Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Erkekler duygularını kadınlardan, kadınlar akılsal bilinçliliklerini erkeklerden alır.
Sayfa 192Kitabı okudu
Bilincin doğal seleksiyonu
Akılsal bilinçlilik tümüyle bireysel bir iştir. Bazı insanlar yüksek ve duyarlı bir biçimde bilinçli doğarlar. Ama büyük bir çoğunluk için çok akılsal bilinçlilik bir felaket, bir hastalıktır yalnızca. Yaşamlarını durdurur yalnızca.
Sayfa 150Kitabı okudu
Reklam
İnsan ruhu gerektiği gibi anlaşılmadıkça eğitim ciddi bir bilim olamaz.
Reklam
Tanrısal dokunuş
Tüm yaratılış ve evrim sürecinin neden sonucu bir yana birey hala açıklanamaz olarak kalır. Her canlının gebeliğinde ortaya çıkan, bireysel bilinç ve varlık birimi, anlaşılacak gibi olmayan bir süreçle belirgin bir biçimde sınırlı olan düşüncenin olamayacağı ve olmadığı, akılsal kavrayış alanının dışında gerçekleşen bir süreçle, salt yaratılış süreciyle çıkar ortaya.
Düşler - Histeri Üzerine
_Düşler, bilinçaltına giden kraliyet yoludur. Freud _Düşlerde akıl hastalarının yaşadıklarını yaşarız. Wundt _Deli, uyanık bir düş görendir. Düşler bize, gizli doğamızı göstermek ve ne olduğumuzu değil, eğer başka bicimde yetiştirilseydik ne olabileceğimizi ortaya koymak için vardır. Kant _Düşte insanın gerçek karakteri ortaya çıkar. Düşler, kısa
Espriler - Otobiyografi
_Nükte’yi anlamak oldukça güç. _Nükte, benzemezin içindeki gizli benzerleri açığa çıkarma yeteneğidir. _Nükte, zeka ürünü olarak haz üretmeye yarayan bir etkinliktir. Esprilerin malzemesi, yasaklanmış arzulardır. _Bazı Nükte formülleri: Şaşırtma, aydınlatma, karşıtlıklar, anlamsızlıktaki anlam. _Kraeplin: Karşıt iki kavramın birleşimi ve
"İlk panik nöbetleri çoğunlukla gençlik çağının sonunda, erişkinlik çağının da başlangıcında ortaya çıkar. Orta yaştan sonra başladığı çok nadir görülür. Ruhsal çözümleme öğretisi panik nöbetlerini, erken yaşta ana-baba kaybı ya da aileden ayrılmakla açıklar."
Sayfa 12 - İş Bankası YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Her adımda , en masum ve kuşkulanmayan çözümleyici , küçük bir heyelana yol açar !!
Sayfa 17
insanlık çığrından çıkmış bir bisikletler filosu gibidir öyleyse. Birbirimize tutunacak denli sık bir biçimde sürmeseydik eğer her birimiz düşerdik. Berbat bir kâbus!
Din ile bilim her dönemde açıktan ya da üstü örtülü çatışma içinde olan iki kültürel etkinliktir. Çatışmanın kökeninde bağnaz­lığın özgür araştırmaya olanak tanımak istememesini bulmaktayız. Bilim doğada olup bitenleri betimlemeye, açıklamaya yönelik bir çalışmadır; amacı evreni anlamak, yöntemi nesnel gözleme dayalı ussal çıkarımdır. Dine gelince, burada daha karmaşık, çok yönlü bir olayla karşı karşıyayız. Basit bir çözümleme, özellikle göksel dinlerin üç ana öğeyi içerdiğini göstermektedir: (1) Yalnızlık ve yetersizlik duygusu içinde olan kişiye ruhsal erinç ve doyum olanağı sağlayan bir tapınma biçimi; (2) Belli ahlâk kurallarına dayalı toplumsal bir düzen; (3) Evreni ve evren içindeki insan yaşamını anlamlı kı­lan hazır, anlaşılır bir açıklama.
Sayfa 7 - Pdf
497 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.