Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Toprak

Acı korkunç, ama çaresizlik daha korkunç.
Reklam
İnsan eti karanlıktır ama kalbimiz yıldız tozundan yapılmıştır, der eskiler.
Sayfa 142 - JaniKitabı okuyor
Bir aşık için körlük bazen yeğdir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan hayata, onun gerçek olup olmadığını önemsemeden bağlanıyor.
Kendisiyle savaşmak insanlığın eski geleneğidir.
Reklam
Akıldaki ağrının kalp ağrısından daha kötü olduğunu öğrendim. Bu yüzden erken yaşımda yorgun bir yüz edindim, yoksa o kadar yaşlı değilim. Bazı acıların sığınağı yok.
Komplekslerinin asıl kaynağı her ne olursa olsun, insanların şimdiki fikirleri çok önemlidir. Bu da Alfred Adler, Erich Fromm,, Karen Horney, Otto Rank ve Harry Sullivan gibi pek çok Freudçu psikanalistin, hastaların geçmiş hikayelerinin tüyler ürpertici ayrıntılarına takılıp kalmak yerine, neden şimdiki sorunlarını, fikirlerini ve ilişkilerini analiz etmeyi vurguladıklarını açıklamaktadır.
Sayfa 111Kitabı okudu
Cehenneme giden yol, gerçekçi olmayan beklentilerle döşenmiştir!
Dünya hakkındaki bilimsel anlayışımız olabildiğince başarılıdır; dahası ele aldığı konu kadar temel bir kapsayıcılığa sahiptir ama yine de korkunç derecede eksiktir. Değer ve mana gibi meseleler bilimin kapsamı dışındadır. Hayatın amacını ve anlamını olduğu gibi, ahlaki ve dini değerlerle ilgili meseleleri anlamak için de başka alanlara yönelmemiz gerekir.
Korinthoslular 1.27.
Tanrı, güçlüleri utandırmak için dünyanın zayıf şeylerini seçti.
Sayfa 450Kitabı okudu
Reklam
İnsanla alakalı özel bir şey yok. O , bu dünyanın yalnızca bir parçası.
Sayfa 446Kitabı okudu
Göçmen düşmanlığı, zamansız bir duyguydu. Hükümdarlar, uygarlığın başlangıcından beri duvarlar örüyorlardı. Farklı görünen ve farklı işitilen insanlara yönelik şiddet, tarih boyunca sürekli olmuştu.
Sayfa 429Kitabı okudu
Nietzsche, eskilere acı çektirmekten aldıkları zevk için değer veriyordu; cezanın şenlikli olabileceğini bilmek için ; " İnsanlığın zulmünden utandığı günlerde, karamsarlar var olmadan önce, yeryüzündeki yaşam şimdi olduğundan daha neşeliydi" demek için.
Sayfa 390Kitabı okudu
Peki Einstein ne tür bir Tanrı'ya inanıyordu? 'Kendini var olan her şeyin ahenginde açığa vuran Spinoza'nın Tanrısına inanıyorum, insanların kaderi ve eylemleri ile ilgilenen bir tanrıya değil' diye yazmıştı. Einstein'ın inancı, dünyanın rasyonel olduğu temeline dayanıyordu. Gerçek şu ki, dünya rasyonel olmak zorunda değil. Rasyonel olduğu kanıtlanamaz. Ancak Enstein'a göre bilimi mümkün kılan bu inançtı: Nedenler, herhangi birinin sürekli değişen iradesiyle değil, doğa yasalarının işleyişi ile sonuçları meydana getirebilir. Ona göre kutsal olana yapılabilecek en büyük saygısızlık mucizelere inanmaktı. Mucizeler mümkün olsaydı, o zaman hakikat bilgisi imkansız olurdu zira bu durumda hakikat diye bir şey olmazdı.
Sayfa 172Kitabı okudu
Fizikte, basit teori genellikle doğru çıkar. İnsanın söz konusu olduğu yerde bu pek öyle olmuyor. O kadar karmaşığız ki, hakkımızdaki basit teoriler genellikle yanlış çıkıyor. Hakikat karmaşıksa, karmaşık bir teoriye ihtiyacınız var demektir.
Sayfa 140Kitabı okudu
1.925 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.