Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Bütün farkındalığımız ve mantığımıza rağmen yalnızca kabul görmüş olduğu için çiğnemek istemez miyiz bazı kuralları?”
Reklam
Hep derim:bazen kuralları çiğnemek gerekir.kurallar koyar,sonra onları çiğnerim.
Bazen kuralları çiğnemek gerekir. Kurallar koyar, sonra onları çiğnerim.
Sayfa 71
Kuralları çiğnemek için bazen geçerli sebeplerimiz vardır. Kütüphanede bile...
Sayfa 39 - Uçanbalık Yayınları, 2017Kitabı okudu
Ne yaptığı sorulduğunda Fleming: “Mikroplarla oynuyorum(…) kuralları çiğnemek ve daha önce kimsenin düşünmediği bir şeyi bulabilmek çok güzel bir şey” demiştir …….. ama sırf ne olacığını görmek için çeşitli değişiklikler yapma hevesi ikisinin ortak noktasıdır …. Fleming de Delbruck de Nobel Ödülü almış bilimcilerdir.
Reklam
"Bazen," dedi, "Allah' a ulaşabilmek için onun koyduğu kuralları çiğnemek de gerekebilir. Yollar bir araçtır, amaç değil..."
Sayfa 291 - İnkılapKitabı okudu
Elimiz sonbahara uzanmıyordu. Sınıfın dışındaki ihtişam bize yasaktı. Başlarımız kitaplarımıza eğilmişti. Öğretmen soru sormuştu. Sonra şöyle dedi: Sırayla. Başımızı kaldıramazdık. Güneşi seyretmek, kuralları çiğnemek anlamına geliyordu. Bahçedeki köşkü izlemek de suçtu, notumuz düşerdi.
Akıllıca olan kuralları çiğnemek ama yine de hayatta kalmayı başarabilmekti.
“Güçsüzler kural yapacak güçleri olmadığı için kendi çıkarlarını koruyacak olanağı bulamazlar. Bu şekilde bir kenara itilmişler, eğer güçlü olmak istiyorlarsa, mevcut kuralları çiğnemek zorunda kalırlar. Thrasymachus’a göre, ‘hakkaniyet’ diye bir şey yoktur. Hakkaniyet güçlünün menfaatlerini koruyan duruma verilen isimdir. Kimin söylediğini bilmiyorum, ama, ‘Hak güçlünündür,’ veya, ‘Güçlü olan haklıdır,’ diye bir söz vardır. Bu Thrasymachus’un düşüncesini temsil ediyor. “Thrasymachus, hakkaniyet kavramının halk arasında güçlü bir kavram olarak süregittiğini söyler. Çünkü insanlar bir düzen isterler, belirginlik isterler. Ve hakkaniyet kavramı nesilden nesile aktarılırken güçlünün çıkarını korumak üzere inşa edilmiş olduğu unutulur, farkına varılmadan yeni nesillere bu kavram olduğu gibi öğretilir.
Sayfa 180 - Remzi Kitapevi 16.Basım Kasım 2001Kitabı okudu
Reklam
Özgür olduğunu göstermekle kuralları çiğnemek arasındaki farkı ayırt etmek..
"Sadece yapılmaması gerektiğini bildiği için o yanlış ya da aptalca şeyi yüzlerce kez yapmamış insan var mıdır? Bütün farkındalığımız ve mantığımıza rağmen yalnızca kabul görmüş olduğu için çiğnemek istemez miyiz bazı kuralları?"
Sayfa 10 - Karbon KitaplarKitabı okudu
Yanına Kar Kalmak Üzerine
Yanına kâr kalmak kurallara bağlı olduğundan, kural içeren neredeyse tüm eylemlerimizde böyle bir imkân vardır. "Neredeyse tüm" diyorum zira kimse kadiri mutlak bir ilahın ya da doğanın koyduğu kuralları hile hurdayla ihlal edemez. Üç hafta nefes alamamak ya da yerçekimi kanununu alt etmek kimsenin yanına kâr kalmaz; bunlar çiğneyip yanımıza kâr kalmasına dahi kalkışamayacağımız kurallardır. Mevzubahis kural ancak insan elinden çıkmaysa onu çiğnemek yanınıza kâr kalabilir.
"Sadece yapılmaması gerektiğini bildiği için o yanlış ya da aptalca şeyi yüzlerce kez yapmamış insan var mıdır? Bütün farkındalığımız ve mantığımıza rağmen yalnızca kabul görmüş olduğu için çiğnemek istemez miyiz bazı kuralları?"
161 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.