Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Escherichia

“Pek çok insan toplumlarından korunan ‘yaşam’ değil, ‘insan yaşamı’dır. Ve bu korumaya karşın, uygar toplumlar üzerinde öylesine korkunç ‘modern’ savaşlara girişiyoruz ki, pek çoğumuz onu derinlemesine düşünmekten korkuyoruz. Sık sık giriştiğimiz kitle cinayetlerine insanî nedenlerle değil de, karşımızdakilerim ırksal veya milliyetçi açıdan tanımlanmaları sonucu hak veriliyor.”
Sayfa 227 - E yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Britanya, bazen kendilerine “polymath” da denilen, bir dizi çok yetenekli ve dsiplinli bilim adamı yetiştirmiştir. ... Russell, böyle kişilerin yetişebilmelerini, toplum kuralları yönünden çok az bir baskının bulunduğu ya da hiç olmadığı bir çocukluk dönemiyle açıklamaktadır; böyle bir çağda o kız ya da oğlan çocuğu, ne kadar olağanüstü ya da tuhaf olursa olsun, yine de ilgi duydukları şeyleri izlemekte ve geliştirebilmektedir.
Sayfa 222 - E yayınlarıKitabı okudu
Hayvanlarla anlaşma konusundaki tartışmada Fransız düşünürü Montaigne şunu belirtir: “Bizim onlarla iletişim kurmamızı engelleyen kusur, onlarda olduğu kadar neden bizlerde de olmasın?”
Sayfa 129 - E yayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Diğer hayvanların pek zeki olmadıkları konusunda bir izlenime sahibiz. Fakat, hayvanların zekâ olanaklarını dikkatle inceledik mi? Yoksa François Truffaut’un o etkileyici filmi <Vahşi Çocuk>ta olduğu gibi, zekânın bizim tarzımıza uygun olarak belirtilmemesini zekânın yokluğuyla bir mi turuyoruz?”
Sayfa 129 - E yayıneviKitabı okudu
“Geçmişte olan, gelecekte olan hiçbir şey yoktur; her şey vardır sadece, şu an içinde varlık sahibidir.”
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
“Bir kimse arıyorsa, gözü aradığı şeyden başkasını görmez çokluk, bir türlü bulmayı beceremez, dışarıdan hiçbir şeyi alıp kendi içine aktaramaz, çünkü aklı fikri aradığı şeydedir hep, çünkü bir amacı vardır, çünkü bu amacın büyüsüne kapılmıştır. Aramak, bir amacı olmak demektir. Bulmaksa özgür olmak, dışa açık bulunmak, hiçbir amacı olmamak. Sen, ey saygıdeğer kişi, belki gerçekten arayan birisin, çünkü amacının peşinden koştuğundan hemen gözünün önündeki bazı şeyleri görmüyorsun.”
Sayfa 137 - Can YayınlarıKitabı okudu
“Paranın ya da şiddetin ya da ölümün gücünden daha büyük bir güçtü elindeki: İnsanlarda sevgi uyandırmanın yenilmez gücü. Yalnız bir yere yetmiyordu bu güç: Kendi kendisinin kokusunu almasını sağlayamıyordu. O zaman da, isterse bütün dünyaya parfümü sayesinde Tanrı gözüksün - kendi kendini koklayamadıktan, onun için de kim olduğunu asla bilemeyecek olduktan sonra, hiçbir şey umrunda değildi, ne dünya ne kendisi ne parfümü.”
Sayfa 259 - Can YayınlarıKitabı okudu
“Gözlerinizi bağladıklarını ve çok yakınınızda, üç beş adım önünüzde bir uçurumun olduğunu bilerek yürümeye zorlandığınızı düşünün. Yanlış bir adım atmanızla birlikte uçurumun dibini boylayıp pestilinizin çıkacağını düşünün. İşte tam da böyle hissediyorum. Peki ya beklemez de kendiniz aşağı atlarsanız? Yapılabilecek, tüm bilinmeyenleri çözüme kavuşturacak olan da bu değil mi?”
Sayfa 187Kitabı okudu
“O zaman anladım Sonya, iktidar sadece uzanıp onu almaya cesaret edene veriliyor. Tek şey var burada, tek: Cüret etmek yeter! . Ben... ben cesaret edip öldürdüm... Ben sadece cesaret etmek istedim Sonya, işte bütün sebep bu!”
Sayfa 520 - Can Yayınları
“Sonra öğrendim Sonya, eğer beklersen herkesin akıllı olmasını o zaman uzun süre beklersin... Sonra öğrendim bunun asla olmayacağını, insanların değişmeyeceğini ve onları kimsenin değiştiremeyeceğini ve bunun çabalamaya değmediğini!”
Sayfa 520 - Can Yayınları
Reklam
“Yoksulluğun ilk etkisi, düşünceyi öldürmesidir.”
Can YayınlarıKitabı okudu
“Tyler’ın bakış açısına göre, kötü şeyler yaparak Tanrı’nın ilgisini çekmek, hiç ilgi görmemekten daha iyiydi. Belki de Tanrı’nın nefreti Tanrı’nın kayıtsızlığından daha iyidir. Ya Tanrı’nın can düşmanı ya da hiçbir şey olacak olsan, hangisini seçerdin?”
“Yaşamın kendisi tatminsizliktir, ama ölümün yolunu gözlemek bundan daha büyük bir tatminsizlik.”
Sayfa 104 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Kimi zaman insanda “hayvanca” bir zalimlik olduğundan dem vurulur, ama hayvanlara yapılan korkunç bir haksızlık, bir hakarettir bu. Bir hayvan asla insan gibi zalim olamaz; böylesine ustalıklı, böylesine sanatsal bir zalimlik insanda olur sadece.”
İş Bankası Kültür Yayınları
“Sizi temin ederim ki, her şeyin bilincinde olmak bir hastalıktır, hakiki ve tam bir hastalık.”
Sayfa 9 - Dokuz YayıncılıkKitabı okudu
45 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.