Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yirminci Asrın Başlarında Alem-i İslam ve Japonya'da İslamiyet'in Yayılması

Abdurreşid İbrahim

Yirminci Asrın Başlarında Alem-i İslam ve Japonya'da İslamiyet'in Yayılması Hakkında

Yirminci Asrın Başlarında Alem-i İslam ve Japonya'da İslamiyet'in Yayılması konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Ben çoktan beri bu kadar samimi, bu kadar tesirli bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum.” Mehmet Akif Ersoy Abdürreşid İbrahim, Osmanlının son döneminde önemli izler bırakmış, Mehmed Akif gibi birçok isme ilham kaynağı olmuş, Müslüman dünyanın ufkunu Uzak Doğuya kadar genişletmiş, İslâm’ın Japonya’da tanınması ve yayılması yolunda çok büyük emek sarfetmiş bir isim… Elinizdeki kitap, Tatar topraklarından başladığı hayat yolculuğunda Asya’nın neredeyse tamamını gezmiş, İslâm dünyasının birçok diyarını bizzat görmüş bu ismin, 1907-1910 yılları arasında Asya’da yaptığı seyahatların notlarını içeriyor. Aynı zamanda hem bir seyahat kitabı, hem de hatırat niteliği taşıyan kitapta, Orta Asya, Moğolistan, Japonya, Çin, Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Hindistan ve Hicaz intibaları anlatılıyor. Özellikle o günlerin Japonyası, bugün dahi benzeri olmayan usta bir gazetecilik diliyle tanıtılıyor. Uğradığı her beldede Müslüman arayan ve onların problemlerini, dertlerini araştıran yazar, çok çarpıcı tesbitlerde bulunuyor. İslâm dünyası ve Doğunun yüzyıl önceki haline ışık tutan kitapta, bugünün insanlarının, özellikle genç dimağların alacağı çok ders var…
Derleyen:
Mehmed Paksu
Mehmed Paksu
Tahmini Okuma Süresi: 26 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 928Basım Tarihi: 21 Mayıs 2012Yayınevi: Nesil Yayınevi
ISBN: 9786051312163Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Reklam

Yazar Hakkında

Abdurreşid İbrahim
Abdurreşid İbrahimYazar · 4 kitap
Japonya'da İslam'ın resmi düzeyde tanınması konusunda yaptığı faaliyetler ile bilinir. Önce Rusya Müslüman Türklerini birleştirme çabalarıyla tanındı. Rusya'daki Türkleri Türkiye'ye göç etmeye özendirdi. Bu girişimlerinde büyük ölçüde başarı sağladı. Uzun seyahatlere çıktı ve çok maceralı bir hayat sürdü. Hayatını Müslümanlığı yaymak için seyahatler yapmaya adamıştı. 1912’de Osmanlı vatandaşı oldu. Seyahatlerini "Alem-i İslam" adlı eserinde Osmanlı halkına anlattı; verdiği konferanslar büyük ilgi gördü. Süleymaniye Kürsüsünde adlı ünlü eserinde şair Mehmet Akif’in halka hitap ettirdiği kişi, Abdürreşid İbrahim’dir. Detaylar için: tr.wikipedia.org/wiki/Abd%C3%BCr...