Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Faruk Beşer

Faruk BeşerNamazı Dosdoğru Kılmak yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
8.4/10
171 Kişi
975
Okunma
70
Beğeni
6,1bin
Görüntülenme

Faruk Beşer

975 okunma, 70 beğeni - Faruk Beşer kitapları, eserleri, Faruk Beşer kimdir, öz geçmişi, Faruk Beşer nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Faruk Beşer sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

22.4.1952 de Trabzon da doğdu. İlkokulu Trabzon´da, Ortaokulu İzmit İmam Hatip Okulunda, Liseyi ise Yozgat İmam Hatip Lisesindernokudu (1972).rnrnAtatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesinden mezun oldu (1978). Mezun olduğu Fakültede İslam Hukuku dalında " İslamda Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor oldu (1985).rnrnDiyanet İşleri başkanlığına bağlı olarak 8 yıl muhtelif görevler yaptı. Malezya International Islamic University’de iki dönem hocalık yaptı (1993-1994).rnrnDöndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine intisap etti. 1994te doçent, 2000 Yılında da Profesör oldu.rnrnAynı fakültede iki yıl dekan yardımcılığı yaptı. ABD´ne gitti ve University of Pittsburgh´ta Misafir Profesör olarak altı ay araştırmalarda bulundu (1999-2000). 2005-2006 yıllarında Dubai’de Faculty of Islamic and Arabic studies’de öğretim üyesi olarak çalıştırnrn20 kitabı yayımlandı, 600’ü aşkın TV programı yaptı. Halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Tam adı:
Prof. Dr. Faruk Beşer
Unvan:
Türk Yazar
Doğum:
Trabzon, 22 Nisan 1952

Okurlar

70 okur beğendi.
975 okur okudu.
28 okur okuyor.
362 okur okuyacak.
15 okur yarım bıraktı.
Reklam
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Efendimiz (s.a.v) " Bir insan Allah'tan başkasına secde edebilseydi, kadının kocasına secde etmesini emrederdim" buyuruyor
Sayfa 29 - Nun yayınlarıKitabı okudu
Allah’a verdiği sözde dürüst olmayan birisi, insanlara karşı nasıl dürüst olabilir ki?
Ramazan dua ve yakarış ayıdır. Duası olmayan insana Allah niçin değer versin! Bir şeyi Allah’tan istemenin adı duadır. Allah da dualara, kaliteleri oranında karşılık verir.
Kendisi için süslenilmeye en layık olan, Allah'tır..
Hz. Ömer (ra): “Kişinin namazı ya da orucu sizi aldatmasın, siz onun dinarlarına ve dirhemlerine, yani parasal ilişkilerine bakın” demiştir.
Reklam
Tesettür 'bana bakma' demektir. Kapandığı halde allı şallı olursa 'bana bak' demiş olur. Bunun adı teberrucdur ve bu da haramdır.
Faruk Beşer
Faruk Beşer
Şarkı ve Türkülerdeki elfaz-ı küfürler
Günahlar ayna zamanda internet sayfalarındaki linkler/irtibatlar gibidirler. Tıkladığınızda ya da bulaştığınızda sizi adım adım küfre doğru çekerler. Bu tıpkı "mikrop öldürücüdür" denmesi gibidir. İnsana üç beş tane mikrop bulaşsa ona bir şey yapamaz. Ama mikroplar hafife alınsa ve çoğalmalarına imkân hazırlansa günün birinde insanı

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
186 syf.
·
Puan vermedi
Kitabın incelemesi değil kendi düşüncelerim
Bir inceleme yazısı için okumak istemeyeceğiniz kadar uzun arkadaşlar o yüzden hiç başlamamanızı tavsiye ederim. Yaşadığımız çağda her iki cenahta da gerek sosyal platformlar gerek sözlü müzakereler yoluyla tartışma değerini sürekli koruyan kadının çalışması konusunda müstakil olarak kaleme alınan kitap sayısı yok denecek kadar azdır. (Nefes
İslamda Kadının Çalışması ve Sosyal Güvenliği
İslamda Kadının Çalışması ve Sosyal GüvenliğiFaruk Beşer · Nun · 200921 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Namazla ilgili çok vaaz dinledim, metin okudum fakat bu kadar açıklayıcı ve yardımcı olan bir kaynak henüz bulamadım. Namazın önemini, nedenini, faziletini, farzını, sünnetini anlatan, anlatırken de yormayan bir kitap. İnsanın ibadetlerinde ihlâsa daha çok önem vermesi gerektiğini açıkça düşündüren bir eser. Ben faydasını gördüm. Öneririm. İyi okumalarr..
Namazı Dosdoğru Kılmak
Namazı Dosdoğru KılmakFaruk Beşer · Paradoks Yayınları · 2014437 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Müellif konuya "iş" ve "çalışan" ayrımını yaparak kitaba bir girizgah çiziyor. Bugünkü anlamıyla "çalışan" demek ücret karşılığı ve sürekli bir iş ile meşguliyeti akla getirdiğini oysa evde de ev işleriyle ilginen bir kadının "çalışan" statüsünde değer görmesi ve sosyal güvencelerden faydalanması gerektiğini
İslamda Kadının Çalışması ve Sosyal Güvenliği
İslamda Kadının Çalışması ve Sosyal GüvenliğiFaruk Beşer · Nun · 200921 okunma