kalmamak için geride kalarak evin yeni sahibinin yanında çalışmayı düşünür. Ama hayalleri ne yazık ki, evin yeni sahibi Arthur ve eşi Hannah geldiği anda biter. Hannah onu görür görmez açıkça kovar. Nereye gideceğini bilemeyen Emily ise gizlice evde kalmaya devam eder.
Onun durumuna acıyan Arthur ise, ona yeni bir iş bulur. Bu sürede evde kalmasına izin verir. Ama farkındadır ki, Emily kendine aşık olmak üzeredir ve o yılların yorgunluğunu üzerinde taşıyan bir adamdır. Üstelik evli ve çocukludur.
Yine de ikisi kalplerinin çağrısına karşı koyamazlar. Hannah ise ilk günden tehlikeyi hissetmiş ve her adımda onları ayırmak için elinden geleni ve hatta yardım alarak daha fazlasını yapmıştır.
Emily, artık başka bir evde çalışsa bile, Hannah onu bulup, kötülüklerine kötülük katar. Aslında belki de yaptığı yasak olanı daha cazip hale getirmektir. Ama Hannah bu yaptığının hiç farkında değildir.
Kimsesiz ve çaresiz Emily ve zorla yaptığı evliliğe mahkum kalan Arthur acaba kavuşabilecek midir? Onların aşkınin bedeli ne olacaktır?
Acılarla dolu bir aşk hikayesi okumak isterseniz Yediveren Kışı aradığınız roman.