Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Vurma, terlik atma, çimdikleme, tekmeleme, saç çekme gibi davranışlar, her ne kadar bedeni acıtıyor gibi gözükse de, psikoloji ve duyguları da acıtır.
Eliyor durultuyordu yalnızlık Yal ve nız yaldız Yal ve nız ve lık Miras bırakmayan ve ılık Ve dirliksiz ve derin Ve pijama ve terlik Yalnızlık Elimizde bir bu kaldı yalnız Kelime olarak kaldı Başla yalnız karanlığı
Reklam
Bir hafta uğramadım bakkala. Dedem gelmesin diye haber yollamış annemle. "Buna terbiye verin!" demiş. Çok kızdı annem, bir saat söylendi. "Terbiyesiz!" dedi bana. Çok ağırıma gitti. "Verseydin terbiyemi o zaman, annem değil misin, benim terbiyemi komşular mı verecek?" diye bağırdım. Terlik attı arkamdan. Kaçtım evden.
Sayfa 129 - Taze KitapKitabı okudu
136 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
İnsan Ne ile Yaşar?
İnsan Ne ile Yaşar?
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
Simon, yaşadığı yerde ayakkabı tamiri yapan bir adamdır. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ısınma ihtiyacı artar. Simon ve ailesi de deri alarak ısınmak istemiştir. Ancak Simon'un parası yoktu. Bu nedenle, tamir ettiği ayakkabıların parasını köydeki insanlardan tahsil etmesi gerektiğini düşündü. Ancak köylüler de parasızdı. Simon ne yapacağını bilemez hale gelmişti. Eve doğru yürürken bir meyhane önünde durdu ve şarap satın aldı. Eve dönerken, yolda zor durumda olan bir adam gördü. Adamı yardım etti, üşümesini önledi ve evine aldı. Simon'un karısı, adamı soğuk bir şekilde karşıladı. Ancak zamanla duruma alıştı. Adamın adı Michael'dı. Michael, Simon'un yanında çalışmaya başladı. Çok hızlı ve çalışkan biriydi. Bir gün, zengin bir adam, deri ayakkabı siparişi verdi. Michael adamın yüzüne baktı ve gülümsedi. Ayakkabı yerine terlik dikti. Simon buna çok sinirlendi. Zengin adamın yardımcısı geldi ve ayakkabıya ihtiyaçları olmadığını, patronlarının öldüğünü ve terliğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Simon ve karısı şok oldu.
İnsan Ne ile Yaşar?
İnsan Ne ile Yaşar?Lev Tolstoy · Bilgi Yayınevi · 2018191,3bin okunma
Dün kampüste karşılaşıp bir wow olduğum hafif femboy birisi, bugün terlik tişört eşofman kombinimle paspal paspal kütüphaneye giderken karşıma çıktı ben ne yapim ya
Çocukluğumdan beri ayakkabı, terlik sesi severim. Buluştukları zeminin niteliğine göre değişen mı­rıltılarını huzuru andıran bir saadetle dinlerim. Yürüme mera­kımın sebeplerinden biri de bu olabilir.
Reklam
şurada çocukluğum oturuyor görüyorum üstüm başım çamur ayağımda bir çift eski terlik her teki ayrı bir ırk
Bir terlik satıcısı ürettiği terliklerin üzerine reklam amacıyla şöyle yazdı: “Ayaklarınızı üşütmeyin.” Ancak satışlar umduğu gibi gitmeyince reklam sloganını şu şekilde değiştirdi: “Ayaklarınızı sıcak tutun.” Olumlu ifadeler satışların artmasını sağladı. Günlük hayatta da olumlu ifadeler işe yarayacaktır.
Pazar gününün; dinlenme, tatil, piknik, sosyal faaliyet, pijama-terlik-televizyon, yedi vagonluk trenin sonuncu vagonu gibi çağrışımlara kaynak teşkil etmesi, acaba niyedir ki?..
Ahahhah :)))
Annen derse ki: Oğlum / kızım / yavrum bak! Neriman'ın çocuğu takdir aldı, aferin aldı, şunu aldı, bunu aldı... Hiiiçç ters cevap verme, kırma onları, üzme anneni. Usulca dön annene ve de ki: "Anne, sen sürekli beni Neriman ablanın çocuklarıyla karşılaştırıyorsun ya! Hep onun çocuğunu bana üstün tutuyorsun ya! Kendi aklınca beni motive etmeye çalışıyorsun ya... Allah'tan dilerim ki, babam da seni Neriman ablanın kendisiyle karşılaştırsın." Bunu de ve kaç... Durma orada. Durursan terlik, ayakkabı, envai çeşit cismi kafana yersin.
Reklam
Eğer öğrenci hemşireysen;
Bazı olmazsa olmazların vardır. Pediatride giyilmesi gereken(ama orası dışında her yerde giyilen) bi terlik ve ellere not alınan tansiyonlar gibi:))
İnsanlarla, aile üyeleriyle ilişkilerimizi dil üzerinden kuruyoruz. Dil öyle canlı bir varlık ki yaşamın kod çözücüsü gibi. İşte bir örnek: Zevç-zevce kelimeleri bizim dönemimizde erkek-kadın eşleri tanımlardı. Evlilik kelimesi de aynı kökten "izdivaç" kelimesiyle ifade edilirdi. Etimolojik olarak bakıldığında zevç-zevce "terlik teki" anlamına da geliyor. Yani eşlerden biri terliğin bir teki, diğeri öteki tekidir. Terlik tekleri aynı mı, eş mi, benzer mi? Sadece bu kelimeden kadın-erkek eşitliği, feminizm, insan hakları, medeni hukuk gibi birçok alanda çıkarsamalar yapmak mümkün ... Dil bu örnekte olduğu gibi yaşayan bir varlık olarak duygu ve düşünce dünyamızı bize resmediyor, bu şekilde kültürün düşünceyi ortaya koyan arayüzü olma niteliğini kazanıyor.
Barış Bıçakçı'dan bir şiir: "Baktım rüzgârsın sen baktım çamaşır ipini zorluyorsun hepimizin derdi güzel yaşlanmak sevgilim baktım bir kitabın sayfalarını çeviriyorsun ayağına terlik giy bildiğimiz şeylerin taşında yalınayak geziyorsun."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.