Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Söz, kaderin anahtarıdır. Bilmeden kullanırız. Bilmeden istemediğimiz ne çok kapıları açarız.
Hz. Peygamber'in Medine'deki Son Ayları:
Peygamberimiz (s.a.s) Zilhicce’nin kalan günleri ve Muharrem ile Safer aylarını Medine'de geçirdi. Safer ayında hastalandı. Rebiülevvel ayının 12. Pazartesi günü Hakkın rahmetine kavuştu. Salat ve selam ona, onun temiz âl ve ehline olsun.
Reklam
Abdullah b. Ömer (r.a) dedi ki: "Hacc ayları Şevval, Zilkade ve Zilhicce’nin (ilk) on günüdür.” Peygamberimiz Medine dışındaki Müslümanların da hac için hazırlanıp Medine'de toplanmalarını ilan etti. Medine'ye pek çok insan geldi. Herkes, Peygamberimize uymanın çaresini arıyor, haccı onun yaptığı gibi yapmak istiyordu. Binitli veya yaya olarak gelmeye gücü yetenlerden hiç kimse geri kalmadı. O sırada bazıları hastalandı. Peygamberimiz onlara ve binek bulamadığı için hacca gidemeyenlere Ramazan umresini tavsiye etti. Çünkü sevap cihetinden Ramazan umresi hacca denkti."
Peygamberimizin Bineği ve Yanındakiler:
"Peygamberimiz yolculuk için devesi Kasvâ'ya bindi. Kasvâ, Peygamberimizin hicret sırasında Hz. Ebû Bekir’den satın aldığı kaliteli kızıl devenin ismidir. Hz Ebû Bekir hicret için 800 dirheme iki deve satın almıştı. Resûlullah bunlardan birini (Kasvâ'yı) 400 dirheme ondan satın aldı. Kasvâ kaliteli olduğu için pahalıydı. Çünkü o dönemde deve fiatları 22 dirhemden 400 dirheme kadar değişiyordu.İşte Resûlullah hicret sırasında aldığı bu deve ile devamlı yolculuklara çıkar ve onu çok severdi. Çünkü o vefakâr bir insandı. Kasvâ'nın üzerinde 4 dirhem bile etmeyen eskimiş, küçük bir çul vardı.Resûlullah mütevazi bir insandı. İhtiyaçtan fazlasını kullanmazdı. Peygamberimizin kızı Fatma Zehrâ ve hanımları hevdecler içinde yolculuğa başladılar. Yolculuğun başlangıcında Hz. Ali yoktu. Çünkü Peygamberimiz Hz. Ali'yi önce giden sahabilerin ardından Yemen'e göndermişti ki oradan istediği develeri alıp Mekke'ye gelsinler. Resûlullah, Allah'a hamd ü senada bulundu, tesbih ve tekbir getirdikten sonra dua etti."
Sayfa 30 - Dib yayınları
İhrama girmeden önce hazırlıklar:
Peygamberimiz Zülhuleyfe’ye ikindi vakti ulaştı ve ikindi namazını orada iki rekât olarak kıldırdı. Akşam ve yatsı namazlarını da burada kıldı. Zülhuleyfe'de geceledi. Hz. Âişe ihram niyeti öncesi Peygamberimize güzel kokular sürdü. Sonra Peygamberimiz hanımlarını dolaştı. Sonra yıkandı, tekrar güzel kokular süründü ve sabah namazını kıldırdı. Hz. Âişe annemiz (r.ha) anlattı: “Resûlullah'a, ihrama gireceği zaman, ayrıca (bayram günü) ihramdan çıktığı zaman da Kâbe'yi tavaftan önce, (misk bulunan) şişeden şu iki elimle ona güzel koku sürdüm.” Peygamberimiz hac yolculuğunda üç kere yıkanmıştı: İhrama girerken, Mekke'ye gireceğinde, Arafat'ta vakfe için.
Sayfa 33 - Dib yayınları
Necmettin Erbakan
"Bilindiği üzere İslam kelimesi silm ve selamdan gelmektedir. Silm ve selam barış demektir ve bizim Peygamberimiz (s.a.v) de bütün âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir."
