Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kitapsever, tutkun. Kitapları seçip alırlar ama kafalarına koydukları kitaba sahip olmak için her fedakârlığa katlanırlar. Sahip oldukları kitaplardan başkalarına övgüyle bahsetmekten hoşlanırlar.
Lakin ben nerdeyim? Zamanın neresinde? Hangi sarmaşıklar sarıp sarmaladı beni? Böcek sesleri dediğin, gecenin geç vakitlerinde tıkır tıkır kitapları yiyip duran kitap kurtları mı? Ben miyim?
Reklam
-Benimki en zararsızı. Kitapsever, tutkun. Kitapları seçip alırlar ama kafalarına koydukları kitaba sahip olmak için her fedakârlığa katlanırlar. Sahip oldukları kitaplardan başkalarına övgüyle bahsetmekten hoşlanırlar. -Ne güzel... Kim bilir ne çok kitabınız vardır. -Bir zamanlar vardı. -Sonra... -Eşim istemedi. Haklı kadın. Neredeyse kitaplarla yatar kalkar olmuştum. Tıbbiyeyi bile zor bitirdim. Evin her yanı kitap. Raflar tavana kadar. Odalar, köşeler, sedir altları, yani nasıl desem. Kadın haklı.
GÜN IŞIĞI NEREYE
Bu kitapları kimler yazmıştı, kimler ciltlemişti? Nasıl, nereden, ne zaman buraya gelmişler, bu dolaba girmişlerdi? Niçin bu kadar yalnız kalmışlardı?
Bu kitapları kimler yazmıştı, kimler ciltlemişti? Nasıl, nereden, ne zaman buraya gelmişler, bu dolaba girmişlerdi? Niçin bu kadar yalnız kalmışlardı. Ve ne kadar çoktular.
Sonra o kış gecelerini. Başımı dizine koyup da okuduğu kitapları dinlediğim...
Reklam
Her şey yerli yerinde. Güzel. Lakin ben nerdeyim? Zamanın neresinde? Hangi sarmaşıklar sarıp sarmaladı beni? Böcek sesleri dediğin, gecenin geç vakitlerinde tıkır tıkır kitapları yiyip duran kitap kurtları mı? Ben miyim?
Zinnureee... Vay, vaaaay... Amma da büyümüşsün. Ne de güzel olmuşsun demez miydi? Anamı, babamı, dalından düştüğüm dut ağacını sormaz mıydı? Sonra o kış gecelerini. Başımı dizine koyup da okuduğu kitapları dinlediğim, babamla Rauf Bey'in tesbihlerini çeke çeke sohbet ettikleri, mangala gömülü patateslerin kebap olduğu, karın kapı önlerine diz boyu yığıldığı, rüzgârın pencerelerde ninni söylediği kışları. Uzun kışları. Kısacık yarı yıl tatillerini. Saklambaçları, dizlerde, dirseklerde açılan yaraları.
Sağ olasın Tanpınar. Her şey yerli yerinde. Güzel. Lakin ben nerdeyim? Zamanın neresinde? Hangi sarmaşıklar sarıp sarmaladı beni? Böcek sesleri dediğin, gecenin geç vakitlerinde tıkır tıkır kitapları yiyip duran kitap kurtları mı? Ben miyim?
Benimki en zararsızı. Kitapsever, tutkun. Kitapları seçip alırlar ama kafalarına koydukları kitaba sahip olmak için her fedakârlığa katlanırlar. Sahip oldukları kitaplardan başkalarına övgüyle bahsetmekten hoşlanırlar.
Reklam
Her şey yerli yerinde. Güzel. Lakin ben neredeyim? Zamanın neresinde? Hangi sarmaşıklar sarıp sarmaladı beni? Böcek sesleri dediğin, gecenin geç vakitlerinde tıkır tıkır kitapları yiyip duran kitap kurtları mı? Ben miyim?
Her şey yerli yerinde. Güzel. Lakin ben nerdeyim? Zamanın neresinde? Hangi sarmaşıklar sarıp sarmaladı beni? Böcek sesleri dediğin, gecenin geç vakitlerinde tıkır tıkır kitapları yiyip duran kitap kurtları mı? Ben miyim?
Sizinkisi hangi sınıfa giriyordu. Benimki en zararsızı. Kitapsever, tutkun. Kitapları seçip alırlar ama kafalarına koydukları kitaba sahip olmak için her fedakârlığa katlanırlar. Sahip oldukları kitaplardan başkalarına övgüyle bahsetmekten hoşlanırlar. Ne güzel... Kimbilir ne çok kitabınız vardır. Bir zamanlar vardı. Sonra.. Eşim istemedi. Haklı kadın. Neredeyse kitaplarla yatar kalkar olmuştum. Tıbbiyeyi bile zor bitirdim. Evin her yanı kitap. Raflar tavana kadar. Odalar, köşeler, sedir altları, yani nasıl desem. Kadın haklı. Doktor böyle "kadın haklı, kadın haklı" dedikçe bir eli ikide bir koyuncebindeki kanyak şişesine gidiyor ama güç bela engelliyor bunu. Münakaşa, münakaşa, tadımız tuzumuz kalmadı. Ve bir gün, yani o kaçınılmaz kriz ânı gelip çattı. - Nasıl? Çekti beni bir kenara, o zamana kadar görmediğim bir kararlılıkla: "Yahya" dedi. "Tercihini yap... Ya sen, ya da kitapların."
Bu kitapları kimler yazmıştı, kimler ciltlemişti? Nasıl, nereden, ne zaman buraya gelmişler, bu dolaba girmişlerdi? Niçin bu kadar yalnız kalmışlardı. Ve ne kadar çoktular.
Babamın kütüphanesi mesleğine bağlı olarak tarih kitaplarından oluşuyor. Hatırat da toplamış. Sonra seyahat kitapları falan. Annemin kütüphanesi esasen şiir, ardından roman-hikâye ve tabiatıyla edebiyat tarihi, deneme, eleştiri. Dergi de alırdı annem. Her ay bir iki edebiyat dergisi.
320 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.