Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sümeyye Çakmak

Sümeyye Çakmak
@smyyckmk43
Aldous Huxley’in bir sözü var: “Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin; şimdi başla, şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla.”
İnsanlar ülkelerinin geleceğine dair taşıdıkları kişisel sorumluluğun bilincine varmazlarsa, ülkelerin kalkınması ve refaha kavuşması da mümkün olmayacaktır. Her bir insan gerçek vatandaş, "yaşam mimarı" olmalı..
Reklam
Her şeyden önce, anadilimize saygı göstermeli ve onu korumalıyız, dilimiz yaşadığı sürece biz de bir halk olduğumuzu hissedeceğiz. Atalarımızın dili yok olursa, halk da tükenir ve yok olur."
Sensizlik, senden binlerce kilometre uzakta olmak beni hiç rahatlatmıyor. Sana yakın olmamam ya da gerçekten istediğim şeyi elde edemeyeceğimi görmem kendimi iyi hissetmemi sağlamıyor. Geleceğim belirsiz, boş bir yol gibi.
Sayfa 388Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Döngüler, kırılması büyük acı verdiği için vardı. Alışılmış bir kalıbı kırmak, muazzam derecede acı ve cesaret gerektiriyordu. Bazen, atlama ve muhtemelen ayaklarınızın üzerine inememe korkusuyla yüzleşmektense, alıştığınız döngüler içinde dönmeye devam etmek daha kolay görünebilir.
Sayfa 363Kitabı okudu
"Bazen çekip gitmeyi düşünüyorum." "Nereye?" "Unutmanın kolay olacağı bir yere."
Reklam
seni olduğun gibi kabul etmeliler ya da seni yitirmeyi göze almalılar..
Ama gerçek mi bütün bunlar? Aralarından yürüyüp geç­tiğim insanlar, ağaçlar, binalar neden bir gerçeklik duygusu vermiyor? Bu ışık, bu koku, bu sesler...
"Şeytan çok işi aynı anda yapmamızı ama hiçbirini de istediğimiz gibi bitirmeyerek kendimizi kötü hissetmemizi ister. Bazı vazifeleri tekrar tekrar yapmaya çalışmak işten soğumamıza ve işin bitmemesine neden olur."
Sayfa 127Kitabı okudu
.. az da olsa her gün biraz yeter; dur- mazsak yavaş da olsa ilerleriz. Zihinsel çalışma için sadece düzenli olmak değil süreklilik de çok önemlidir. Keramet uzun soluklu sabırda gizli.
Sayfa 122Kitabı okudu
Kendimizi aşmamızda çok önemli bir iş birlikçi olan "zaman" amacımız doğrultusunda çalışmaya zorlanmazsa aleyhimize dönebilir. Çünkü zaman, alışkanlıklar teorisi gereği psikolojimiz üzerinde lehimizde ya da aleyhimizde baskı kurar. Alışkanlıklar sinsi bir şekilde yavaşça ilerler. Adeta tekrarlanan davranışların uzun vadede başarıyı getireceğinden haberdar gibidir. İlk hareket zor olsa da ikincisi daha az zahmetli olur. Üçüncü, dördüncü defa harcanan çaba azalır ve yok olmaya yüz tutar. İlk baş- larda harcanan zahmetli, nahoş çaba giderek bir ihtiyaca döner.
Sayfa 116Kitabı okudu
Reklam
zaman denen şey bir yanılsamadır. Geçmişin, saatlerin ve günlerin ve haftaların ve on yılların küll kadar ağırlığı vardır; gelecek zamansa, isterse sonsuza dek sürsün, daima saniye saniye yaşanır..
Sayfa 182Kitabı okudu
Gelmemenin bir vakti yoktur. Insan coşkuyla beklerken ne kadar zaman geçerse, o büyük günün yaklaştığına o kadar inanır. Bir yıl mı geçmiş? Ne yapalım, der siniz, hazırlanması en az bir yıl sürerdi zaten..... Iki yıl mı geç miş? Gelmesinin eli kulağındadır...
Sayfa 166Kitabı okudu
insan kendine tahmininden daha fazla yabancıdır. . Neredeyse hepimiz tavırla- rımızla olsun davranışlarımızla olsun kendimizden büyük güçlerin elinde kukla gibiyiz..
Sayfa 102Kitabı okudu
Aşk ilk günkü gibi kalabilir, heyecan da öyle. Aylar da geçse, yıllar da geçse. Hayat, insana bıkkınlık verecek kadar uzun değildir.
Sayfa 109Kitabı okudu
Harekete geçmek insan için önemliyse ve hareketlerimiz bizi biz yapıyorsa ve de davranışlarımız neredeyse sadece duygusal hallerimiz tarafından kontrol ediliyorsa o halde işimize yarayacak duygusal hallerimizi geliştirmeye çalışmalı ve bunları yüceltecek mekanizmaları araştırmalı ve anlamaya çabalamalıyız.
163 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.