Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şeyma Işık

Şeyma Işık
@seymaisik00
8 okur puanı
Mart 2021 tarihinde katıldı
192 syf.
·
Puan vermedi
Zeytindağı
ZeytindağıFalih Rıfkı Atay
8.3/10 · 9,9bin okunma
Reklam
Murat Fidan

Murat Fidan

@Muratfidan34
·
04 Nisan 00:30
Falih Rıfkı şöyle yazar :
«Aşiretin bulunduğu çöllerin içine, henüz, paradan büyük Allah girmemiştir. Para uğruna yapılan her şey, Allah uğruna yapılmış demektir. (Arap şeyh ve emirlere itafen )
Sayfa 282Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
...Ahmet Mithat Efendi, 1872'de çıkardığı Dağarcık dergisinde "milletimiz ana lisanı olan Türkçeyi kaybederek onun yerine 'Osmanlı lisanı' isminden başka hiçbir isim kabul edemeyecek olan bir lisan öğrenmiştir" diyerek Türkçeye dönme düşüncesini savunur. Ahmet Mithat Efendi, toplumun okuması ve bilgi sahibi olması önünde engel olan "Osmanlı lisanı"nın harf devrimiyle kaldırılmasından neredeyse 55 yıl önce, bu soruna dikkat çeken aydınların arasında yer almış ve şunları yazmıştır: "Gele gele Osmanlı kitabeti o dereceyi bulmuştur ki kaleme alınan bir şeyi, ne Arap ve ne Acem ve ne de Türk anlayamayarak bu lisan yalnız birkaç zat arasında dolaşan özel bir lisan haline gelmiş ve azlığın çokluğa tabi olması darbımesel hükmünde iken, bu azlık çokluğu kendisine tabi etmek davasına düşerek nihayet milleti adeta lisansız bırakmıştır."
Müzecilik konusunda sağlıklı adımlar atmamış bir ülke, Alzheimer hastalığına yakalanmış bir insan gibidir.
Sayfa 168
Reklam
Şeyma Işık
Bir kitabı okumaya başladı
Suzan
SuzanKübra Öner
10/10 · 13 okunma
Şeyma Işık
Bir kitabı okumaya başladı
Türkçülüğün Esasları
Türkçülüğün EsaslarıZiya Gökalp
8.9/10 · 6bin okunma
Macar göçmeni bir Yahudi olan Pulitzer'in nasıl bir gazeteci olduğunu öğrenmek için şu sözlerine kulak veriyoruz: "Ahlaki değerlerden yoksun, çıkar peşinde, demagog bir basın, zaman içinde kendi gibi bir halk yaratır."
Sayfa 91
Şeyma Işık
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Hayatım
HayatımKazım Karabekir
8.2/10 · 680 okunma
Gökyüzünü gözleyen, Ay'ın hareketini, yıldızların dizilişini anlamaya çalışan ilk insanlar çobanlardır. Doğa denilen, yeryüzündeki en büyük kitabı okumakta usta olan çobanlar duygularını, düşüncelerini mağara duvarlarına resim yapan insanlar gibi yıldızları birer sözcük yapıp gökyüzünün kara tahtasına yazmışlardır. Onların yüzyıllar önce gökyüzüne çizdiği resimli romanları bizler bugün Başak, Akrep, Terazi, Aslan ya da Yengeç burcu olarak okuyoruz. Gökyüzünü çıkarsız, hilesiz, karşılıksız bir sevgiyle seven çobanlar, günümüz astronomlarının atasıdırlar.
Sayfa 163
Reklam
Her şey geçip gidiyor. Bu zamana kadar yaşadığım, soğuk bir cehennemi andran sözde "insan" dünyasında tek gerçek şey bu. Her şey geçip gidiyor.
Sayfa 112
Çünkü biz, hayatta tek doğru yol olan bilimin yolunun çok uzağında yürütülüyoruz. Bunun en güçlü belgesi de, bayrağımızdaki hilal ve yıldızın nasıl bir araya geldiğini bile okullarda bilimin yolunda, bilimin diliyle anlatmayışımızdır. Acıdır ama, ülkemizin bağımsızlığı için canını veren onca güzel insanın kanı, tek doğru yol olan bilimin yolunu tikamak için kullanılıyor. Oysa bilim gerçek demektir, özgürlük demektir. Yeri gelmişken yazalım bir kez daha: Bilim ve sanat toplumlar için bir kuşun iki kanadı gibidirler. Bu iki kanadı kullanan toplumlar uçarlar ve özgür olurlar. Kullanamayanlar ise tavuğa dönüşürler. Tavuk toplumlar birileri önüne yem atsın diye bekler. Uçamayan, kanatları körleşen toplumlar önüne atılan yemleri kafaları önde gagalamak için uğraşırlarken, arkalarından yumurtaları alınır!
Sayfa 22
125 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.