Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nur Nişancı

Nur Nişancı
@nur_nisancii
Nur Nişancı
Nur Nişancı
Evi Nepal'de kalmış Slovakyalı salyangozdur ruhum..
öğretmen
Bartın Üniversitesi
Ankara
45 okur puanı
Ocak 2022 tarihinde katıldı
“İnsanın bu dünyadaki bütün çalışması köpükten öte bir şey değil. İnsan kendine faydası olacak hayvanları evcilleştirip düşmanca davrananları yok etti, toprağın yabani bitki örtüsünü temizledi. Ama sonra insan yok oldu ve ilkel hayat geri dönüp onun elleriyle yaptığı her şeyi sildi süpürdü.”
Sayfa 10 - kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
saygı ve şükranla
“Yıllar hızla gelip geçiyor. İnsanlar gibi uluslar da birbirinden ilginç pek çok öyküyü yaşayıp geçiriyor. Eşekli Kütüphaneci öyküsü de yaşandı, peribacalarının tepesinden yukarılara doğru uçup gitti. Elde bir bu mavi beyaz kapaklı kitap kaldı. Mustafa Güzelgöz, “Adam olana bu kadarı da yeter!” diyerek bıyık altından utangaç utangaç gülüyor. “
Sayfa 147 - literatürKitabı okudu
“Köylere kitap götürmek, çöle su götürmek gibidir.”
Sayfa 81 - literatürKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“O, köylüler kitaplığa gelmiyor diye durup oturmamış, kitabı onların bulunduğu yerlere götürmüş, bunu yaparken Anadolu’nun en eski taşıtı olan ve her yerde yeterince bulunabilen eşeklerden yararlanmıştır. “
Sayfa 81 - karakter: Mustafa GüzelgözKitabı okudu
“Halka ışık götürmek hiçbir yerde kolay değildir.”
Sayfa 79 - literatürKitabı okudu
Reklam
kıskançlıkları anlatıyor
“Benim derdim halka kitap ulaştırmak. Çocuklara, gençlere okuma sevgisini aşılamak. Onların akıl, bilim yolunda ilerlemesini sağlamak. Bunu başarıp halkın yüzünde bir parça sevinç görmek benim için en büyük mutluluktur.”
Sayfa 76 - literatürKitabı okudu
Gezici Kitaplık Olayı
“Bir toplumun en büyük yerleşimden küçük yerleşimine kadar her yerinde kitaplıklar varsa, halk kitap okuyorsa, o toplum her işine yetip artacak parayı bulabilir. Akıl uyanmayınca kafa çalışır mı? Kafa çalışmayınca para kazanılır mı? Aklı uyandıracak olan da kitap, kitaplık.”
Sayfa 56 - literatürKitabı okudu
“Zira volkanlar ne kadar korkunç olursa olsun, eninde sonunda belli bir kaç püskürtüp nihayet sönecektir. İnsanlığın kötülük rüzgarı ise asla dinmiyor. İşte mesele burada yatıyor. Hayatımız bu şekilde kurulmuş; İyilik azdır ve hep eksiktir.Kötülük ise bolca bulunur.”
Sayfa 65 - ketebeKitabı okudu
Sık sık, “Ya olmalı insan,” derdi, “ya vermeli canını insan için, yahut etmemeli kalabalık dünyamıza!”
Sayfa 140 - EverestKitabı okudu
"Bilgi ve yetenek daima yenilmezdi. Bu ikisini kuşanmış biri koşullar ne olursa olsun her cephede galip gelirdi, ne giyerse giysindi!"
Sayfa 254 - everestKitabı okudu
Reklam
En büyük devrim her şeye rağmen yaşamaktı. Gülmek ise her karanlığa şafaktı!
Sayfa 361 - EverestKitabı okudu
“Ne Setterhan Zehra’yı gördü o esnada ne de Zehra Setterhan’ı. Hatırlamamak ve tanımak kadar görmek de zaman işiydi besbelli.onunda düğümü kaderde kilitliydi.”
Sayfa 489 - timaşKitabı okudu
Kırık kafiye
“Ben; İstanbul’da felsefe okumaya niyet etmiş, Sultanî mezunu, Başkan Gönüllüsü İsmail Efendi; bir şiir kitabı yazmaya niyet etmiştim, eşikten öteye geçemedim. Heybemde sadece kırık kafiyeler var.”
Sayfa 413 - TimaşKitabı okudu
“Büyükhanım kapıdan çıkarken döndü, evine baktı. İki gece evvel gördüğü rüyayı hatırladı. Hatırlamasaydı keşke. Bahçesindeki nar ağacının yandığını görmüştü, alev alev. Böyle bir yolculuğun arifesinde başka bir rüya da herhalde görülemezdi. Oysa Mart’ın tam ortası; kapı yanındaki nar ağacı, damarlarına su yürümüş, ilk fırsatta tomurcuklanmaya hazırlanmıştı. “
Sayfa 289 - timaşKitabı okudu
Yalnız yolculuk yapan insan gerçekleşmemiş düşlerini, geçip giden yıllarını, deli gönlün eski taşkınlıklarını anımsayıp neler neler mırıldanmazdı ki?
Sayfa 102 - ketebeKitabı okudu
“Bazı hasta kalpler vardır ki, en küçük vesilelerle heyecana kapılırlar. Onların yaralarını açmaya en hafif bir dokunuş kafi gelir.”