Sayfa 44 - MGV YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
344 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Anlatılmayan bilinmeyen, bilinmesi istenilmeyen bilgilerin toplandığı çok güzel güzel bir eser olmuş.. Kudüs bizim için ne ifade ediyor? Kudüs tarihimiz de neler var? Bizim için neden önemli? Bilmediğimiz tanımadığımıza şeyi sevemeyiz de değil mi.. Bu kitabı okuduktan sonra dualarıma Kudüs eklendi.. Her köşesi öyle değerli ki, öyle büyük ve güzel olaylara şahitlik etmiş ki okurken hayran olmamak elde değil.. Güzeller güzeli Peygamberimiz (sav) Miraca yükseldiği, orda namaz kıldığı ve bütün gelmiş geçmiş Peygamberlere namaz kıldırdığı.. Ah ayak bastığı yetmez mi? Hz. Ömer’in fethettiği, Osmanlı’nın kıymetlisi.. Kabeye gitmek için dua ederken duamızın arkasına Kudüs’ü de ekledik Rabbim nasip eyle… Tekrar o güzel topraklarda İslamiyetin huzurunu ve dostluğunu hakim kıl..
Arzın Kapısı Kudüs - Mescid-i Aksa
Arzın Kapısı Kudüs - Mescid-i AksaTalha Uğurluel · Timaş Yayınları · 20161,712 okunma
Ebu Davud’un Ebu Hureyre (r.a)’den rivayet ettiği hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.) şöyle buyurmuştur: “Kimin saçı varsa ona değer versin.”
Sayfa 121Kitabı okudu
184 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Bitmesini istemediğim kitaplardan biriydi, duanın gücü ve teslimiyetçi anne-baba olmak evlatlarımıza peygamberimiz Muhammet Mustafa (sav) muamelesiyle muamele etmek onu örnek alıp yolundan gidince her konuda olduğu gibi çocuk yetiştirme konusunda da aslında en güzel sonuçlara varıldığını anlatıyor kitap ve aslında her şeyi kendi kendimize zorlaştırdığımız gerçeğiyle yüzleşiyoruz okurken.. Çok sevildi tavsiye edilir..
Fıtrat Pedagojisi
Fıtrat PedagojisiHatice Kübra Tongar · Hayykitap · 20152,497 okunma
"Yâ Resûlallâh vahy'in gelişini sezermisin?" "Evet, sesi işitir ve susarım." Vahy'in inişi sırasında, Peygamberimiz Muhammed Aleyhisselâm'a ağır bir sıkıntı basar, yüzü gül gibi olur gözlerini kapar başını önüne eğerdi. Yanında bulunanlar da başlarını önlerine eğerlerdi.
Reklam
Her dinlediğimde, usul usul yanağımdan yaşlar süzülen ve kendime “peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bu zalimleri affetmişken sen kimsin?” dedirten bir link bıraktım. youtu.be/YlQVXSGEjBM?si=...
Kumandanlar ordusu
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), onlara öğle namazını kıldırdı ve akabinde şöyle buyurdu: “Cihada çıkacak olan sizlere, Zeyd bin Hârise kumandandır. Zeyd bin Hârise şehit olursa yerine, Cafer bin Ebu Talib ve o da şehit olursa, Abdullah bin Revâha geçsin. O da şehit olur ise Müslümanlar, içlerinden birini seçsinler.” Şu cümleler aslında sadece kumandan tayinini bildirmiyor, çok şey ifade ediyordu. Evvelâ, Resûlüllah Efendimiz bir orduya ilk defa üç kumandan tayin ediyordu. Bu sebeple Mûte Harbi, Ceyşü’l-Ümerâ (Kumandanlar Ordusu) ismiyle de anılır. Sonra, bu üç muhterem zat kuvvetle muhtemel şehit olacaklarını öğrenmiş oluyorlardı.
"Eğer çocuğunuzla konuşurken ona benze­mezseniz gökler alemi size kapanır" der İncil. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ise bu hakikati yalın ve sade bir ifadey­le dile getirir: "Çocuğu olan onunla çocuklaşsın ... "
Sayfa 15 - PdfKitabı okuyor
Ne kadar da cesaretliydik biz, Peygamberimiz (s.a.v.) bile her gece kendini korumaya almadan uyumazken, evden çıkarken dua okurken biz bir haber yaşıyorduk. Kendimize hiç dikkat etmediğimizi fark ettim.
Sayfa 168 - Destek Yayınları
Geceyi ihya, namaz kılmak demektir. Gece namazında, namazda bulunan ve insanı hayat cehenneminden uzakta yücelere yükselten her türlü mâna vardır. O yüzden Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) ''Ey Bilal! Kâmet getir de bizi rahatlar.'' derdi.
Sayfa 26 - karınca polen
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.