Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Atsız Hocanın Vasiyeti Yıl 1967, Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nde son sınıf öğrencisiyiz. Çok değerli sanal tarihi hocamız Prof. Dr. Haluk Karamağaralı (kendisi 1944 olaylarının mağdurlarından) ile okul döneminde Türk milliyetçiliği üzerine sohbetler ederdik. Karamağaralı hoca İstanbul'daki Türk sanat eserlerini tanıtmak üzere bir program
Sayfa 9 - Selenge Yayınları, 3 Mayıs 2020, 1.Baskı, İstanbulKitabı okudu
Ülkemizin Din Anlayışı Bu Sekilde Rivayetler Uzerine Kurulu
«Rivayet olunur ki Hazreti Peygamber aleykisselâm zamanında bir uğru var idi. Adına Uğru Abbas derler idi. Her gece uğruluk eder idi. Hazreti Peygamber aleykisselâm ona ve onunla söylesene lanet eyler idi. On yıl bu kişi daima bu işi işledi. Çünki ecel geldi. Akibetilemir vefat eyledi. Kavim ve kabilesi bu adamı götürüp bir kuyuya bıraktılar.
Reklam
312 syf.
8/10 puan verdi
·
36 saatte okudu
TİMUR HAZRETLERİ
Kitap yeterince akıcı tarihe meraklı olanları Timuçin hazretleri konusunda doyurucu kadar iyi yer yer zamanın yazarlarından tutun günümüz yazarlarından alıntı yapılarak daha kuvvetli hale getirilmiş eski isimler sürekli karşınıza çıkacağı için biraz sıkabilir ve sadece timurun yasalarına 50-60 sayfalık yer verilmiş ama kitabın %70 ini okumanız yeterli bilgi seviyesine çıkarır sizi bu konu hakkında yaptığı savaşları bayezid ile olan atışmaları ve savaşı evliya çelebinin timura nefret kusan seyahatname alıntılarını da bulabileceğiniz bir timur gölü gibi düşünün bu kitabı her yönünden ele almış bahsi geçen şahısı beğeniceksiniz
Gücün Adı Emir Timur
Gücün Adı Emir TimurNergishan Tekin · Kariyer Yayınları · 201718 okunma
Biat Kültürü!
Karşılarında Allah'ın tüm sıfatlarıyla kendisinde tecelli ettiğine inandırılan "Şeyh Efendi Hazretleri" vardır.
Sayfa 192 - Kırmızı Kedi - 2019Kitabı okudu
Hikaye!!!
Yine Eflaki'nin anlattığına göre; 'Mevlana'nm karısı Kira Hatun, 'kocam uzun zamandır az yemek yiyiyor, az uyuyor, ağır riyazat yapıyor, acaba onda şehvet kaldı mı, tamamıyla erkeklikten uzaklaştı mı?' diye içinden geçiriyormuş. Mevlana Hazretleri de bunu hissedip, o gece hanımını şereflendirir. Kükremiş aslan gibi bir gecede 70 defa hanımıyla cimada bulunur. Kira Hatun Mevlana'nın elinden medresenin damına kaçarak kurtulur..."
Sayfa 198 - Sadettin Merdin ile yapılan röportajKitabı okudu
Garip..
Eflakı'nin Menakıbu'l-Arifin' de Sultan Veled, babası Mevlana' dan şöyle bir hikaye nakleder: "Şam' da yaşayan yakışıklı bir Mevlevi' olan Şeyh Ali Hariri, kime nazar etse o derhal ona mürit olur­du. Giydiği hırka parça parça idi. Bu nedenle sema ederken vücudunun her tarafı görünürdü. Halife'nin oğlu bu adamı gördü ve hemen ona mürit oldu. Mısır'da bulunan halife bunu duyunca bu Mevlevi şeyhini öldürmek istedi. Lakin o da görür görmez şeyhe teveccüh etti. Halifenin karısı da onu görmek is­tedi. Mevlevi şeyhini evlerine davet ettiler. Kadın onu görünce ayaklarına kapandı ve elini öpmek istedi. Şeyh cinsel organını kaldırıp kadının eline verdi ve 'senin istediğin o değil, budur' dedi ve sema' a başladı. Bunun üzerine halifenin itikadı bir iken, bin oldu.' Yine Eflakı'nin anlattiğına göre; 'Mevlana'nın karısı Kira Hatun, 'kocam uzun zamandır az yemek yiyiyor, az uyuyor, ağır riyazat yapıyor, acaba onda şehvet kaldı mı, ta­mamıyla erkeklikten uzaklaştı mı?' diye içinden geçiriyormuş. Mevlana Hazretleri de bunu hissedip, o gece hanımını şereflen­dirir. Kükremiş aslan gibi bir gecede 70 defa hanımıyla cimada bulunur. Kira Hatun Mevlana'nın elinden medresenin damına kaçarak kurtulur. Mevlana karısına, 'Daha tamam olmadı gel!' diye ısrar eder.
Reklam
İmâm-ı Rabbânî Ahmed Farûkî Serhendî hazretleri bir talebesine yazdığı mektûbunda: “Emîr Timur aleyhirrahme, bir gün Buhârâ sokaklarının birinden geçmekteydi. Hâce Şâh-ı Nakşibend Hazretleri’nin dervişleri de medresenin sergilerini silkeliyorlardı. Emir Timur, İslâm’a olan bağlılığından, dervişlerin feyzinin bereketiyle şereflenmek için medresenin bu tozlarını, kendisi için sanki anber ve çok güzel bir koku kabul edip orada durdu. İşte Emîr Timur, bu tevazuu ve inkisarı ile hüsn-i hâtime ile müşerref olmuştur. Emîr Timur’un vefatından sonra Şâh-ı Nakşibend Hazretleri, “Timur imanla öldü” buyurmuştur.” (ikinci cild doksanikinci Mektûbat-ı Rabbani)
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri Mektûbât-ı Şerîfesi’nde şöyle buyurdular: “Emîr Timur aleyhirrahme, bir gün Buhârâ sokaklarının birinden geçmekteydi. Hâce Şâh-ı Nakşibend Hazretleri’nin dervişleri de medresenin sergilerini silkeliyorlardı. Emir Timur, İslâm’a olan bağlılığından, dervişlerin feyzinin bereketiyle şereflenmek için medresenin bu tozlarını, kendisi için sanki anber ve çok güzel bir koku kabul edip orada durdu. İşte Emîr Timur, bu tevazuu ve inkisarı ile hüsn-i hâtime ile müşerref olmuştur. Emîr Timur’un vefatından sonra Şâh-ı Nakşibend Hazretleri, “Timur imanla öldü” buyurmuştur.” (Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, 2/ m. 93)
Ankara Savaşı Öncesi Timur-Yıldırım Bayezit Mektuplaşması
TİMURUN 1.MEKTUBU Ey Rum (Anadolu ve Balkanlar) diyarının Meliki (Kralı) olan Yıldırım Bayezid bil ki! Bizler kudretimizle ve iktidarımızla ademiyetin (insanlığın) en büyük kısmını tebaamız haline getirdik. Bu görülmemiş ve görülemez işi tek başıma yaptım. Senin gibi pederimden (babamdan) ülkeler miras alarak değil! Aklını başına devşir!
Geri13
59 öğeden 46 ile 59 arasındakiler gösteriliyor.