Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

F.

F.
@DameRouge
❝Sana ait olan seni bulur.❞ -Şeker Portakalı
Lise 3
2007
45 okur puanı
Mart 2024 tarihinde katıldı
insanlar gider ama terk edişleri kalır daima
Reklam
126 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Genç Werther'in Acıları
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe
7.9/10 · 120,4bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Artık ne yönlendirilmek, ne teşvik edilmek, ne de coşturulmak istiyorum, bu yürek zaten fırtınalı; benim ninniye ihtiyacım var.
Küçük hanımlar küçük beyler...
"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." M. K. Atatürk "23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.” M. K. Atatürk Tüm çocukların ve ruhu çocuk kalan bütün insanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Hepinize güzel ve keyifli bayramlar diliyorum^^
Reklam
Kalbime küçük ve hasta bir çocuğa bakar gibi bakıyorum; her arzusunu yerine getiriyorum. Bunu başkalarına söyleme; bundan dolayı beni ayıplayacak insanlar çıkabilir.
❝ O gün büsbütün güzeldi. Hiç yaşanmamış şeyler gibi güzeldi. Hayatın eşiğinde, düşüncenin eşiğinde son bir defa gördüğümüz şeyler gibi güzeldi.. ❞
❝En kendine ait dünyasına bile, yabancılaşmıştı..❞
90 syf.
·
Puan vermedi
Cezalandırmak Yalnız Tanrıya Mı Aittir?
Merhabalar^^ Victor Hugo'nun bu eserinde Fransa'yı ve Fransız romantizmini gözler önüne serdiğini görüyoruz. Eserdeki Fransız romantizmini bir tarafa bırakıp diğer odak noktası haline getirmemiz gereken durum ise Hugo'nun bu eseri toplumu ve hukuk düzenini eleştirmek adına kaleme aldığıdır. Kitabın ön sözünde Hugo'nun da belirttiği gibi idam cezasının insani bir tarafı olmadığını uzun uzadıya anlatmaktadır. Çünkü Hugo’ya göre idam bireysel bir olgu değildir. İdam geniş çerçevede düşünüldüğünde öldürülen kişinin kendisiyle birlikte ailesini ve dolaylı olarak toplumun etkilendiğini bir olaydır. Eserin nasıl başladığına da biraz değinmek gerekirse ; Eser, bir insanı öldürmüş bir mahkûmun duruşması ile başlıyor. Kitapta konuşmacı olarak bizi karşılayan mahkûm kürek cezasının saçma ve bir o kadar da adı bir ceza olduğunu düşünmektedir. Fakat duruşmada idam cezası alınca kürek cezasına bile olan bakış açısı değişir. Beş hafta sonra idam edilecek olan mahkûm hücresinde bulunduğu süre boyunca ailesini, hayatın güzelliklerini, gençliği anmaya başlar ve bize her düşünce ve duygusunu bu süre zarfında aktarır. Bir süre daha olaylar mahkûmun hücresinde devam eder. Kendinden önce de bu hücrede kalan ve yine kendisi gibi idam cezası alan kişilerin hücre duvarlarına yazdığı yazılar kahramanımızı büyük ölçüde tedirgin eder... Kitap bana kalırsa okunması ve bir şans verilmesi gereken bir kitap. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye edebilirim. Görüşmek üzere^^ Peki ya siz Victor Hugo'nun idam karşıtlığı düşüncesini nasıl yorumluyorsunuz?
Bir İdam Mahkûmunun Son Günü
Bir İdam Mahkûmunun Son Günü
Victor Hugo
Victor Hugo
Bir İdam Mahkûmunun Son Günü
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2023119,9bin okunma
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.