Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehtap DH

Öğrenmek, tiranların yağmalayamayacağı tek zenginliktir.
Reklam
Çobanın bilgi sahibi oğlu uluslar için bilgisiz taht varisinden çok daha değerlidir. Baban kim olursa olsun, hangi ırktan gelirse gelsin bilgi gerçek asalet yoludur.
Her gün vicdanına danış, hatalarını telafi et… Bunu yapamazsan, içindeki bilgiye ve mantığa dürüst davranamazsın. Düşmanınmış gibi gözünü kendinden ayırma, çünkü tutkularını yönetip vicdanının sözünü dinlemezsen kendine hakim olmayı öğrenemezsin.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanın yükselen tavanı olan beyin aynı zamanda Allah’ın isimlerinin de bir semâsıdır. Bu nedenle insan hangi ismin açılımı ise onun semâsı odur. Allah emir ve iradesini, kudret ve hâkimiyetini âleme bu isimlerin aracılığıyla tecelli ettirir. Çünkü Allah, “her an yeni bir işte /realitededir.” Bu oluşun “Arş” ı da, insanın en yüksek bilgi değerlendirme merkezi / tavanı olan beynidir. Üstelik beyin faaliyetleri hiç durmamakta, uyku sırasında bile çalışmaya devam edip gün içinde alınan bilgileri işlemeye, düzenlemeye ve pekiştirmeye devam etmektedir.
Reklam
Hayber’e Hareket : … Orduya yol gösteren kılavuzlardan biri: -“Ya Rasulallah!.. Ben sana yolları tarif edeyim, dedi. Birkaç yolun çalıştığı bir yol ağzında: “Ya Rasulallah! İşte bu yollardan herbiriyle istediğin yere ulaşmak mümkündür.” dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) bu yolların herbirinin ismini söylemesini emretti. Kılavuz: -“Birisinin ismi hazen ( üzüntü) … deyince Efendimiz bu yola girmedi. Diğerinin ismi şaş (sargı) deyince Efendimiz bu yolu da uygun görmedi. Öbürünün ismi hatıb (odun toplayıcısı)… deyince Efendimiz bu yolu da tercih etmedi. Huseyl: -“Geriye sadece bir yol kaldı.” deyince Hz. Ömer (r.a) -“Onun adı ne?” diye sordu. Huseyl: -“Merhab (hoşgeldin) deyince Efendimiz (s.a.v) bu yolu takip etmeyi tercih ettiler.
Sayfa 414Kitabı okudu
Abdullah İbn Ömer (r.a) Mekke yoluna girdiği zaman devesinin yukarını bir sağa bir sola doğru çekerek ilerliyor ve, ‘Belki böylelikle ayağım Resûlullah’ın (s.a.v) devesinin ayağının bastığı yere değer!’ diyordu.
Sayfa 114Kitabı okudu
Mus’ab b. Umeyr’e Efendiler Efendisi “Mus’abu’l Hayr” adını vermişti; her hali hayr olan insan… Medineler de “Mukrî” adını verdiler; ona, “Bize Kur’an okuyan, hakikatleri anlatan insan,” dediler..
“Güneşli günler harika, çünkü dışarıda olmak için muhteşem bir gün,” diyor ve ekliyorum: “Havanın kapalı olduğu günler de harika, çünkü evde oturmak için muhteşem bir gün.”
Sayfa 168Kitabı okudu
Hz. Mevlana “İnsanın değeri nedir?” sorusuna “Aradığı şeydir.” diye yanıt verir. Aradığınız şeylere dikkat edin! .. Aslolan ise kendini aramaktır! İnsan kendine odaklanmalı, her bir geçen gün dünden daha farklı bir insan olmak için çabalamalı ve arayışında hiçbir zaman yılmamalıdır. Sonunda görecektir ki kendini ararken neye ihtiyacı varsa zaten kendi içinde vardır!
Reklam
Nichola Tesla der ki; “Alemin dili ne İngilİce, ne Fransızca, ne de Türkçe’dir; evrenin dili titreşimdir.” He harfin, her kelimenin de bir titreşimi vardır… Ve Kur’an tilavetiyle kainatın o ahenkli titreşimi korunur… Kainat böylece… Onca şeytan gürültüsünden her an temizlenir.
Sayfa 178Kitabı okudu
Seni, sanki senden başka bir kul yokmuş gibi itina ile terbiye etmektedir. Sen ise ya O’na hizmet etmezsin, ya da edersen O’ndan başka da Rabbin varmış gibi edersin
“Ben onun (Hatice’nin) sevgisi ile rızıklandırıldım.”
Görüyorsunuz ya, kelime dili insan dillerinin yalnızca bir tanesiydi. Dikkatinizi çektiğim gibi daha pek çok dilleri vardı. İç geçirmeler dili, sessizlik anları dili ve en dikkat edilmesi gerekeni, kaş çatmalar dili.
Sayfa 112Kitabı okudu
Umutsuzluğunuzun ve akıl sağlığınızdaki bozulmanın doğrudan sebebi, kontrol edemeyeceğiniz şeyleri kontrol etmeye çalışmanızdır.
Sayfa 277Kitabı okudu
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.