İyi Yaşam
Tutarlı bulgulardan biri, bazı ülkelerdeki insanların ortalama olarak diğer ülkelerdeki insanlardan daha mutlu olduğudur. Bu farklılıklar hiç de az değildir. Örneğin, 2020 Dünya Mutluluk Raporu'nda , en üstteki ülkenin (Finlandiya) 0'dan 10'a kadar giden bir ölçekte ortalama 7,9 ve en alttaki ülkenin (Moldova) ortalama ,5,8 olması şaşırtıcı bir farktır. Gerçekten de genlerin yanı sıra yaşadığınız yer mutluluğunuzun en büyük belirleyicisi olabilir.
Sayfa 495·Kitabı okudu
Komünist SSCB'nin Yerel Dilleri Yaşatma Siyaseti
Çarlık Rusyası Milletler hapishanesi olarak bilinirdi. Ekim Devrimi’nden hemen sonra Rusya’nın her yerinde Cumhuriyetler kurulmaya başlandı. İlk etnik özerk Cumhuriyet 28 Kasım 1917’de kurulan
Reklam
Marx ve Engels,
(...) Ortadoğu ve Balkanlar'daki kilit noktaları ellerine geçirmek, Boğazları ve Türkiye'yi paylaşmak için dövüşen Avrupalı güçler arasındaki çelişkiler yumağının ve Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Balkanlar'daki ulusal bağımsızlık hareketlerinin yol açtığı çatışmaların yattığı görüşündeydiler. O sıralar Yunanistan, Sırbistan ve belli bir dereceye kadar da Moldova ve Lehistan gerçek bağımsızlıklarını kazanmıştı ve Türkiye'yle en son bağımlılık kalıntılarını koparmaya çalışıyorlardı. Bulgaristan, Makedonya, Hersek ve Arnavutluk, Türk boyunduruğu altında kalmıştı. Durum, başta gelen Avrupa ülkeleri İngiltere, Fransa, Avusturya ve Rusya'nın bu ülkeleri ve Türkiye'yi kendi nüfuzları altına alma çabalarıyla daha da karışmıştı.
Sayfa 300·Kitabı okudu
İthal edilmeyen ne kaldı?
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü Müdürlüğü var. Bu birim, Dünya Bankası ile uygulanan Tarımsal Araştırma Projesi çerçevesinde ve onların mali
Sayfa 175 - İTHALAT - İthal edilmeyen ne kaldı?·Kitabı okudu
2025 itibariyle Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeler; 🇦🇷 Arjantin - 90 gün
AKP iktidarında Türkiye, hayvancılıkta da her yönüyle dışa bağımlı hale getirildi. Hayvancılık yapmak isteyen birisi işe hayvan ithal etmekle başlıyor. Süt hayvancılığı yapanlar damızlık düve, besicilik yapanlar besilik dana ithal ediyor. Küçükbaş hayvancılık yapanlar damızlık koyun ve keçi ithal ediyor. Kanatlı sektörüne girenlerse yine damızlık ithal ediyor. Hayvanı ithal etmekle iş bitmiyor. Hayvanı beslemek için yem vermeniz gerekiyor. Yem hammaddesinin yüzde 60-70'i ithalatla karşılanıyor. Zaman zaman saman bile ithal ediliyor. Sonra hayvanlara çoban lazım, bakıcı lazım. O da ithal. Moldova'dan, Afrika'dan son yıllarda Suriye'den çoban ithal ediyoruz. Hayvanınız hastalandı, aşı yapmanız gerekiyor, ilaç tedavisi uygulayacaksınız. O da ithal. Verimli ırk elde etmek, süt verimini, et verimini artırmak için kullanılan sperma da ithal. Her şeyi ithal ederek yapılan "fason hayvancılıkla" bir yere varmak mümkün değil. Bu nedenle süt ürünleri ve et ithalatı da kaçınılmaz hale geliyor. Bu kadar ithalata ilâve olarak kırmızı et ithal ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gittiği ülkelerde "sizden et alalım" diye söze başlıyor. Sırbistan'dan, Bosna Hersek'ten hatta Sudan'dan bile et alıyoruz. Bir zamanlar Ortadoğu'nun kırmızı et ve canlı hayvan tedarikçisi olan Türkiye, bugün Kurban Bayramları'nda keseceği kurbanın bile bir bölümünü ithal ediyor. İthalat olmasa dini vecibeler yerine getirilemeyecek.
Sayfa 11 - Önsöz·Kitabı okudu
Reklam
187 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.