Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ve yine bu ayeti okuyunca kimler Allah için harcadığını farkına varıyor!!
"İnsan için, ancak çalıştığının karşılığı vardır." Necm Sûresi, 53:39. "Altını ve gümüşü biriktirip de onu Allah yolunda harcamayanları acı bir azapla müjdele." Tevbe Sûresi, 9:34
Sayfa 820Kitabı okudu
Aslında İslâm hiç kimseye doğuştan bir ayrıcalık vermez. Günümüzdeki "Ehl-i Beyt" kavramı bile Yahudilikteki seçilmiş kavim inancının bir benzeridir. İslam'da seçilmiş, kutsal bir aile yoktur. "En üstün olanınız Allah'tan en çok sakınanızdır" [Hucurat/13] ayetinin bildirdiğine göre, İnsanı bir diğerinden üstün kılan yönü; ilmi, ameli ve güzel davranışlarıdır. Yine "Her insan ancak çalıştığının/yaptığının karşılığını alır" [Necm/39]. Herkesin saygınlığı yapıklarına bağlıdır. Peygamber de dâhil olmak üzere hiçbir aile, sülale ayrıcalıklı değildir. Peygambere yakın olmanın onun sülalesine mensup olmakla alakası yoktur. Nitekim Nuh'un iman etmeyen oğlu için Allah "o senin oğlun değildir" [Hud /45-6] buyurmuştur.
Sayfa 206 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder." (Necm Suresi 39. Ayet)
Sayfa 526 - Diyanet işleri başkanlığı yayınlarıKitabı okudu
"İnsana ancak kendi yaptığının karşılığı verilir." (Necm, 39)
53/Necm Suresi
39. Ve gerçek şu ki, insan için çalışmasından başka bir şey yoktur. 40. Ve onun çalışması yakında görülecektir. 41. Sonra karşılığı kendisine eksiksiz olarak verilecektir. 42. Sonunda dönüş yalnızca Rabb'inedir.
Necm Sûresi 38-44. Âyetler
38. Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez. 39. İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder. 40. Ve çabasının karşılığı ileride mutlaka görülecektir. 41. Sonra kendisine karşılığı tastamam verilecektir. 42. En sonunda yalnız rabbine varılacak- tır. 43. Güldüren de O'dur, ağlatan da. 44. Öldüren de O'dur, yaşatan da.
Sayfa 526Kitabı okudu
Reklam
''Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez.'' "İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder." Necm/38-39
Sayfa 565Kitabı okudu
İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder. Ve çabasının karşılığı ileride mutlaka görülecektir. Sonra kendisine karşılığı tastamam verilecektir. Necm Sûresi 39-41. Âyet
Kur’an’dan..
“Ve insana uğrunda çaba gösterdiği dışında bir şey verilmeyecektir.” (Necm sûresi, 39)
Sayfa 17 - Bir yayıncılık
بسم الله الرحمن الرحيم لَيْسَ لِْ۫لاِنْسَانِ اِلاَّ مَا سَعٰى ٭ كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لاَ تُسْرِفُوا “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.” Necm Sûresi, 53:39.
Sayfa 60 - RnkKitabı okudu
Reklam
"İnsana ancak kendi çalışmasının karşılığı vardır." (Necm suresi 53/39) Onlar Hz Peygamber (s.a.v ) ın sözünüde unutuyorlar : " Akıllı kişi, kendisine yüksek görmeyip ölümden sonrası için çalışan kişidir. Ahmak kimse ise kendini boş duyguların peşine takan ve Allah hakkında kuruntular besleyen kimsedir. "
Necm (53/39-41)
İnsana uğrunda çaba gösterdiği dışında bir şey verilmeyecektir ve zamanı geldiğinde kendisine çabası(nın gerçek anlamı) gösterilecek ve sonra ona tam karşılığı verilecektir.
Kuran'dan Ayetler - 536 (Necm Suresi)
﴾39﴿ İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder. ﴾40﴿ Ve çabasının karşılığı ileride mutlaka görülecektir. ﴾41﴿ Sonra kendisine karşılığı tastamam verilecektir. ﴾42﴿ En sonunda yalnız rabbine varılacaktır. ﴾43﴿ Güldüren de O’dur, ağlatan da. ﴾44﴿ Öldüren de O’dur, yaşatan da. ﴾45-46﴿ Rahime atıldığı zaman nutfeden (embriyo) erkeğiyle dişisiyle iki cinsi yaratan da O’dur. ﴾47﴿ Öteki yaratma da (öldükten sonra diriltme) O’na aittir. ﴾48﴿ Çok veren de O’dur, az veren de. ﴾49﴿ Şi‘râ yıldızının rabbi de O’dur. ﴾50﴿ Eski Âd kavmini helâk eden de O’dur. ﴾51﴿ Semûd’u da öyle. Hem de geriye bir şey bırakmadan! ﴾52﴿ Bunlardan da önce Nûh kavmini. Çünkü onlar çok zalim ve çok azgın idiler. ﴾53﴿ Altı üstüne getirilmiş şehirleri de O helâk etti. ﴾54﴿ Onları üzerilerine yağan felâketlere gömdü! ﴾55﴿ Artık rabbinin hangi nimetlerinden şüphe duyabilirsin? ﴾56﴿ Bu (Kur’an) da önceki uyarıcılar gibi bir uyarıcıdır. ﴾57﴿ Artık yaklaştı o yaklaşmakta olan. ﴾58﴿ Onu Allah’tan başka ortaya çıkaracak yoktur. ﴾59﴿ Yoksa bu haberi tuhaf mı buluyorsunuz? ﴾60﴿ Ağlayacağınıza gülüyorsunuz! ﴾61﴿ Ve gaflet içinde oyalanıp duruyorsunuz. ﴾62﴿ Haydi artık Allah için secdeye kapanıp kulluk ediniz.
EMANET VE EHLİYET İLMİHALİNDEN-İSLAM FIKHININ KAYNAKLARI-SÜNNET
32 Önce sünnet kelimesi üzerinde duralım. Lugat manası; "adet, makbul olsun veya olmasın takip edilen yol, yüz, yahut yüzün görünen kısmı, siret, tabiat" manalarına gelir. Cahiliyye döneminde Araplar "Sünnet" kelimesini takip edilen (çiğnenmiş) yol manasına kullanıyor ve biliyorlardı. Sahabe-i Kiram, Resûl-i Ekrem
1.420 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.