MİHACİR
Ê derbas bin rojên xefûr Ê bên rojên qenc ên kibir Xwe re bikin ra û tevdîr Hêsîr nebin ber zilma mîr
Sayfa 258Kitabı okudu
Ebrû Şevê
Ebrû şevê şêrîn devê Lêv hingivê xanim Ez nexweş im Ne serxweş im Derî veke canim! Me soz dabû Bighêne hev
Reklam
Qelen
feleka xayin ji xelkê ra şîr û mast ji me re êş û jan xem û kul didoşe. ka bêje ey feleka xayin qelenê te çend qurîş e? ger xwîn bixwazî va ye ez serê xwe datînim li ber xencerê pêşî min bikuje !
Çarîn 46 ( Wek Min )
Lorî: ço mû yek sûte dil pervaneî ne Cehan ra hemço mû dîvaneî ne Heme marûn û mûrûn lane dîrin Menê bîçare ra vîraneî ne! Kurmancî: Wek min ti perperikê dil şewitî nîye Di nav cîhan de dînîyekî wek min nîye Hemî maran û morîyan hêlanên xwe hene Lê ji minê hejar re wêraneyek jî çine!
Kuşkusuz yirminci yüzyıl kapitalizmi on dokuzun­cu yüzyıl kapitalizminden çok farklıdır-bu öyle bir farktır ki, iki ayrı zamanlı sistem için aynı kavramın kullanılması bile kuşku yaratmaktadır. Dev yatırım­ larda çok büyük sermayelerin toplanması, iş sahibi ile yönetici sınıfın gittikçe birbirinden ayrılması güçlü sendikaların varlığı,
V. Hanedan (2510-2350) Orta Krallığa ait bir Mısır masalı 5. Hanedan'ın kökenini şöyle anlatmaktadır: Re'nin rahiplerinden birisinin karısı bu Hanedanın ilk üç kralına gebe kalmıştır ve güneş-tanrı Re'de bu kralların babasıdır. Kesin olan güneş-tanrı Renin bu dönemde büyük önem kazanmış olmasıdır, bu belki hanedan tanrısının Heliopolis kökenli olmasından belki de şehrin rahipler sınıfının gücün ele geçmesine yardımcı oluşundan ileri gelmektedir. Her ne olursa olsun, gerçek olan bu dönemden itibaren firavunların "Re"nin oğlu" olarak adlandırılmış olmalarıdır. Dinin yaşam üzerindeki etkisi bu dönemde öncelikle, hemen her zaman Re'nin adının geçtiği krala değin isimlerde görülür: Userkaf, Sahure', Neferirkare, Şepseskare, Ra'neferet, Neuserre', Menkauhor, Dedkare Izezi, Uenis gibi.
Reklam
123 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.