Erkeklere yalnız gümüş yüzüğün helâl olduğu
ve altın, demir ve sarı pirinçten yüzük takmanın haram olduğunu, Peygamberimiz bildirmiştir. Kendisi de, vefât edinceye kadar, yalnız gümüş yüzük kullandı. Resûlullah yüzüğünü sağ eline takardı. Sol eline de taktığı görülmüştür. Sağ ele de, sol ele de takmak caizdir. Küçük parmağa veya yanındaki parmağa takılır. Bayramlarda herkesin takması müstehabdır. Gösteriş için, öğünmek için takmak haramdır.
İhlas Gazetecilik A.Ş·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Tarih hep bir yerlerde telaştan unutulmuş sevgililerle doludur
Müzik
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Ama en iyi intikam başarılı olmaktır.
içinde kayboluyorum senin ağ- acının yapraklar çatlıyor her dokunuşta, her şey sarı ellerinin kesildiği yerde ben en çok da kaybettiğimiz baharı özlüyorum
Sayfa 8
Şiir
Sarı ırktan olmayan herkese barbar gözüyle bakan, dünyamızın en güçlü ülkesi olma yolunda, nükleer silahlı Bir ülkenin gizli servisinin mevcudiyetinin dahi akla gelmemesi müthiş bir şey. Çinliler kültürlerinin bütün inceliklerini kullanarak düşman bildiklerinin bile kendilerinden şüphelenmesini ortadan kaldırarak, gizliliğin doruk noktasına ulaşmışlar. Mevcudiyeti dahi düşünülmeyen bir gizli servisten daha gizli bir şey olabilir mi?
Sayfa 205 - İletişim Yayınları
Memleket İsterim
Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun.
Sayfa 157·Kitabı okuyor
Alıntı